De Culturele Afdeling van de Nederlandse Ambassade te Bangkok is op zoek naar een stagiair(e) vanaf 1 februari 2013 voor een periode van maximaal 6 maanden.

De afdeling is opzoek naar een stagiair(e) die zich bezig gaat houden met het conceptualiseren en realiseren van educatieve programma’s, evenementen en andere activiteiten ten aanzien van de relatie en historie tussen Nederland en Thailand in het Baan Hollanda Informatiecentrum.

Werkomgeving

In 2004 is de Nederlandse Ambassade te Bangkok met een speciaal project gestart. In dat jaar heeft Koningin Beatrix in het kader van de 400 jarige bestaande relatie tussen Nederland en Thailand het Baan Hollanda Informatiecentrum (BH) geschonken aan Koning Bhumibol van Thailand. Baan Hollanda is gevestigd op de plaats waar de VOC in de zeventiende eeuw haar eerste handelspost oprichtte in Thailand. Het informatiecentrum zal de bezoeker informeren over de Nederlands – Thaise historische en huidige relatie door middel van een interactieve tentoonstelling. Daarnaast beschikt Baan Hollanda over een café, een kleine conferentieruimte en een tuin die in de toekomst gehuurd kunnen worden voor evenementen en workshops. Momenteel is Baan Hollanda bezig met de laatste voorbereidingen voor de grote opening die verwacht wordt in het voorjaar van 2013.

De stagiaire(e) zal vier dagen in de week werkzaam zijn op de Ambassade in Bangkok. Eén dag per week zal de student ondersteunende taken verrichten op locatie bij Baan Hollanda in Ayutthaya.

Stageomschrijving:

 • De stagiair(e) wordt betrokken bij de werkzaamheden van Baan Hollanda en de Nederlandse Ambassade. De stagiair(e) verkrijgt inzicht in de rol van een actieve medewerker door taken als:
 • Het conceptualiseren & realiseren van educatieve programma’s voor leerlingen en studenten die een bezoek zullen brengen aan BH
 • Het conceptualiseren van evenementen, activiteiten en workshops voor bezoekers, sponsoren en leden van Baan Hollanda
 • Het bijhouden van de website en social media van Baan Hollanda
 • Helpen bij de voorbereidingen voor de opening van Baan Hollanda
 • Overige ondersteunende werkzaamheden op de Culturele Afdeling van de Ambassade in Bangkok
 • Overige ondersteunende werkzaamheden bij Baan Hollanda
 • Bijspringen bij culturele evenementen, georganiseerd door de Ambassade

Profiel van de stagiair(e):

 • Bevindt zich in de laatste fase van de studie
 • Doet een HBO of Universitaire studie (cultuur, communicatie, media, marketing, evenementen).
 • Affiniteit met musea
 • Zelfstandig kunnen werken en initiatiefrijk.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Kennis van HTML, Photoshop kennis is een pré.

Wat bieden wij:

Wij bieden een actieve stage op de Nederlandse Ambassade in het centrum van Bangkok. De stagiair(e) krijgt de mogelijkheid om een leerzame werkervaring op te doen door de interculturele activiteiten van de Ambassade te ondersteunen.

Bezoek de website van de Ambassade en kijk op onze Facebook.

Wat bieden wij:

Wij bieden een actieve stage op de Nederlandse Ambassade in het centrum van Bangkok. De stagiair(e) krijgt de mogelijkheid om een leerzame werkervaring op te doen door de interculturele activiteiten van de Ambassade te ondersteunen.

Voorwaarden en vergoedingen

De werktijden van de stagiair(e) betreffen maximaal 40 uur per week. Van maandag tot en met vrijdag worden volledige werkdagen gewerkt. Op de website van het ministerie kan je meer vinden over voorwaarden en vergoedingen.

Meer weten en/of solliciteren

Geïnteresseerden worden verzocht uiterlijk 15 december 2012 een motivatiebrief en CV op te sturen naar nhung.nguyen@minbuza.nl o.v.v. INTERNSHIP BH/NAME. Vermeld in je motivatie in ieder geval wat je specialisaties en interesses zijn. Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met nhung.nguyen@minbuza.nl

Bron: Nederlandse ambassade in Bangkok

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Stage Cultuur op de Nederlandse ambassade in Bangkok”

 1. jan koster zegt op

  Ik ben 66 jaar, zie er representief uit en wil graag stage lopen bij de ambassade of ander vrijwilligerswerk doen. Ik organiseer graag en ben een perfectionist, woon nu al 7 maanden in Jomtien en wil graag wat te doen hebben. Wie helpt mij hiermee?

  • Cornelis zegt op

   Nu je zelf zegt dat je een perfectionist bent, Jan: is het niet ‘representatief’ i.p.v. ‘representief’?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website