Engelsman gered na val in open rioolgat

Door Gringo
Geplaatst in Kort nieuws
Tags:
3 september 2015

Een niet met name genoemde Engelsman moest worden gered na een val in een open rioolgat deze week in het noorden van Metropolitan Bangkok. Hij was op drie meter diepte tot aan zijn borst in de rioolsmurrie gezakt, waar reddingswerkers hem uitvisten. De redding leverde wel wat snijwonden en kneuzingen op, waarvoor hij in een lokaal ziekenhuis werd behandeld.

De ongelukkige zakenman verliet die avond om half twaalf een nabijgelegen restaurant, waar hij met een aantal vrienden had gegeten en viel in het gat, dat niet was voorzien van enige veiligheidsmaatregel. De vrienden zochten hulp bij omwonenden, die vervolgens de politie waarschuwden.

Het slachtoffer vertelde het reddingspersoneel, dat hij een juridische klacht tegen de lokale autoriteiten gaat indienen voor het niet afdekken van het mangat of een waarschuwing te plaatsen.

In juli 2014 was er een soortgelijk geval in het district Din Daeng van Bangkok. Een Thaise man in een open mangat en verdronk. Ook dat mangat was open en niet afgeschermd.

Bron: Khaosod English

Naschrift Gringo:

Natuurlijk dient een open mangat te worden afgedekt of tenminste van een waarschuwing worden voorzien. Toch, als ik de foto bekijk komt het woord ladderzat bij mij op!

Bij het lezen van dit nieuwsbericht moest ik denken aan een “bedrijfsongeval”, dat ik lang geleden in Nederland meemaakte. In het bedrijf werd voor het testen van onderwaterpompen gebruik gemaakt van een in de bodem verzonken bassin. Er werd ’s nachts ingebroken, het alarm ging af en toen de veiligheidsdienst arriveerde, vond men de inbreker, die in het bassin vol met water was gevallen.

Wat er met de inbreker zelf gebeurde weet ik niet meer, maar hij diende wel een klacht in bij de gemeente voor het plonsen in het inderdaad niet afgebakende water. Het bedrijf kreeg een aanzienlijke boete voor het in gebreke blijven van de juiste veiligheidsmaatregelen!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Engelsman gered na val in open rioolgat”

 1. han zegt op

  Nu ziet het mangat er verlicht uit maar ik kan me voorstellen dat als het donker is en je loopt al pratend met anderen over straat dat je je aandacht niet bij de weg hebt.

  In het tweede geval is natuurlijk sprake van een hoge mate van krankzinnigheid bij de wetgever.

 2. Gerardus Hartman zegt op

  AC /Phil. liep ik over straat en op de stoep en stapte op onverlicht gedeelte in een put van 30x30cm die vol met rommel lag en vooraf niet te zien was. Heb hierover geklaagd met antwoord dat ik dan beter ‘s avonds niet over straat kan lopen. Dat zo’n put in de stoep toch ook een deksel moet hebben werd weggewuifd.

 3. teun zegt op

  Naast verwijtbaar gebrek aan oog voor veiligheid (Gemeente Bangkok zou schadeclaim moeten krijgen/betalen wegens verwijtbare nalatigheid).

  Daarnaast een zoveelste bewijs waarom Bangkok nog regelmatig overstroomt bij een beetje forse regenbui: de man stond dus tot borsthoogte (= ca 1,5 m!!) in rioolslib. Van enig onderhoud in de vorm van regelmatig leegzuigen, is dus geen sprake. Kennelijk heeft men bij laatste ondrhoud van geruime tijd geleden vergeten het rooster terug te plaatsen.

 4. Albert van Doorn zegt op

  Hier in mijn district Bangkapi zijn all trottoirs een geweldige puinhoop, als ik s avond’s ergens naar toe wandel heb ik altijd een zaklamp bij mij, om te kunnen zien waar ik loop, over al struikel over opgestoken boomwortels vuilnis tgels die worden opgeduwd door boom wortels zwervers die lang ui op het voetpad ligt te slapen met zijn hele hebben en houwe, af gebrokelde stenen puin etc reklame borden waar alleen het houten frame er nog is staal draad wat er aan vast zit prikt door je spijkerbroek,
  En bende is het, en dan de strakke mentaliteit van de bewoners flikkeren alles van zich af. achter the shopping mall de NINE is een klong, je kan bijna over het water lopen, zooooo smerig en stink 3 uur tegen de wind in.enz enz en zo kan ik nog wel een poosje doorgaan.

 5. Simon Borgers zegt op

  Helaas voor die engelsman zal het antwoordt krijgen als u niet naar thailand was gegaan had dit niet plaats gevonden .zo weet ik er ook wel 1 maar die kan hier niet geplaatst worden.

 6. henk zegt op

  Zoals ik op mijn werk nieuwe collega’s, leerlingen en stagiaires er op wijs uit te kijken voor deksels van riolen en roosters van putten, loop en rijd ik daar in TH ook altijd om heen!!!

  • Davis zegt op

   Inderdaad goeder raad!
   Zelfs al licht er een deksel op, loop er maar naast of rij er rond!
   Ook met deksel en al zijn er naar beneden gestuikt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website