Twee Roemeense nepagenten en hun handlanger zijn opgepakt in Rotterdam. De mannen wilden Thaise toeristen beroven, maar ooggetuigen en een aantal bouwvakkers staken daar een stokje voor.

Het Thaise gezin liep dinsdagmiddag in de buurt van de Mauritsplaats in het centrum toen een van de Roemenen hen vroeg een foto van hem te maken. Op dat moment kwamen er twee mannen aan die zich voordeden als politieagenten.

Ze wilden portemonnees en paspoorten zien en de toeristen fouilleren. De nepagenten wisten duizend euro uit een heuptasje te pikken.

Een voorbijganger hoorde het gezin schreeuwen en hield de dieven met behulp van een aantal bouwvakkers tegen. Andere omstanders belden de politie en wisten de neppolitiebadge die de Roemenen in het water hadden gegooid, op te vissen. De Roemenen zitten vast.

Bron: RTV Rijnmond


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Bouwvakkers grijpen in bij beroving Thaise toeristen in Rotterdam”

 1. marc mortier zegt op

  Bravo voor deze moedige mensen.

 2. gerard zegt op

  Is mij persoonlijk ook gebeurd.. jaren geleden in Boedapest.
  knap stukje toneelspel en vingervlug werd er uit mijn beurs gestolen.
  Beproefde methode van Oostblokkers..kreeg ik toen te horen van de politie.
  In Nederland zoeken zij de toeristen uit azie op vanwege hun respect en
  ontzag voor de politie.

 3. colorwings zegt op

  Goed dat deze Roemenen snel zijn opgepakt, jammer dat ze nu waarschijnlijk al weer vrij rondlopen nadat ze een stevige berisping hebben gehad dat deze werkwijze in Nederland door veel mensen niet gewaardeerd wordt. TIH (this is holland)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website