Bangkok is een van de tien steden in Azië, waar je prima op straat bij eetstalletjes kunt eten, aldus CNNGo.com. ‘Bangkok is a street food heavyweight; one can eat well in the city without ever setting foot inside a restaurant’, schrijft Lina Goldberg op de website.

‘Bangkok street food culture is built around the Thai habit of eating many small meals throughout the day.’ De auteur beveelt onder andere pad see ew (fried noodles), som tam (papaya salad) en moo ping (grilled pork) aan.

– De vrouw bleek een man te zijn oftewel een ladyboy. Dat ontdekte een buitenlander, nadat een 23-jarige ladyboy hem in Pattaya had meegenomen naar zijn/haar kamer. De twee kregen ruzie, ze verlieten de kamer, maar de toerist ging terug en probeerde in de kamer in te breken. Kort daarna brak brand uit, die wat meubilair beschadigde. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

– Vijf personen, waaronder twee Thais, zijn gisteren bij een bomexplosie op de Regina Hotel & Golf Club in Myanmar, 2 kilometer vanaf de grens met Thailand, gewond geraakt. Twee bommen ontploften kort na elkaar op de dertiende hole tijdens een toernooi waaraan zakenlui en regeringsfunctionarissen deelnamen. Gewond raakten twee agenten, twee bewakers en een arbeider.

Nadat de golfbaan was afgesloten, vond de politie nog eens zeven bommen. Volgens een bron waren de aanslagen niet politiek gemotiveerd, maar vermoedelijk een wraakoefening van narcoticaproducenten, die kwaad zijn omdat Myanmar met Thailand samenwerkt bij het bestrijden van de drugshandel en –smokkel.

– Bangkok en Seoel gaan technische steun op het gebied van watermanagement, handel, investeringen en research naar kernenergie uitwisselen. Tevens willen ze de jaarlijkse bilaterale handel over een periode van 5 jaar op US$30 miljard brengen. Dit is afgesproken tijdens het 4-daags bezoek van premier Yingluck en haar gevolg aan Zuid-Korea. Yingluck woont er onder andere de Nuclear Security Summit bij. Beide landen tekenden ook een Memorandum of Understanding over militaire samenwerking.

Yingluck heeft Zuid-Korea gevraagd meer eieren en fruit uit Thailand te importeren en meer in Thaise industrieën te investeren. Zuid-Korea wil binnen een jaar in Thailand een cultureel centrum en een Koreaans studiecentrum openen.

– Voormalig premier Thaksin heeft beloofd uit eigen zak de borgsom te betalen voor de roodhemden die nog gevangen zitten. Hij zei dit gisteren via de telefoon tijdens een bijeenkomst van circa 300 roodhemden in Rattanaburi (Surin).

Opnieuw ontkende hij na Songkran terug te keren naar Thailand, zoals een roodhemdleider heeft beweerd. ‘That would not be elegant. I must come back with style and I will say how it will be’, aldus Thaksin, die benadrukte dat zijn terugkeer niet lang meer op zich laat wachten.
Thaksin nodigde zijn supporters uit zich bij hem te voegen wanneer hij op 12 en 13 april in Vientiane en op 14 en 15 april in Siem Raep is.

– Premier Yingluck is door de koning onderscheiden met de Knight Grand Cordon (Special Class) of the Most Noble Order of the Crown of Thailand. De onderscheiding is in 1869 door koning Rama V in het leven geroepen.

– Het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation verzamelt bewijsmateriaal tegen 104 personen die ervan verdacht worden illegaal land in bezit te hebben genomen in nationaal park Thap Lan (Nakhon Ratchasima). De meesten exploiteren een vakantiepark. National Parks heeft eerder tegen 151 illegale landeigenaren in het park aangifte gedaan. Diensthoofd Damrong Pidech hoopt dat de 104 de laatsten zijn, zodat de dienst haar aandacht kan gaan richten op de zuidelijke provincies. Daar is 500.000 rai beschermd bosgebied illegaal in gebruik genomen als rubberplantage.

– De politie heeft 112.000 methamphetamine pillen met een straatwaarde van 60 miljoen baht inbeslaggenomen. Politie, soldaten en narcoticapersoneel waren, na getipt te zijn, getuige van een transactie aan de grens met Laos in de provincie Charoen. Arrestaties bleven achterwege omdat betrokkenen de benen namen.

– Het toerisme in Chiang Mai is met de helft afgenomen sinds de provincie geteisterd wordt door een dichte nevel. Ook de andere provincies melden een teruggang in het aantal toeristen. Volgens een recent rapport van de Tourism Authority of Thailand bezoeken elk jaar 5 miljoen personen de noordelijke hoofdstad. De Chiang Mai Tourism Business Association maakt zich grote zorgen.

Het district Mae Sai (Chiang Rai) kampt nog met de hoogste concentratie stofdeeltjes in de lucht. De Pollution Control Department heeft zijn hoop gevestigd op de stormen die er aan komen.

– Dertigduizend monniken en novieten hebben gisteren deelgenomen aan een ceremonie in Yaowarat (Bangkok) waarbij voedsel werd verzameld voor monniken in het Zuiden van Thailand, die vanwege het geweld hun tempel niet kunnen verlaten.

– Interpol heeft op verzoek van India een Red Notice uitgegeven voor de Iraniër Masoud Sedaghatzadeh, die in Maleisië is aangehouden in verband met de drie explosies op Valentijnsdag op Sukhumvit soi 71 in Bangkok. Zowel Thailand als India hebben om zijn uitlevering gevraagd. India wil hem berechten wegens een bomaanslag op Israëlische diplomaten op 13 februari in New Delhi.

– Waar moet de discussie over nationale verzoening plaatsvinden? Premier Yingluck zei zaterdag tijdens haar wekelijks radiopraatje dat het parlement daarvoor de geëigende plaats is, maar de Democraten vinden dat verzoening een zaak is voor de samenleving in al haar geledingen.

De discussie volgende maand in het parlement gaat over een studie van het King Prajadhipok Institute. Dat heeft met een aantal betrokken gesproken over verzoening en voorstellen gedaan. Controversieel is het voorstel om amnestie te verlenen aan personen die overtredingen hebben begaan tijdens politieke rally’s en nietigverklaring van de besluiten van het militair bewind, dat na de coup van september 2006 is ingesteld. Een gevolg daarvan zou zijn dat Thaksin zijn gevangenisstraf ontloopt.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Nieuws uit Thailand – 25 maart 2012”

 1. cor verhoef zegt op

  Thaksin wil “elegant” en “cool” terugkeren naar Thailand en hij is “in gesprek” met rechters wat dei borgsommen betreft. Hij geeft dus zelf toe dat ie buiten de normale reachtsgang, het op een accoordje aan het gooien is met rechters.
  Het kan aan mij liggen, maar volgens mij is Thaksin niet alleen corrupt tot op het bot, maar ook langzaam maar zeker gek aan het worden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Ron Tersteeg zegt op

   Dat is het zeker,maar op deze manier speelt hij met zijn leven denk ik,zij hebben de corruptie uit gevonden en daarna verbeterd.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Hans van den Pitak zegt op

   Hij is weer hetzelfde aan het doen toen hij aan de macht was. Lak aan alle democratische en juridische beginselen. Mocht hij ooit terug willen komen dan hoop ik dat het leger zijn plicht doet. Dat wil zeggen het land en de democratie beschermen tegen aanvallen van buiten of van binnen,

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website