Voor ons buitenlanders is het nog altijd een vreemd gezicht de bovengrondse bedradingen te zien van elektriciteit, telefoon en kabeltelevisie, enz. Vele kabels lopen van paal tot paal dat vaak op bijvoorbeeld kruispunten verandert in een spaghetti-kluwen van draden, waarbij je je afvraagt of er nog iemand is, die weet welke kabel voor wat dient. Je verbaast je sowieso dat er geen branden ontstaan door kortsluiting.

En het wordt steeds erger. Er komen steeds meer providers van kabeltelevisie, internet en andere elektronische diensten en de daarvoor benodigde kabels worden eenvoudig aan de reeds gespannen kabels toegevoegd. Zelfs het Thaise publiek begint zich te roeren. Op vele plekken, met name rond Sukhumvit Road in Pattaya, zakken die kabels door hun totaalgewicht tot straatniveau naar beneden. Hoewel dat niet de om elektriciteitskabels gaat die bovenlangs de palen gespannen zijn, is er toch reëel gevaar voor voetgangers en ander langsrijdend verkeer.

Na wat protestachtige publicaties in de Thaise media, sprak Pattaya Mail met een technisch ambtenaar van de Provincial Electricity Authority, die eigenaar is van de elektriciteitspalen in de provincie Chonburi. Nee, hij vond niet dat zijn instantie verantwoordelijk is voor de kabelchaos maar de bedrijven die ruimte aan de palen huren van de PEA om er kabels te spannen voor telefoon, internet, enz. Het is te wijten aan het slordige werk van de monteurs van die bedrijven. Zij maken er een verwarde puinhoop van.

Hij legde uit dat wanneer een klant zich aanmeldt voor een nieuwe of andere kabel-tv, internet of telefoon service, technici van de provider een nieuwe kabel trekken. Tegelijkertijd, wordt dan verondersteld, dat de oude, niet gebruikte kabels van de palen worden verwijderd. In werkelijkheid echter nemen weinig technici de moeite om de oude kabel te verwijderen, zelfs als ze zien dat het gewicht van de bestaande lijnen het verzakken veroorzaakt.

De ambtenaar van PEA zei dat er inmiddels contact is opgenomen met alle bedrijven die ruimte huren op de palen met het verzoek het probleem aan te pakken en niet gebruikte kabels te verwijderen. Hij moest wel erkennen dat zoiets tijd zal kosten want het verzoek zal door de bureaucratie van elk individueel bedrijf moeten en een werkplan met kostenopgave moet daarna door de hoofdkantoren worden goedgekeurd.

Mijn conclusie: er gebeurt dus niets!

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Het elektriciteitspalen-probleem in Pattaya”

 1. marcel zegt op

  amazing thailand ; http://www.liveleak.com/view?i=5d0_1428890308#comment_page=2

 2. B.Moss zegt op

  Bovenstaande zat er aan te komen.Ik zelf heb al 2 korsluitingen met gevolg van brand meegemaakt.Nu gaat men kijken waar de schuld
  de schuld gedeponeerd kan worden.
  Maar er komt meer nerigheid aan.Wat dacht men van de glasvezelkabels die niet bovengronds mag en kan.(de plannen zijn er al)
  Deze moeten onder de grond.Ziet uw het al voor
  u.Alle trottoirs moeten dan open.
  Mogelijk gaan ze inzien om alle opstakels te effenen.Of het wordt nog erger als nu is.
  Vooral in Bangkok.
  B.Moss


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website