Ubol Ratana Dam

Experts voorspellen voor dit jaar een ernstige droogte en watertekort in grote delen van Thailand, prinses Maha Chakri Sirindhorn deelt deze zorgen. Dat heeft ze laten weten aan minister Grisadavan landbouw voorafgaand aan haar bezoek aan dorpsbewoners in Si Sa Ket, Sakon Nakhon en Surin. 

Het droge seizoen begon eind februari en duurt naar verwachting tot eind mei. Vooral de drie noordoostelijke provincies kampen elk jaar tijdens het droge seizoen met ernstige watertekorten. Volgens experts zal het dit jaar ook warmer zijn dan normaal.

Het Royal Irrigation Department laat weten dat drie van de zes grote waterreservoirs in de Isaan niet kunnen voldoen aan de vraag. Dat zijn de Ubol Ratana Dam in Khon Kaen, de Lam Nangrong Dam in Buri Ram en de Lam Phraploeng Dam in Nakhon Ratchasima. Daarnaast is in het noordelijk en centrale deel van het land is het waterniveau in enkele waterreservoirs gedaald. Het gaat om Thap Salao in Uthai Thani, Krasiao in Suphan Buri en Mae Mok in Lampang.

De Ubol Ratana Dam bevat nu slechts 6 procent bruikbaar water. Adjunct-hoofd Panithi van het Royal Rainmaking and Agricultural Aviation Department zegt dat vluchten boven het reservoir zijn gepland om zo kunstmatig regen op te wekken.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Prinses Sirindhorn bezorgd over voorspelde droogte”

  1. Sjaak S zegt op

    Weer eens typisch. Nog niet lang geleden stond er hier op het blog te lezen dat er ruim voldoende water was en nu weer te weinig. Wat weten ze nu beter dan pakweg twee maanden geleden? En is de situatie niet veel anders dan een jaar geleden en zou het volgend jaar niet nóg erger zijn?
    Dit is een van de redenen waarom ik geen waarde aan nieuws hecht. Het verandert telkens weer.

  2. mr.Bojangles zegt op

    Merkwaardig. Ik heb dit jaar alleen maar berichten gelezen dat er regen, regen en regen was in Thailand. Is het wellicht mogelijk dat de beheerders van de dammen de deuren teveel open hebben laten staan?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website