Je zou zeggen laat de politie de overtreders bekeuren, maar handhaving is een probleem in Thailand. Steeds meer motorrijders gebruiken het voetpad om zo tegen het verkeer in te rijden of sluiproutes te kiezen. Een gevaarlijke en onwenselijk situatie. 

De Thaise oplossing is nu om palen te plaatsen op het voetpad, zoals op twee plaatsen in het district Din Daeng in Bangkok. Deze plekken zijn gekozen omdat daar motorfietsers vaak het voetpad gebruiken.

De palen worden S-Guards genoemd omdat ze opgesteld staan in een nauwe S-vorm. Volgens de gemeente kunnen voetgangers en rolstoelgebruikers ongehinderd passeren (?). Vorige maand is elders in de stad geprobeerd om met verkeersborden de motorfietsers van de voetpaden te weren, die hadden geen enkel effect.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Paaltjes tegen motorbikes op voetpaden in Bangkok”

 1. Khun Peter zegt op

  Ik vraag mij toch af hoe je met een rolstoel hier langs komt?

  • Lowi zegt op

   Heel eenvoudig. Je stapt uit,neemt je stoel op en zet hem aan de andere kant neer. Terug instappen en verder rollen.

  • wibart zegt op

   Je kan met een rolstoel vrij eenvoudig een hoek van 90 graden maken door een wiel te blokkeren en het andere te draaien. De brommer/motor lukt dat niet. Vandaar de corridor met de 2 blauw geschilderde handicap tekens. Binnen gaan 90 graden draaien. Rijden naar volgende blauwe handicap tekening, 90 graden draaien en verder gaan dus.

 2. wibart zegt op

  Wat belet ze om er kort omheen te rijden en rustig verder te tuffen over het voetgangerspad aan de ander kant van dit obstakel lol

 3. Han zegt op

  Tussen de blauwe paaltjes door aan weerszijden, Met een rolstoel lukt dat wel, een scootmobiel wordt lastiger.

 4. Kareltje zegt op

  Tja,

  De stoep lijkt mij breed genoeg om een fiets/brommer pad aan te leggen.

  In Rangsit (vanaf de Big-C) rijden ze ook tegen het verkeer in. Ik heb eens een “rondje” gemaakt zoals het officieel zal moeten, met twee keer een u-turn en wat denk je? ruim 12 kilometer omrijden, tja ik kan wel begrijpen dat men tegen het verkeer in rijdt. Als men daar een tegengesteld fiets/brommer pad aanlegt, van ongeveer 2 km is de veiligheid enorm gestegen.

 5. John Chiang rai zegt op

  Nu hoeven ze alleen nog bij de zebra’s een paar slagbomen te maken,zodat de voetgangers ook veilig over de straat komen.555

 6. Rob zegt op

  Gewoon nu eindelijk eens een keer streng handhaven lijkt mij beter, maar ja TIT

 7. KhunBram zegt op

  De voetgangers en rolstoelgebruikers kunnen veilig deze oplossing gebruiken !

 8. ruud zegt op

  Ik vraag me af, of je met je brommer niet gewoon tussen die paaltjes door kan.
  Eventueel door even af te stappen.

 9. Jos zegt op

  Ja onlangs was ik in Bangkok op gedeelte vam de sukenvit word er ook duchtig op het voetpad gereden, meestal taximoterbike! Maar hier in pattaya op de beachroad zie ik het ook regelmatig. Zolang de boetes voor te lachen blijven zal er niks veranderen. Het zelfde met helmplicht. Maar veel toeristen denken het is toch een kleine boeten.Maar bij een ongeval? Verzekering ja maar geen helm ,dus nul koma nul. Dus hoe dom kan je zijn zonder helm.

 10. Sjaak S zegt op

  Vraag ik me hoe lang het zal duren totdat de paaltjes met brute kracht eruit gehaald worden. Hopelijk zijn ze goed verankerd…
  Ik neem dit als aanleiding om over een prachtig aangelegd fietspad iets buiten het stadsgebied van Hua Hin te schrijven.
  Overal zijn borden: alleen voor fietsers. Er zijn naast iedere oprit, kruising e.d. paaltjes en hekjes geplaatst die plaats bieden voor fietsers, maar voor auto’s en motors met zijkar te eng zijn.
  Nog geen twee weken daarna: paaltjes omgereden of omgetrokken, borden weg en op het ogenblik rijden er steeds meer mensen op hun motor over het fietspad.
  Deze week kwam mijn vrouw terug toen zij even op de fiets daar wilde rijden: er reed zowaar een farang op dat fietspad met zijn motor.
  Had je eindelijk een stuk weg waar je een aantal kilometers veilig kunt rijden, zijn er toch weer van die gekken die de boel moeten verzieken, erger nog: kapot moeten maken!
  Vandalisme in Thailand…. ik dacht dat ik het in Nederland achter mij gelaten had…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website