Deze beroemde straat in het district Banglamphu in Bangkok, het ontmoetingspunt voor rugzaktoeristen, krijgt een facelift

Voor rugzaktoeristen die door Zuidoost-Azië reizen, is slenteren en feestvieren in Khao San Road en omgeving een onvermijdelijk ritueel. Het is misschien wel de meest beroemde straat ter wereld waar rugzaktoeristen elkaar ontmoeten. Zelfs als je er nog nooit bent geweest, ken je deze straat met talloze barretjes, goedkope hostels en een overvloed aan straatverkopers die alles verhandelen. Van emmers drank tot op maat gemaakte pakken, massages in de open lucht, nephandtassen, Thaise lekkernijen en meer in het geheim, drugs. Het is geen mooie straat maar zijn armzaligheid maakt al vier decennia deel uit van zijn aantrekkingskracht. Zelfs nu er meer en meer wellnesscafés en trendy bars verschijnen, is Khao San Road nog steeds een chaotische onderwereld.

Facelift

Dat gaat echter veranderen en al snel want de autoriteiten van Bangkok hebben hun visie op een meer gesaneerde versie van deze buurt onthuld, waarbij 48 miljoen baht wordt geïnvesteerd in “relandscaping” om er een attractie voor de meer chiquere toeristen van te maken.

Baiterek Media / Shutterstock.com

Adjunct-gouverneur van Bangkok, Sakoltee Phattiyakul, kondigde aan dat het geld zal worden gebruikt om het beruchte plaveisel van de straten te verbeteren. Er zijn ook plannen om het aantal straatverkopers te registreren en te beperken tot 240, die van negen tot negen uur mogen handelen in aangewezen zones. Momenteel mogen verkopers werken van 18.00 uur tot middernacht en over het algemeen een handeltje mogen opzetten waar er ruimte is.

Tenslotte

Sommigen maken zich zorgen, dat de buurt er weliswaar beter uit zal gaan zien, maar tegelijkertijd zijn ziel zal verliezen. De tijd zal het leren! De werkzaamheden voor het opknappen van Khao San Road vinden plaats van oktober tot februari volgend jaar.

Bron: Lonely Planet


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Khao San Road in Bangkok gaat op de schop”

 1. Pat zegt op

  Foute beslissing vind ik.

  De anarchistische stijl van deze straat is uniek en dat had zo moeten blijven.

  Dat de Thaise overheid precies hier wat meer reglementering naar Westers model wil invoeren, is ronduit hilarisch vermits er zoveel andere prioriteiten zijn elders in de stad.

  Nu wordt het misschien een klinisch karakterloos straatje voor de meer welgestelde toerist, waartoe ik ook behoor, maar zo zijn er al voldoende buurten in Bangkok.

  Spijtig voor mijn opgroeiende kinderen, die niet meer zullen kunnen genieten van de alternatieve sfeer van deze straat!

  • Ger-Korat zegt op

   Nou wat mij betreft mogen ze het maken zoals in Chinatown, onder meer rond de straten en steegjes van Sampaeng(markt) Hardstikke gezellig en mooi plaveisel cq. voetpaden van rode stenen en netjes afgewerk. Vele straten ogen daar schoon en netjes. Daar komt ook nog eens bij dat kleine handel gewoon zijn plek heeft gekregen en niet oogt als een opschoning van kramen maar juist levendig.

 2. Carlo zegt op

  Het doet mij denken aan hoe het ooit armtierige maar karaktervolle voetpad tussen Nana en Soi Cowboy vernieuwd is tot een totaal andere sfeer

  • Niek zegt op

   Was Sukhumvit road een voetpad tussen Nana en soi Cowboy? Misschien ja, maar dan 200 jaar geleden.

 3. RuudB zegt op

  Neen, ik vind het niet erg als dit soort buurten in TH eens stevig worden aangepakt en opgeknapt. Khao San Road Bangkok, Walking Street Pattaya en Patong Phuket: ze staan mij te synomiem voor Thailand, en verstevigen veel te veel het bezoedelende imago die dit land heeft. Straatverkoop, backpack, streetfood: prima, houden zo; maar pingpongshows, verholen prostitutie en “minor”-gogobars: weg ermee. Saneren!

  • Pat zegt op

   Khao San road vergelijken met Walking street en Patong slaat nergens op hoor!

   Geen van de laatste 3 (voor u) verwerpelijke activiteiten vind je in Khao San road…

 4. ruud zegt op

  De straat in het hoogseizoen aanpassen.
  Dat lijkt me wel de juiste tijd, om dat te doen.

  Overigens denk ik ook, dat de straat als gereguleerde winkelpromenade die om 21.00 uur dicht gaat, geen toekomst heeft.
  Maar misschien weet de adjunct-gouverneur dat ook wel, maar heeft hij liever dat de toeristen naar de grote winkelparadijzen gaan.

  Voor zover die toeristen dan de moeite nog nemen, om naar Thailand te gaan natuurlijk, want winkelen in winkelparadijzen kun je over de hele wereld, daar hoef je zelfs je eigen land niet voor te verlaten.

 5. Erwin zegt op

  Deze straat was me in 1989 de eerste keer dat kennis maakte met Thailand.Vond dat toen fantastisch , van daar alles plannen zoals naar Koh Samui, en weer terug naar Khaosan road en vandaar naar Chang Mai en weer terug Had daar ook een restaurant waar veel klokken hingan met tijden van wereldsteden en hun tijden. Dan allerlei kraampjes met cassette bandjes van toen de nieuwste muziek. Slapen in een v.d vele geusthouses met ultra dunne wandjes en waar ook weleens een langstaart liep. Maar dat hoorde erbij want overal lag het vuil opgestapeld. Later in 2005 nog eens wezen kijken was het toch wel toerisch e geworden en ook grote hamburger ketens maar ja dat heb je op wel meer plekken. Het blijft een unieke straat en van mij zou het zo mogen blijven. Erwin

 6. Arjan zegt op

  Wat een zonde wat een zonde! Een uniek stukje Thailand maar eigenlijk een uniek plekje in de wereld gaat zo wel verloren. Sowieso vind ik de vergelijking met Pattaya enzovoorts niet op zijn plek…. alle keren dat we er geweest zijn niets van gezien. Wel denk ik dat het een unieke plek is om je reis te starten en te eindigen. Zelfs als je geen euro op je geweten hebt kun je er jezelf de hele dag vermaken met het bekijken wat er allemaal gebeurd. Unieke plek, voor mij een bijzondere herinnering alle keren dat ik er geweest ben.

  Als ik deftig wil winkelen, ga ik niet naar Thailand maar kan ik net zo goed naar Amsterdam gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website