Het Meteorological Department waarschuwt bewoners in het Noorden van Thailand dat het weer gaat omslaan. Tot zondag gaat de temperatuur weliswaar met 3 tot 5 graden omhoog, maar maandag en dinsdag zakt die een aantal graden en de windkracht neemt toe. Automobilisten dienen rekening te houden met mist in de ochtend.

De provincies in het Noordoosten krijgen als eerste te maken met de weersveranderingen. De bewoners van Bangkok en aangrenzende provincies kunnen de komende dagen ook regen verwachten.

De noordoostelijke moesson boven de Golf van Thailand en het Zuiden neemt in kracht af, waardoor wind en golven in de Golf van Thailand en Andaman zee tot bedaren komen. Maar maandag en dinsdag neemt de moesson weer in kracht toe en worden meer regen en golven van twee meter voorspeld.

Ïn achttien districten van Kalasin zijn warme kleding en dekens verspreid. Vooral ouderen en kinderen hebben last van de kou. In de berggebieden van Kalasin zakt de temperatuur naar 8 tot 10 graden.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website