Jet Ski problemen in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: , , ,
26 augustus 2015

Op 7 augustus is een spoedbijeenkomst geweest in de Pattaya City Hall, nadat er klachten waren ontvangen uit India en andere landen over de jet ski problemen in Pattaya.

Het verwijt was dat er geen maatregelen genomen waren, ondanks toezeggingen, om aan deze maffiose praktijken een eind te maken. Vooral toeristen uit India waren vaak het slachtoffer van oplichting en bedreiging door jet ski ondernemers.

De city councilman, Sanit Boonmachai, vertelde dat oplichting bij de politie gemeld moest worden om zo tot een oplossing te komen. Hij vond ook dat de toeristen niet moesten betalen aan deze oplichters. Echter deze mensen werden met geweld bedreigd als zij naar de politie zouden gaan.

Bovendien hielp de politie in Soi 9 deze toeristen niet en dan kon de toeristenpolitie ook niets doen, aldus Piyapong Ensarn, hoofd van de toeristenpolitie. Zij moesten toch eerst aangifte doen op het politiebureau aan soi 9. Vanaf 2011 waren ook een aantal corrupte politiemensen betrokken bij deze oplichtingspraktijken.

De toeristenpolitie heeft nu een duidelijk inzicht in het stijgende aantal gevallen van jet ski scamming. Sinchai Wattanasartsathorn, president van de Pattaya Business and Tourism Association raadt de gemeente Pattaya dringend aan deze praktijken aan te pakken en te stoppen. Zo niet dan wordt de stad Pattaya geboycot door de toeristenorganisaties uit India.

Vorig jaar september heeft HE Harsh Vardhan Shringla, ambassadeur van India, een duidelijke waarschuwing afgegeven en aangedrongen op ingrijpende maatregelen. Sindsdien waren er nog geen verbeteringen te bespeuren.

Gedacht wordt nu een aan extra politiepost en de overtreders werkelijk te berechten en geen toestemming meer te geven voor verhuur van jet ski’s.

Bron: Pattaya Mail

23 reacties op “Jet Ski problemen in Pattaya”

 1. Joop zegt op

  Ze moeten deze jetski’s ook verbieden levensgevaarlijk zijn ze bijna niet onder controle te houden.
  Totdat er een vreselijk ongeluk gebeurt.
  En de verhuurders die toeristen oplichten of proberen op te lichten vergunning afpakken flinke boete en openlijk berechten zodat mensen kunnen zien dat er wat aan gedaan wordt.
  Niet alleen woorden maar ook daden.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Als die Indiase toeristenorganisaties hun klanten gewoon voorlichten en adviseren om in Pattaya geen jet-ski te huren, dan kunnen die mensen verder zelf wel bepalen waar ze hun vakantie willen doorbrengen.

  • Cornelis zegt op

   Kijk, dat is nu gewoon een nuchtere benadering. Vertel mensen wat er speelt en laat een ieder vervolgens zijn eigen beslissingen nemen.

   • kees1 zegt op

    Moderator: niet chatten svp.

  • John Chiang rai zegt op

   Helaas helpen deze waarschuwingen niet genoeg,zodat deze mafia reeds jaren opnieuw hun slachtoffers
   vinden. De enkele toerist die meestal onder bedreiging,aangifte doet van deze mafieuse praktijken,wordt vaak niet serieus genomen,of wordt tevens het slachtoffer van een corrupte politie die niet zelden meeverdient aan deze praktijken. Alleen de druk van internationale toeristenorganisaties kunnen er voor zorgen, dat eindelijk consequent maatregelen genomen worden. Dit geld overigens ook voor andere corrupte handelingen zoals bijv.de tuk tuk mafia in Phuket ,waar reeds jaren over gepraat,en gewaarschuwd wordt,en waar nog steeds weinig of niets veranderd is.

 3. Michel zegt op

  De oplossing is zoooo simpel. Gewoon GEEN jetski huren.
  Ik zie ook niet in wat daar leuk aan is.
  In de beschaafde wereld moet je een speciaal vaarbewijs hebben om op zo’n ding te mogen varen, en dan denkt men dat het een goed idee is om dat zonder vaarbewijs in Thailand zijn e gaan doen….
  Dat is net zo achterlijk als een motorscooter rijden zonder rijbewijs.
  Beide gewoon niet doen. Je doet iets illegaals, bent daardoor ook niet verzekerd, en daardoor heel kwetsbaar. Zeker ook voor afpersers en oplichters.

 4. eugeen zegt op

  “”Sanit Boonmachai, vertelde dat oplichting bij de politie gemeld moest worden om zo tot een oplossing te komen.”” ?????? Volgens de verhalen die ik hier hoor doe je dat best niet.

 5. henry zegt op

  Bij een vermoeden van scam, gewoon de jet ski in beslag nemen, tot er een gerechtelijke uitspraak is. Ik garandeer dat er na 48 uur de scams de wereld uit zijn.

  • fons zegt op

   henri

   wat jij hier zegt is de beste oplossing,
   heb met Eigen ogen opgevolgt,
   juist voor het donker worden 18 hr altijd het zelfde liedje schade aan jet ski en politie spelt mee.
   stoppen moeten ze deze praktijken heb medelijden met al die toeristen waar duizende baths word van gerooft.

 6. Kees zegt op

  Precies zoals Frans al schrijft. Toen ik in 1991 voor het eerst naar Pattaya ging , kreeg ik van de Nederlandse reisorganisatie al te horen om vooral geen jet-ski te huren. En voordat je ergens op vakantie gaat , dan lees je er toch iets over !!. Dan kom je al snel uit bij de jet-ski scam.

 7. peter de bruin zegt op

  Dit probleem moddert al jaren dankzij de lakse overheden in Pukhet en Pattaya mede ook door dat de lokale politie volop mee deelt in deze afpersing praktijken.

  De norm is tegenwoordig 3.000$ tot 4.000$ !!!

  Chinezen, Amerikanen, Indiers……tja alle toeristen worden te grazen genomen.
  Op het politiekantoor soi 9 klapt de val pas echt dicht, hol v/d maffiosi leeuw.

  Ook zijn er twee z.g bemiddelaars die mee delen in deze criminele winsten, 1 Engelsman en een man uit India treden soms als tolk op uiteraard ook ten nadele v/d slachtoffers.

  Begin v/h jaar twee Chineze studenten uit Macao die een trip naar Pattaya hadden gewonnen kregen ook binnen 1 uurtje dollen op het water een rekening van 4.000$.
  Deze studenten hadden niet meer voor de rest van hun vakantie week samen dan 20.000 Bath.
  Zij betaalden 8.000 Bath na “bemiddeling” c.q. afpersing.
  De reden voor die jetsky maffia hun later op te wachten om de 2 Chinezen het ziekenhuis in te rammen.
  Nooit iemand hiervoor opgepakt laat staan dat hun praktijken van hogerhand werd gestopt.

  Pluspunt is dat het toerisme door diverse omstandigheden hard terug gaat, een extra duwtje dankzij India altijd welkom.
  Indien deze praktijken zo doende zal stoppen vrees ik niet voor lang.

  Onbegrijpelijk voor mij dat sommigen op deze Thailand blog nog steeds de yetski aanprijzen als 1 v/d leuke toeristische atraktie,s.

  Amazing Thailand…………hmmmmm.

  • Fransamsterdam zegt op

   Moderator: reageer op het artikel en niet op elkaar dat is chatten.

 8. Ruud NK zegt op

  Kort, nooit huren in geheel Thailand. Overal hetzelfde verhaal. En als je gaat zwemmen blijf ver uit de buurd van de jetskies. Ongelukken te over, dodelijk of het missen van arm of been, gebeurt te vaak.

 9. BramSiam zegt op

  Het gaat natuurlijk niet alleen om jetski’s, maar om allerlei scams die scheringen inslag zijn in Pattaya. Ik heb het zelf meegemaakt met een huurauto van een Thaise maatschappij waarbij ik de borgsom niet terugkreeg ondanks schadevrij rijden. Zolang de politie niet optreedt gaat dit gewoon door. Ik lees echter dat er nu ‘gedacht wordt aan’ werkelijke berechting. Waarschijnlijk blijft het bij denken aan. De grootste smet op de Thaise samenleving is dat je nergens je recht kunt halen. Als Thai niet en als toerist nog minder. Het recht van de sterkste heerst.

  • Koos zegt op

   Het probleem is de politie ze zien dit als makelijke bijverdienste.
   Ik vertrouw veel thaien maar de poltitie is dubieus.
   Zowel bij scams als bij ongelukken. Je bent farang en zal betalen.

 10. Leo Th. zegt op

  Duidelijk dat o.a. in Central Pattaya door malafide verhuurders en corrupte politie sprake is van scam met jetski’s. Het is echter niet overal kommer en kwel, misschien heb ik geluk gehad maar tot voor 2 jaar geleden, nu tob ik enigszins met mijn rug, heb ik op diverse plaatsen in Thailand met enige regelmaat een jetski gehuurd zonder enkel probleem meegemaakt te hebben. In Jomtien huurde ik weleens bij de verhuurders nabij Pattaya Parc en in Na-Jomtien en andere badplaatsen huurde ik via de eigenaar van een strandtent. Of ik voor een jetski een vaarbewijs zou moeten hebben zou ik niet weten, ook in bv. Amerika en Griekenland heeft men mij daar nooit om verzocht. Jetski’s zijn natuurlijk niet milieuvriendelijk maar dat geldt in feite ook voor vliegen. De lol van het varen met een jetski is moeilijk te verklaren, ik vond het relaxed en voelde me frank en vrij op zee. Uiteraard volgde ik de regels van de verhuurder op met als basis om nooit binnen de boeien te varen! Ongelukken heb ik gelukkig nooit ervaren maar die zullen er zonder twijfel zijn. Maar ongelukken vinden helaas ook plaats als je deelneemt aan verkeer op de weg, ook als voetganger. Gebruik je gezonde verstand als je iets wil huren, niet alleen bij een jetski maar ook bij de huur van een scooter of auto. Informeer vooraf en ter plaatse of er sprake is van kwalijke praktijken en vermijdt riskante locaties. Inspecteer samen met de verhuurder de jetski en maak eventueel foto’s. Verbieden kan je alles wel.

 11. peter de bruin zegt op

  Inderdaad Ruud, geldt voor geheel Thailand.

  Auto,s motoren condo,s + ect. de norm is dat je vaak naar je borg kunt fluiten.

  Voor je iets huurt dien je al je gegevens inclusief logeeradres op te geven.
  Gebeurt regelmatig dat de verhuurder binnen enkele dagen stiekem met reserve sleutels het gehuurde komt ophalen.
  Daarna spelen zij de vermoorde onschuld.

  Een Engelsman kreeg van zijn verhuurder te horen dat zijn motor gestolen was, iets wat hij nog niet wist!
  Hoe konden de verhuurders dit al weten, die vielen aldus door de mand.
  Ondanks deze domme blunder moest hij toch betalen.

  Vanwege die blunder kreeg hij wel een fikse korting.

  • Ruud NK zegt op

   Voor je iets huurt, loop even binnen bij een hotel en haal een bussines kaartje. Hier verblijf je voor de verhuurder, niemand die het controleert. Behoed je van mogelijke diefstal van je motertje.

  • Danzig zegt op

   Ik heb al zesmaal een auto gehuurd in Thailand (2x Udon Thani, 2x Hat Yai, 1x Chiang Rai en 1x Jomtien), altijd bij lokale verhuurbedrijven en heb nog nooit problemen gehad met diefstal of het niet terugbetalen van de borg. Ja, één keer werd er 3000 baht ingehouden toen ik een buitenspiegel had vernield. Dat was mijn eigen schuld en begrijpelijk.
   Ben dus zeer te spreken over huren in Thailand en ga dat volgende maand in Hat Yai zeker weer doen.
   Met de huur van een jetski heb ik geen ervaring. Ik zal als ik in Pattaya ben ook eens bij Mike Shopping Mall gaan zitten kijken naar een evt. schouwspel. Vooral aan het eind van de middag schijnt het risico groot te zijn.

   • Danzig zegt op

    Sorry voor de extra post, maar ik wilde nog even zeggen dat ik nog nooit een verblijfadres heb hoeven opgeven. Ik heb dus ten alle tijde de vrijheid gehad om naar believen rond te reizen.

 12. ton zegt op

  Mijn vaste plek op het strand ter hoogte van Mike shopping biedt bijna iedere dag wel een schouwspel van oplichting met deze jetsky gasten.
  Tijdje geleden zelfs nog een politie agent fotoos zien maken van de verkeerde kant van de jetsky anders zou hij natte schoenen krijgen hahahahaha vreselijk maarja de russen moesten vors dokken voor iets wat niet is.
  En natuurlijk soms zijn de India boys roekeloos op het water en gebeurt er wel eens iets.
  Zie hier in reacties de juiste benadering om vooral niet te huren
  tja en dat de Indiers weg blijven zal niemand om rouwen.

  Dus gewoon geen jetsky huren of van te voren fotoos maken en dan lekker varen.

 13. Jacques zegt op

  Deze corrupte handel in het aftroggelen van wel 8O.OOObath schadevergoeding van farangs, die even met de jetski in Pattaya rondvaren is schering en inslag. Vorig jaar werd ik ook bedreigd toen ik als toerist op de beach road van hun handeltje een foto nam. Ik kende hun werkwijze. Er werd een (corpulente ) man in politieuniform, ongewapend (donkergrijze kleur en drager van pet ) bijgehaald. Ik nam enkele foto’s van de Thais en farangs die aan de jetski stonden . Plots riep een jonge Thaise (ik vermoed een prostituee), die op de wandeldijk achter mij stond, naar haar akolieten op het strand dat een farang foto’s nam. Een thai, de baas denk ik, nog corpulenter dan de politieman keerde zich tegen mij en nam ook foto’s van mij. Ik maakte mij dan maar uit de voeten richting politiebureau aan soi 8, zonder gevolgd te worden. Vreselijke laffe corrupte boel daar met die uitbaters. Opletten dus !

 14. Jack G. zegt op

  Ik lees veel reacties van niet jetskifans. Ik doe het niet in Thailand vanwege alle waarschuwingen voor gedoe en de onveilige omgeving waarin het allemaal plaats vindt. Maar in andere landen vind ik het een leuke activiteit om te doen. Ik houd wel van een beetje snelheid en ik heb in het verleden aan motorcross en autocross gedaan en dan is dit een leuk speeltje om mee te spelen op mijn oudere leeftijd tijdens mijn vakantie. Tuurlijk er zijn risico’s en je moet niet tussen zwemmers gaan racen en uit je doppen kijken. Je moet het ook eerst leren om het veilig te kunnen doen. Kite surfen is ook link als je gaat koeken bakken voor omstanders wel geprobeerd om te leren in Hua Hin maar dat was mij te vermoeiend voor op vakantie. Dan is benzine verstoken makkelijker.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website