Koning Bhumibol Adulyadej ligt al bijna een maand in het ziekenhuis en de geruchten over zijn gezondheid hebben een negatief effect op de SET, de Thaise beursindex. Beleggers worden nerveus en de beurs is in mineur.

Onzekerheid leidde tot grote verliezen op de beurs
Veel investeerder verkochten massaal de aandelen, ook de koers van de Baht maakt een val.  Het ministerie van

Koning-Bhumibol

 Financiën in Bangkok gaf toe dat de aandelenmarkt ‘erg gevoelig’ is voor dit soort geruchten. Maar benadrukte dat de slechte beursprestaties van de voorbije dagen vooral een normale correctie waren. De SET-index tekende dit jaar al een flinke stijging op van 66 procent, waarmee het op weg was de beste jaarprestatie neer te zetten sinds 2003.

De koning is herstellende van een longontsteking
Het is vooralsnog niet helemaal duidelijk hoe het op dit moment is gesteld met de gezondheidtoestand van de 81-jarige Koning Bhumibol. Hij zou hij na een griep ernstig verzwakt zijn geraakt, met een longontsteking tot gevolg. De Thaise overheid meld dat hij inmiddels aan de beterende hand is, maar dat neemt de geruchten niet weg.

De langst regerende monarch is belangrijk voor de stabiliteit in Thailand
Bhumibol geldt in Thailand als de belangrijkste factor van politieke stabiliteit. Het land was de voorbije maanden in de greep van een felle strijd tussen verschillende politieke groepen.

Koning Bhumibol is uitermate populair in Thailand. Veel mensen beschouwen hem als een halfgod en symbool van de eenheid van de natie. Dat geldt nog lang niet voor zijn 57-jarige zoon, kroonprins Vajiralongkorn die niet veel populariteit geniet onder de bevolking.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KyHfB_IGkqI[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website