Een gruwelijk ongeval op het station van Ban Pupong, district Sai Yok in de provincie Kanchanaburi heeft het leven gekost van een Nederlandse toerist.

De man stond op het trapje bij de ingang, toen de trein zich met een schok in beweging zette. Hij gleed weg en viel tussen twee rijdende wagons op de rails, waardoor hij vermorzeld werd.

Het slachtoffer werd geïdentificeerd als Hieronymes Cornelis Maria Boumans, oud 52 jaar. Over de correcte spelling van de achternaam bestaat geen zekerheid.

Waarom de man op het trapje stond is ook niet bekend. Mogelijk reed de trein te vroeg weg of hij stond er om foto’s te maken zonder zich ergens aan vast te houden. Feit is wel, dat op hetzelfde traject recentelijk twee andere mensen, een Japanner en een Thaise vrouw, door incidenten met de trein om het leven kwamen.

Een vreselijk einde van wat een mooie vakantie moest zijn, dat is zeker. Wij leven mee met zijn reisgenoten en nabestaanden.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Nederlander (52) gedood door ongeluk met trein in Kanchanaburi”

 1. Richard Pohlmann zegt op

  Opnieuw een vreselijk fataal ongeluk op dit traject. Het is structureel dat de trein telkens te laat op schema rijdt en vaak een kwartier of meer te laat op Nam Tok arriveert. Grote groepen touristen moeten aan boord en voordat iedereen veilig aan boord is (binnenin het rijtuig, niet nog op de trap), klinkt er al een fluit en begint de trein schokkend en stotend te acceleren. Als je naar 2014 kijkt in het algemeen is dit jaar een Zwartboek voor de State Railway of Thailand. Op dit traject waar opnieuw een tourist het leven laat, is het al helemaal te bizar voor woorden dat er geen veiligheidsmaatregelen worden genomen. De BTS en Airportlink blinken uit door veiligheid; aangelegd door Siemens weliswaar.

 2. Frits zegt op

  Een aantal jaren geleden s,nachts 4 uur aangekomen in Hua Hin.Trein stopt,maar het gedeelte waar ik uitstapte was zo,n 150 meter voor het station.Probeer dan maar eens met je koffer uit te stappen,1meter hoogte pikkedonker bijna 70 jaar en dan sta je daar te wachten tot de trein weer vertrekt want totaal geen zicht.Ik ga nooit meer met de nachttrein.Levensgevaarlijk.

  • henk zegt op

   Ik had het op Hua Hin andersom.
   Moest daar in stappen.
   Behoorlijk hoog, met koffer.

   Niet leuk, maar om daarom niet meer de trein te nemen gaat me te ver.

   • Frits zegt op

    henk,goed lezen:ik ga nooit meer met de [NACHTTREIN]

 3. ger hubbers zegt op

  In mei dit jaar (2104) de reis gemaakt naar Nam Tok met echtgenote en kleinzoon van 13 .
  Alles okay en geen enkel moment gevaarlijke situaties meegemaakt ; de overigens vrolijke conducteurs waren altijd zeer alert en hebben constant de plaatsen gecontroleerd op afwezigen voordat de trein ging rijden .
  Ik zou zeggen : zelf opletten ! en zeker doen voor die 3,50 euro .
  Ger .

  • Niels zegt op

   Ger,

   Ik vind je reactie kortzichtig en bovendien lomp. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje en de risico’s zoals boven beschreven spreken voor zich. De kans op ongelukken is groter als de risico’s groter zijn. Bovendien weet je niets over de fysieke gesteldheid van de persoon of de feitelijke omstandigheden.

   Gelukkig is zo’n reis voor het merendeel van de mensen erg fijn en plezierig. Maar die treinen en omstandigheden zijn gewoon gevaarlijker. Opletten lost dat niet op.

   Persoonlijk leef ik erg mee met de nabestaanden van dit tragische ongeval.

   Niels


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website