Het is de politie gisteren niet gelukt de abt van Wat Phra Dhammakaya te arresteren. Abt Phra Dhammachayo (72), oprichter van een soort boeddhistische sekte wordt gezocht wegens heling en het witwassen van geld dat is ontvreemd uit de kas van de Klongchan Credit Union Cooperative. Daarvoor is de voormalige bestuursvoorzitter veroordeeld en gevangen gezet. Tegen anderen lopen nog rechtszaken.

De strijd om de arrestatie van de abt is een soort soap die Thailand al maanden in zijn greep heeft. Bijna dagelijks is de omstreden abt gespreksonderwerp in het nieuws. De abt weigerde zich te melden bij de politie, zogenaamd omdat hij te ziek zou zijn om te reizen.

Gisteren werden er maar liefst 4.240 soldaten, agenten en ambtenaren ingezet die drie uur lang zochten naar de abt. Vandaag gaat de zoektocht verder naar Dhammachayo die zich al ruim een jaar verborgen houdt voor de autoriteiten.

De Thaise justitie gaat er van uit dat de abt zich nog steeds op het tempelterrein bevindt, mogelijk is hij gevlucht naar het buitenland.

In het verleden lukte het de politie niet om het tempelterrein op te gaan. Volgelingen vormden een soort menselijk schild en dreigden met geweld.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Politie inval op tempelterrein Wat Dhammakaya zonder resultaat”

 1. ruud zegt op

  Ik had niet echt verwacht, dat hij zou worden gevonden.
  Waarschijnlijk is hij met een pruik op, of met uit zichzelf gegroeid haar, al lang geleden uit de tempel vertrokken en geniet nu in het buitenland van het geld op zijn bankrekening.

 2. ton zegt op

  Als dat inderdaad zo zou zijn moet ie toch op die manier traceable zijn. Overheid kan toch inzage in bankrekeningen en recente mutaties hebben.

  • Ger zegt op

   Waarschijnlijk heeft hij ook een diplomatiek paspoort van Kosovo gekocht en is hij in zijn prive-jet eerst op weg naar Dubai gegaan om wat vrienden te ontmoeten. Daarna wijdt hij zich verder in zijn nobele taak van het ontfutselen van geld en andere eigendommen van goedgelovige fans in andere oorden.

 3. Christiaan H zegt op

  Het is een echte komedie geworden met gezichtsverlies voor de regering. De abt van de tempel is al lang geleden met hulp van buitenaf verdwenen.

 4. chris zegt op

  ik houd het voorlopig op de volgende complot theorie.
  Dhammachayo weet heel veel over wat er met het ‘verkeerde’ geld van de tempel gebeurd is. Daar hebben een aantal zeer, zeer hoge pieten in dit land rijkelijk van geprofiteerd: rood, geel, anderzins. Als hij zou worden gevonden kon hij tijdens de rechtzaak wel eens echt zijn mond opendoen en dan zijn de rapen echt gaar. Een kleine aardbeving. Daarom zijn de zoektochten tot nu toe op niets uitgelopen. Gewoon show.
  Hij heeft met de DSI (of hoger) een deal gemaakt: ik verdwijn naar het buitenland, neem ‘wat’ bezittingen en geld mee. Ik vernietig alle bewijzen die schadelijk kunnen zijn voor de genoemde hoge pieten. Daar heb ik wel even tijd voor nodig. Ik laat wel weten wanneer ik weg ben zodat jullie de show kunnen organiseren om mij te vinden. Ik durf te wedden dat de regering zijn handen in onschuld wast en dat er een paar overheidsfunctionarissen hun baan verliezen,bv. bij immigratie. Degenen die hun taak verzaken moeten immers gevonden worden.
  Voorts kan deze zaak als draaiboek zo naar Steven Spielberg in Hollywood. Een remake van “Escape from Alcatraz”, of “de Thaise Houdini”. Misschien samen met de jetset monnik?

  • Ger zegt op

   Alle misdaden, handelingen, documenten, geldstromen en mededaders zijn allemaal bekend voor wat betreft de verduisterde gelden van Klonchan Union Credit. Het proces kan beginnen als hij wel of niet verschijnt.
   Persoonlijk vind ik dat hij door de hoogste abt uit zijn oranje kloffie ontheven dient te worden.
   Als hij een diplomatieke paspoort kon laten zien dan kreeg hij vrije uittocht uit Thailand. En we weten dat bij een investering van 10 miljoen Euro je als bonus een diplomatiek paspoort krijgt van ik dacht Kosovo. Een landgenoot en vriendje deed dezelfde truc bij zijn dreigende aanhouding.

 5. theoS zegt op

  Net een Walt Disney komische tekenfilm, beter dan de Flintstones. Maar ik denk dat het niet eens meer gaat om die Abt gaat maar een manifestatie is geworden van de bevolking tegen de gevestigde orde. Men is het beu om maar de mond gesnoerd te krijgen en om in de gevangenis gegooid te worden, als je degene die het voor het zeggen heeft, tegenspreekt of niet mee eens bent. Artikel 44 bijv.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website