Een vertegenwoordiger van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) heeft de BBC laten weten dat er op zee bij Thailand zeker achtduizend bootvluchtelingen uit Bangladesh en Myanmar vastzitten. 

Mensensmokkelaars durven hen niet meer aan land te brengen, omdat de Thaise regering de laatste tijd jacht maakt op mensenhandelaren die actief zijn in het zuiden van het land. De afgelopen twee dagen zijn meer dan tweeduizend bootvluchtelingen uit de twee betrokken landen in Maleisië en Indonesië aangekomen, nadat zij uit de zee waren gered of zwemmend de wal hadden bereikt.

Onder de bootvluchtelingen zijn veel Rohingya, een moslimminderheid uit Myanmar die daar worden gediscrimineerd en vervolgd.

Thailand treedt nu hard op tegen mensenhandelaren nadat vorige week in de jungle langs de grens met Myanmar een massagraf ontdekt werd met 26 lichamen van vluchtelingen. Kort daarna werden in de buurt van het graf nog eens zes lichamen gevonden. Ook stuitten Thaise autoriteiten op drie vermoedelijke kampen van mensensmokkelaars. De jacht op de mensensmokkelaars is in volle gang en corrupte lokale bestuurders die een ‘oogje dichtknepen’ worden ontslagen en voor het gerecht gebracht.

Bron: BBC


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Achtduizend bootvluchtelingen vast op zee bij Thailand”

  1. Nico zegt op

    Myanmar zou weer direct en volledig door alle landen weer geboycot moeten worden. Deze mensen, die al zoveel generaties in Birma wonen moeten gewoon Birmezen worden met alle rechten en respect die daar bij horen. Ik zag een tijdje terug op de BBC, een boedistsche monnik van Myanmar, de onderdrukking en ongelijke behandeling van Rohingya’s volledig goedpraten. Ook de oppositie is stil. De internationale gemeenschap moet optreden tegen Birmeze regering, die ze niet helpt, maar zijn minderheden liever laat verkrachten, beroven en sterven als statenloze paria’s. Schande voor Myanmar en de wereld die toekijkt en weer zaken doet met moordenaars.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website