Op de Thaise luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok is een illegale voorraad Ivoor in beslag genomen, meld de Telegraaf.

ivoor

De voorraad lag opgeslagen in een loods en was afkomstig uit Dubai met als doel om doorgestuurd te worden naar Laos. Douanebeambten kwamen de geheime lading op het spoor na een tip. Ze doorzochten een opslagplaats op de luchthaven Suvarnabhumi en stuitten op maar liefst 239 olifantenslagtanden. De vangst heeft een straatwaarde van omgerekend ruim 2,5 miljoen euro.

Naast Laos en China is ook buurland Birma het centrum van de illegale handel in Ivoor
Verder wordt er ook openlijk gehandeld in ivoor terwijl dat ook in Birma officieel verboden is. In december 2008 rapporteerde onderzoeksorganisatie TRAFFIC dat zij op 14 markten en 3 grensmarkten met Thailand en China 9000 stukken ivoor en 16 volledige slagtanden had aangetroffen. WWF en TRAFFIC hebben de Birmese autoriteiten opgeroepen samen te werken met de Thaise en Chinese politie in het tegengaan van deze illegale handel.

Sinds 1989 is de internationale handel in ivoor verboden. Op deze manier hoopte men een einde te kunnen maken aan de barbaarse slachtpartijen op olifanten. Experts schatten dat jaarlijks ongeveer 38.000 Afrikaanse olifanten gedood worden voor hun slagtanden. Vooral in Azië, Japan en China is er nog altijd een grote vraag naar ivoor.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website