Het Centre of Economic and Business Forecast van de University of Thai Chamber of Commerce doet jaarlijks onderzoek naar de populariteit van bedrijfssectoren. Uit dat onderzoek, dat gebaseerd is op verwachte verkoop, kosten, nettowinst en populariteit wordt een prognose samengesteld van bedrijfssectoren, die in het komende nieuwe jaar 2017 kansrijk kunnen zijn.

De heer Wachira Khunthaveethep, adjunct-directeur van het Centrum maakte afgelopen donderdag het resultaat voor 2017 bekend, waaruit blijkt, dat bedrijven in de medische zorg en bedrijven voor schoonheidsverzorging al voor het zesde achtereenvolgende jaar op de eerste plaats staan. Deze sectoren zijn zowel bij de Thais als bij buitenlanders populair vooral door een goed prijs/kwaliteitsverhouding. Ook zakendoen in cosmetica en huidverzorgingsproducten is populair vanwege een stijgende trend van mensen in de zorg voor hun huid.

Andere veelbelovende ondernemingen voor 2017 doe zich bezighouden met toerisme, e-commerce, informatietechnologie en communicatie, bouwmaterialen en toelevering, transport en logistiek, financiële zaken zoals fin-tech en online bankieren, verzekeringen, evenementen organisatie, reparatie van elektronische producten, onderwijs en consultancy.

Wachira merkte op dat de top tien bedrijfssectoren overeenkomen met vier mega mondiale trends: de ontwikkeling van de digitale economie, waardoor een stijging te zien zal zijn in fin-tech en e-commerce, verstedelijking die van invloed is op het consumentengedrag, de vergrijzing van de samenleving en het “Groene bewustzijn”.

Bedrijfssectoren, die in 2016 nog in de Top-10 voorkwamen, maar aan populariteit moesten inboeten, zijn o.a. versmarktbedrijven, geneesmiddelen en kruiden, fitness en alternatieve energie.

Bron: Thai PBS News

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website