Koh Larn in de gevarenzone door afvalberg

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: , ,
1 augustus 2015

Het bekende eiland Koh Larn voor de kust van Pattaya dreigt in de gevarenzone te komen. Dit populaire eiland wordt per dag door ongeveer 10.000 toeristen bezocht. Dit veroorzaakt een dusdanige hoeveelheid afval dat het eiland niet kan verwerken.

Hoewel er regelmatig 20.000 ton aan afval verwijderd wordt, blijkt dit niet voldoende te zijn en blijft het eiland met een steeds grotere berg afval achter.

Het hoofd van de Pattaya Business @ Tourism Association heeft voorstellen gedaan om het aantal bezoekers naar het eiland te beperken. Bezoekers worden verzocht mee te werken door afval niet achter te laten en restaurants is gervraagd om voedselafval te composteren of minder grote maaltijden te geven. Helaas is er geen geld voor een onderzoek naar een redelijk toelaatbare hoeveelheid toeristen naar het eiland Koh Larn.

Wel vrezen de ondernemers van het eiland, dat de gemeente Pattaya zich terug zal trekken wat betreft de verwerking van de grote hoeveelheid vuil, die zich langzaam maar zeker ophoopt op het eiland. Noodgedwongen zullen dan in de toekomst veel minder toeristen op het eiland toegelaten worden.

Bron: Pattaya Mail

4 reacties op “Koh Larn in de gevarenzone door afvalberg”

 1. Jasper zegt op

  Ware het Nederland is dit simpel op te lossen met een toeslag op het bezoek, en een private firma die van die gelden dan voor het opruimen zorgt. In Thailand verdwijnt die toeslag dan helaas in de zakken van diegenen die de penningen innen.

  Afijn, de wal keert het schip, en minder bezoekers is wellicht, op den duur, juist wel in het voordeel van het behoud van het eilandleven. Ze hebben het immers al duizenden jaren gedaan!

 2. Leo Th. zegt op

  Juist door die grote aantallen toeristen kan Koh Larn mij al heel wat jaartjes niet meer bekoren. Overigens lijkt mij de oplossing van het verwerken van de afvalberg toch niet zo lastig. Zoals altijd en overal zal het een geldkwestie zijn dus laat, net als op Koh Samet, de bezoekers van het eiland een toegangs/milieu-heffing betalen, 10.000 toeristen per dag kunnen aardig wat Bathjes opleveren!

 3. Cor van Kampen zegt op

  lijkt mij toch vrij simpel. Je maakt een toegangsprijs voor toeristen die het eiland willen bezoeken die kostendekkend is voor het opruimen van het vuilprobleem.
  Alles is dan in een keer opgelost. Er komen vanzelf niet zo veel toeristen meer.
  Kunnen de bewoners van het eiland (die de grootste veroorzakers van de vuilstort zijn) ook van meegenieten. Alleen een nieuw probleem voor hun. De inkomsten lopen dan terug.
  Cor van Kampen.

 4. babsie zegt op

  De grootste vervuiler zijn de inwoners zelf
  Heb er verleden jaar 1 nacht geslapen en zag de naaste buren zelf het huisvuil de zee in storten
  ongelooflijk !!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website