Een aantal mensen, waaronder veel toeristen zijn gewond geraakt of hebben brandwonden opgelopen door wat een nieuwjaarswens had moeten worden. Veel mensen raakten in paniek op Koh Phangan (Surat Thani) toen een nieuwjaarswens aangestoken werd.

Echter het bleek van ondeugdelijk materiaal te zijn. De brandende “Happy New Year” letters veroorzaakten net na middernacht een regen van vonken en rook. Veel valt terug te zien op social media. De wind stond ook verkeerd, waardoor het richting publiek geblazen werd.

Desgevraagd gaf Lt.kolonel Somsak Noorod van de Koh Phangan politie de understatement dat dit geen vuurwerk was, omdat dit verboden is. Hoe de “Happy New Year 2017” vertoning wel genoemd kon worden, wist hij ook niet. Het brandde als een fakkel, maar vuurwerk was het niet. Hij was evenals de andere mensen slachtoffer van de vonkenregen, doordat de ondeugdelijke constructie niet functioneerde.

Zie video:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=dyPgQZnx6XQ[/embedyt]


» Laat een reactie achter


4 reacties op “Jongeren lopen brandwonden op: Wel of geen vuurwerk op Koh Phangan?”

 1. Khun Peter zegt op

  Haha, een mooi staaltje Thaise logica: het is geen vuurwerk, want vuurwerk is verboden.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  • Leo Th. zegt op

   Ja Khun Peter, helemaal met je eens, inderdaad Thaise logica. Zoals ook het uitgangspunt door Thaise autoriteiten dat prostitutie in Thailand niet voorkomt omdat het volgens de wet niet toegestaan is. En door deze ‘logica’ worden problemen gewoon uit de weg gegaan.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. Sonny zegt op

  Er schijnt zelfs een dode ook te betreuren zijn geweest.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. T zegt op

  Dit soort zaken heb je weleens helaas, maar om nu alles EU achtig te moeten gaan verbieden zie ik ook niet zitten. Ik denk dat de kans dat je in verwondingen oploopt in het Thaise verkeer groter is dan op een feestje met vuurwerk e.d.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website