Lezersvraag: Is een iPhone goedkoper in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
20 april 2018

Beste lezers,

Ik ben toe aan een nieuwe iPhone van Apple. Omdat ik binnenkort naar Thailand ga, overweeg ik om er daar eentje te kopen. Hoe zit het het met het prijsverschil? Is de iPhone in Thailand goedkoper om aan te schaffen? zijn er nog dingen waar ik op moet letten?

Groet,

Henry

18 reacties op “Lezersvraag: Is een iPhone goedkoper in Thailand?”

 1. samee zegt op

  https://www.apple.com/th/ heeft het antwoord

 2. Fred zegt op

  Hou er rekening mee dat de oplader niet de Europese stekker heeft….

  • loe zegt op

   Daar heb ik bij de aanschaf van mijn iPhone niets van gemerkt 🙂

 3. Willy zegt op

  Precies, de Thai store op de Apple website! En het is er goedkoper…. Let wel, er is mij wel eens gevraagd bij de douane in Nederland of ik niet toevallig iets van elektronica gekocht had in het buitenland zoals een laptop of telefoon. Voor een telefoon zou ik mij geen zorgen maken, past in je broekzak. Ander puntje is dat soms de eerste activatie moet plaatsvinden in het land of continent waar je hem gekocht hebt. Ik weet niet hoe dit met Apple zit maar het kan geen kwaad er eerst een Thais sim kaartje in te stoppen.

  • BA zegt op

   Maakt niks uit, gewoon daar activeren en dan meenemen naar Nederland. Ik gebruik mijn IPhone zowel in Nederland als Thailand met dezelfde Apple account.

 4. Wim zegt op

  De nieuwe iPhone X is exclusief BTW wereldwijd dezelfde prijs. Thailand kent een 7% BTW (VAT) en daarmee is er een prijsverschil met Nederland van 14%. Als je je paspoort meeneemt bij aankoop in Thailand kun je om VAT refund formulier vragen bij de verkoper. Hiermee krijg je op het vliegveld bij de terug reis de VAT retour onder aftrek van kosten. Wel moet je hiervoor op het vliegveld voor het inchecken langs de VAT refund voor een stempel op het VAT refund formulier (zit bij ingang 10) om vervolgens na check-in en paspoort controle bij de VAT refund krijg je de betaalde VAT retour (onder aftrek van kosten). Op deze wijze ben je circa 20% goedkoper voor een iPhone X in vergelijking met Nederland. Let wel: bij terugkomst in Nederland zou je de aanschaf van de iPhone moeten melden bij de douane….je mag maximaal een artikel met waarde van < €. 480,- gratis invoeren. Boven de €. 480,- zou je moeten aangeven. Echter als je de nieuwe iPhone als gebruikt toestel invoert kun je ermee weg komen, maar neem de verpakking niet mee om te voorkomen dat de douane bij bagage controle het als nieuw kan beschouwen

  • BA zegt op

   Is te proberen.

   Ik weet niet hoe de relatie tussen Thailand en Nederland is, maar als jij bijvoorbeeld in Zwitserland een horloge of iPhone koopt voor die bedragen en dan de btw terug vraagt dan seint de douane vervolgens gewoon de Nederlandse douane in.

  • Eric zegt op

   Geen probleem hier te kopen maar ja de stekker is anders dus je moet wel een stekker kopen voor aanpassing. Dit is mogelijk in MBK
   Een ander groter probleem is je krijgt alleen een Thaise garantie van 1 jaar. Niet internationaa!!!
   Het zijn geen Apple stores can Apple zelf.
   Ik hem online gekocht op de Apple store. Was 500 bath goedkoper dan in de Thaise winkels. En nu heb ik een wereld garantie. Maar ja alleen voor een jaar. En wordt aan je deur gebracht zonder enige kost. Refund van VAT is er dan niet. Het is wel automatisch altijd een unlocked iPhone die je koopt.

 5. Dirk Teur Couzy zegt op

  Bij een Apple Store of Bij Wizz en dat scheelt zo’n €200 wel

 6. Arno zegt op

  en houd er rekening mee dat Apple in Nederland een (veel) betere garantie moet geven door de consumenten bescherming in Europa…

 7. Freddy van West zegt op

  Helemaal met Wim eens. Als je een oudere Iphone wil, de 8,7,6+, 6,die kun je vinden aan belachelijk lage prijzen. Indien je niet per se de X moet hebben.

 8. marc de greve zegt op

  ook opletten dat je de taal nederlands in ons geval kan instellen heb dit voorgehad bij aankoop van een samsung (geen apple)in de taal instelling geen nederlands aanwezig.dan toch vragen eerst.

 9. Henk zegt op

  IPhone 5/5s/6/6+7/7+ zijn aanmerkelijk goedkoper.
  Echter let op als je bv bij mbk aanschaft dat je in de meeste gevallen een refurbished toestel koopt.
  Tevens zijn de garantie voorwaarden in dat geval max 3 maand.
  Echter verblijf je lang in Thailand dan is een evt reparatie erg goedkoop ongeacht wat er moet gebeuren.
  Een nieuw moederbord bv kost incl. Montage ongeveer 1500 baht.

 10. TheoB zegt op

  Ik heb – vanuit NL – voor je gekeken met de zoektermen “prijs iphone x” en “price iphone x thailand”.
  Daarbij kwam ik op de websites https://www.apple.com/nl/shop/buy-iphone/iphone-x/, https://iphoned.nl/kopen/iphone-x/prijs-los-toestel/ en https://www.apple.com/th-en/shop/buy-iphone/iphone-x/
  De 64GB versie kost nu – incl. BTW/VAT – bij de Apple store NL €1160,45, bij Telefoonwereld in NL €1032,- en bij de Apple store in TH ฿40.500 (€1052).
  De 256GB versie kost nu – incl. BTW/VAT – bij de Apple store NL €1330,45, bij BCC in NL €1159,- en bij de Apple store in TH ฿46.500 (€1208).
  Dit kleine marktonderzoek geeft dus als resultaat dat je ‘m beter in NL kunt aanschaffen, want hij is in NL zelfs inclusief 21% BTW goedkoper dan inclusief 7% VAT bij de Apple store in TH.
  Misschien dat je ‘m bij andere winkels in TH wel goedkoper – minder dan ฿39.700, resp. ฿44.600 – kunt krijgen, maar dan moet je een beetje wegwijs zijn in TH en daarbovenop opletten dat je een origineel en nieuw exemplaar overhandigd krijgt.
  Ook schijnt het zo te zijn dat je beperkte garantie hebt als je ’n iphone in een ander land ter reparatie aanbied dan waar je ‘m gekocht hebt. Dit is waarschijnlijk(?) te ondervangen door AppleCare+ (€229,-) bij te kopen.

 11. BA zegt op

  Mijn IPhone X kostte hier ca. 47.000 baht in de Apple winkel.

  Kost dus gewoon hetzelfde als in Nederland.

 12. Annie zegt op

  En er is nog 1 ding wat veel mensen mis niet weten ,
  In veel winkels ( dus niet online) staat er met grote
  Letters apple store op de buitenkant, ook binnen in de winkel ziet alles er prachtig uit ,
  Maar niet alles producten zijn 100 % origaneel Apple
  Jammer dat het personeel dat er niet altijd bij vertellen
  En de mensen denken dat ze een goedkopere tel.of i pad hebben kunnen scoren

 13. Lex zegt op

  Hou er rekening mee dat Apple voor de aziatische markt veel gebruik maakt van refurbished modellen. Dit om beter te kunnen concurreren met andere merken. Apple toestellen zijn wereldwijd vrijwel even duur, op een paar tientjes na of een btw verschil. Refurbished is niet slecht of 2e hands, maar een soort gereviseerde modellen en/of vervaardigd uit rest- of herbruikte materialen. Heel gebruikelijk in Azie, ook voor accessoires.

 14. Iwan zegt op

  Wij hebben vorig jaar een iPhone 7 gekocht in Khon Kaen 33000 baht in de officiële iPhone winkel precies de zelfde prijs als Nederland.
  2 jaar garantie maar als je terug gaat naar de winkel omdat de telefoon niet goed is dan heb je een probleem. Ik kocht hem in Nederland


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website