Het is regentijd in Thailand en dat is te merken. Bangkok kreeg de afgelopen dagen te maken hevige regenval, waardoor veertien hoofdwegen zijn overstroomd. Het Highways Department werkt 24 uur per dag om het water weg te pompen.

De regen velde vrijdagochtend een boom die elektriciteitskabels raakte. Daardoor ontstond een stroomstoring in Soi Thong Lor, een zijstraat van de Sukhumvit Road.

Een van de zwaarst getroffen gebieden was Nakhon Phanom, waar een stortbui van vier uur de wegen onder water zette. Al sinds donderdag is er wateroverlast dor zware regenval in Phangnga, Surat Thani, Ratchaburi, Chanthaburi, Tak en Bangkok.

Meer regen verwacht

De komende dagen blijft het regenen en van woensdag tot vrijdag krijgt het grootste deel van Thailand met regen te maken. Volgens het Thais KNMI, het Meteorological Department, wordt er vooral hevige regen verwacht in het Noordoosten, Oosten en Zuiden.

Er is een waarschuwing afgegeven om niet een veerboot te nemen naar een van de eilanden in de Andaman zee. In de kustprovincies van Ranong tot Phangnga, Phuket, Krabi en Trang regent het tot en met vandaag; de vloed stijgt minstens twee meter.

Een van de zwaarst getroffen gebieden was Nakhon Phanom, waar een stortbui van vier uur de wegen onder 50 cm water zette. Ook sinds donderdag zwaar getroffen waren Phangnga, Surat Thani, Ratchaburi, Chanthaburi, Tak en Bangkok.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Veel regen en overstromingen in Bangkok”

 1. Nicole zegt op

  Hier in chiang Mai voorlopig nog niet al te veel regen gehad. In de stad is wel meer gevallen dan in Sankampaeng. Word hier bijna tijd om de tuin weer te sproeien

 2. ronnyLatPhrao zegt op

  Net nog een hevig onweer met een stortbui van een uurtje gehad in Bangkapi.

 3. Aad zegt op

  Kolat ook nog niet veel regen gehad

 4. Willem zegt op

  gisteren nacht hier heel de nacht flink geregend Ubon

 5. Jan VC zegt op

  In Sawang Daen din weinig regen dit jaar! Gelukkig iets meer dan vorig jaar. Afwachten of de weersvoorspelling vanaf woensdag zal uitkomen! Er wordt veel regen verwacht.

 6. Theo zegt op

  Hier in ko Chang hevige stortbuien sinds vele uren.

 7. chris zegt op

  Regenbuien vallen hier heel plaatselijk. Woon in Bangkok en krijg elke dag wel een buitje maar geen enkele straat heeft tot nu toe onder gestaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website