De Thaise autoriteiten hebben van vice-premier Prawit de opdracht gekregen onderzoek te doen naar achtduizend buitenlanders van wie het visum is verlopen, of die illegaal het land zijn binnen gekomen.

De politie heeft een vermoeden dat er onder deze groep buitenlanders leden zijn van internationale criminele organisaties. Dit soort illegalen zijn slecht voor de economie van Thailand en schaadt haar reputatie schaadt.

Het onderzoek richt zich ook op invloedrijke Thai en ambtenaren die diverse vormen van illegale activiteiten hebben gesteund. Hun vermogen wordt bevroren.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


6 reacties op “Onderzoek naar 8.000 buitenlanders met visum overstay”

 1. willem zegt op

  Ik snap dat men kan weten hoeveel buitenlanders niet officieel het land verlaten hebben en daarmee mogelijk een visum overstay hebben.

  Ik begrijp niet hoe men aan een aantal personen komt die illegaal het land binnen gekomen zijn. Dat kan hooguit een schatting zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
  • Rex zegt op

   Ik denk dat vice-premier Prawit ook niet weet hoeveel het er zijn, maar wil 8000 onderzoen doen om meer duidelijkheid te krijgen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Gerrit zegt op

  Tja,

  Persoonlijk denk ik dat het er veel meer zijn, vooral “oudere gevallen” mensen die al vele jaren in Thailand wonen en die een Politie of immigratie “hand” boven hun hoofd hebben (lees Thea geld betalen) Nu de militaire steeds strenger worden, laten deze politie of immigratie officieren deze mensen stikken, cq hebben nog nooit van ze gehoord, om hun eigen hachje te redden.

  Het gevolg is, dat deze buitenlander’s opgepakt gaan worden en massaal voor lange tijd Thailand uitgezet worden, met alle drama’s van dien, denk aan vaders van kinderen. In Europa praten ze over gezinshereniging en in Thailand dus van gezin’s scheidingen voor zeer lange tijd.

  Je kan natuurlijk zeggen eigenschuld, maar die corruptie, zat zeer lange tijd in Thailand en iedereen was eraan gewent, tot nu dus.

  Sterkte aan iedereen die een zwaard boven zijn hoofd heeft hangen.

  Gerrit

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  • RonnyLatPhrao zegt op

   Toen de nieuwe “overstay rules ” op 15 november 2015 uitkwamen was er al een waarschuwing om zich in orde te stellen.
   Dit kon tot 20 maar 2016. Men riskeerde dan enkel een financiële boete (max 20 000 Baht) zonder dat daar een ingangsverbod aan gekoppeld was.

   Ondertussen zijn we twee jaar verder…..

   Men had zich beter in regel kunnen stellen ipv “Teamoney” te betalen en dan hoeft men zich nu geen zorgen te maken over “drama’s”.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 3. chris zegt op

  Het kan niet zo moeilijk zijn om een lijst te maken van de buitenlanders die niet hebben voldaan aan de voorwaarden van hun visum, dat wil zeggen het land tijdig hebben verlaten, de 90-dagen melding niet hebben uitgevoerd of hun visum niet hebben verlengd. Van al deze mensen heeft men departure cards, foto’s en ook vaak copieen van een paspoort; en niet te vergeten een adres waar men in Thailand zou verblijven.

  Veel moeilijker is een inschatting van het aantal illegalen. Ondanks beweringen van de Immigratie dienst (bv. “de eigenaren van massagehuis Victoria Secret zijn nog steeds in Thailand omdat zij het land niet officieel hebben verlaten”; dezelfde bewering had men bij de Boss Vorayudth, Phra Dhammachayo, Yingluck en andere Thais die door justitie werden gezocht of voor misdaden zijn veroordeeld) is het vrij eenvoudig Thailand binnen te komen en te verlaten. De Cambodjaanse werkster in mijn condo doet dit ongeveer 2 keer per jaar. Daarvoor hoef je geen grote bedragen te betalen en ook de politie hoeft daarbij niet te worden ‘ingeschakeld’. Er is een reguliere service naar de overkant van de rivier.
  Een ander aspect is dat Thailand officieel geen vluchtelingen kent. Iederen die zijn vaderland ontvlucht om persoonlijke of politieke redenen en Thailand binnenkomt is per definitie illegaal. Langs de grens zijn al decennia lang verschillende dorpen waar “illegale buitenlanders” wonen, werken, geboren worden en doodgaan. Dat kan voor de regering niet nieuw zijn.

  Het is ook zonde van de energie en tijd om ALLE buitenlanders te gaan opsporen. Beter is om een dader-profiel op te stellen van (potentiele) criminelen en daarmee aan het werk te gaan. Ik heb het niet echt nagekeken maar het merendeel van de door de Thaise politie gepakte buitenlandse criminelen had volgens mij een geldig visum en/of een vervalst paspoort. Buitenlanders met een overstay van jaren zijn in overtreding maar geen doorgewinterde criminelen, lijkt me.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Rob V. zegt op

   Over die rechteloze illegalen/vluchtelingen in de grensstreek stond enkele weken geleden een goed achtergrond stuk op Prachathai. Hun eigen leven is vol ontberingen maar ze hopen dat hun kinderen goed terecht komen.

   “The winding road of life: Lives of migrant workers on Thai-Myanmar border”:
   https://prachatai.com/english/node/7545

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website