In Thailand kom je veel transgenders tegen, Ladyboys (mannen met vrouwelijke kenmerken) en Tom’s (vrouwen met mannelijke kenmerken). Ze maken dan ook deel uit van de kleurrijke maatschappij. Hoewel Thai tolerant zijn ten opzichte van het individu is er toch een wet aangenomen die discriminatie tegen transgenders verbiedt.

De Gender Equality Act is op 9 september in werking getreden en bestraft discriminatie op basis van geslacht en seksuele geaardheid met maximaal zes maanden gevangenis en een boete van 20.000 baht.

De wet definieert “oneerlijke discriminatie tussen de seksen’ waarbij de rechten van het individu worden geschonden omdat een persoon er voor kiest mannelijk of vrouwelijk te zijn, ook als dat niet overeenstemt met het geslacht van geboorte. De vrijstellingen voor het onderwijs, religie en het publieke belang werden verwijderd uit een eerdere versie van de wet.

1 reactie op “Thailand verbiedt met wet discriminatie van transgenders”

  1. ron zegt op

    Hopelijk gaan ze ook over om de geslacht wissel ook op de id aan te passen. Dat gebeurt nu niet en lijkt me discriminatie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website