Thailand heeft naam geschreven met het grootste waterpistool gevecht ter wereld.

Ruim 3.400 mensen, zowel Thai als toeristen, bezorgden elkaar een nat pak. Gedurende 10 minuten werden duizenden waterpistolen op elkaar gericht en brak er een enorm watergevecht uit in het centrum van Bangkok.

Songkran: het Thaise Nieuwjaar

Voor een groot winkelcentrum in Bangkok konden duizenden uitzinnige Thai, zich uitleven op elkaar. Het evenement werd georganiseerd in verband met de viering van Songkran, het Thaise nieuwjaar. Dit driedaagse volksfeest (13 t/m 15 april) wordt uitgebreid gevierd in heel Thailand. Songkran wordt ook wel het waterfeest genoemd en staat in het teken van het gunstig stemmen van de weergoden voor de nieuwe oogst. In de steden word het feest gevierd door elkaar nat te gooien met water. Dit moet voor verkoeling zorgen in de heetste en droogste maand van het jaar: april

Het nieuwe record zal worden bijgeschreven als Guinness World Record. Het vorige record van het grootste watergevecht ter wereld werd in 2007 in Spanje gevestigd.

4 reacties op “Thailand: nieuw wereldrecord waterpistool gevecht (video)”

 1. Peter@ zegt op

  Wat een kinderachtig gedoe zeg volwassen kinderen zijn het allemaal maar van die Thaien kan ik het dan nog begrijpen maar dat die toeristen mee gaan doen dat maakt het wel een beetje onwerkelijk. Ik heb het 1 keer meegemaakt in Chiang Mai en Bangkok en ik kon nog op tijd mijn camera in plastic doen. Ze begonnen er de avond ervoor al mee want ze stonden al te springen om te beginnen.

  Maar ja het is in ieder geval beter dan wat die roodhemden vorig jaar
  in Bangkok flikten want toen was ik er ook net.

  • Harold zegt op

   Kinderachtig? Het hoort nou eenmaal bij Songkran, wat weer een onderdeel van de Thaise – lees Boeddhistische – cultuur is. Als je met Songkran naar Thailand gaat weet je dat je een nat pak kunt verwachten. Wil je dat niet, blijf dan lekker thuis of sluit je als een kluizenaar op tijdens deze week.

  • Henk van't Slot zegt op

   Heb me eigen gisteren met vrindin en kind in de watergooiende massa begeven.
   De genen die der eigen als idioten gedragen zijn de farang,als je dat ziet vraag je je eigen af wat hun bezielt,kerels van in de 50 die met een waterpistooltje achter de meisjes gaan rennen.
   Ik denk dat de Russen een beetje slecht zijn voorgelicht ,ik heb er een paar bijzonder agressief zien reageren als ze natgespoten werden.
   Politie kwam ook nog voorbij en nam die waterspuit gevallen met zo’n zuiger erin in beslag,komt er met een geweldige kracht uit door een klein gaatje,als je daar mee in je gezicht wordt gespoten kan dat tot oogletsel lijden.
   Blijf vandaag maar weer eens thuis.

 2. rob zegt op

  beter met waterpistolen dan met echte pistolen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website