Buitenlanders die hun visum met meer dan 90 dagen overschrijden, worden een jaar lang geweerd uit Thailand.

Wie langer dan een jaar visumloos in Thailand verblijft, krijgt een verbod van 3 jaar, meer dan 3 jaar een verbod van 5 jaar en meer dan 5 jaar een verbod van 10 jaar.

De nieuwe regeling, die naar verwachting op 25 augustus ingaat, richt zich op buitenlanders die als toerist binnenkomen en in Thailand illegaal werken.

Thans krijgen zogeheten overstayers een boete tot maximaal 20.000 baht en/of een gevangenisstraf van maximaal 2 jaar, ongeacht de lengte van hun illegaal verblijf in Thailand. In de praktijk rekent Immigratie 500 baht per dag.

Visa runs

Ander misbruik dat wordt aangepakt, zijn de visa runs. Een visa run wordt door buitenlanders gebruikt om nog eens 15 tot 30 dagen  in het land te kunnen blijven. Ze wippen in één dag de grens over en komen gelijk weer terug. Er zijn verschillende bedrijven die deze visa runs aanbieden.

De meeste visa runners gaan naar Nong Khai. Andere populaire grensposten zijn de vriendschapsbrug in Mukdahan en Nakhon Phanom en Chong Mek in Ubon Ratchathani. De meeste visa runners in het Noordoosten komen uit Vietnam, Zuid-Korea en Rusland.

Toeristen uit Laos en Vietnam krijgen aan de grens een visa exemption van 30 dagen; toeristen uit Zuid-Korea en Rusland 90 dagen. Westerlingen krijgen doorgaans 15 dagen wanneer ze de grens over land passeren.

(Bron: Website Bangkok Post, 9 juli 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Inreisverbod van 1-10 jaar bij visa die lang verlopen zijn”

 1. David H. zegt op

  Tevens is er nu de mogelijkheid om je “visa exempt” te verlengen bij immigratie met 30 dagen i.p.v. 7 dagen. Ingangsdatum volgens Thai Visa Forum 29 augustus.
  Zie: http://www.thaivisa.com/forum/topic/744440-longer-visa-exemption-extensions-begin-august-29-2014/

  Redactie: Overige tekst verwijderd. Die is verwarrend.

 2. Rene Martin zegt op

  In eerste instantie zouden de visa wijzigingen per 12 augustus ingaan betekent het nu dat dit veranderd in 25 augusutus of gaat het bij de eerder genoemde datum om andere wijzigingen? Gaarne jullie advies.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Rene Martin Berichten daarover spreken elkaar voortdurend tegen in de media. Ik kan uw vraag niet beantwoorden. (Dick van der Lugt)

   • Rene Martin zegt op

    Bedankt voor je antwoord. Ik hoop dat het voor iedereen binnenkort wel duidelijk zal worden wat de visa regels zullen zijn en we wachten maar af.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Beste Rene,

   Dat je verschillende datums leest komt omdat het over verschillende regels gaat.

   Het visarunnen via de luchthaven stopt op 12 augustus.
   De nieuwe overstay regels gaan in op 25 augustus.
   Het eenmalig verlengen van de visa exemption (30 dagen ipv 7 dagen) gaat in op 29 augustus.

   Ik ben het met u eens dat 1 datum eenvoudiger zou zijn maar eigenlijk is het in Be/Nl toch niet anders.
   Het zijn andere wetten en dat moet gestemd worden en verschijnen alvorens ze in werking treden.
   Daarom allicht verschillende datums.

   • Rene Martin zegt op

    Bedankt Ronny deze informatie is duidelijk.

 3. Dirkphan zegt op

  Maar goed dat die illegale visa-runners met hun onwettelijke verblijven hier worden aangepakt.
  Dat doet de generaal zeer goed.
  Positief is inderdaad dat echte toeristen hun visa voor slechts 1900 thb mt 30 dagen kunnen verleggen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Beste Dirkphan

   Een Tourist visum heb je altijd al kunnen verlengen voor 30 dagen. Dat is niet nieuw.
   Nieuw is de eenmalige verlenging van de Visa Exemption met 30 dagen, ipv 7 dagen.

 4. Sir Charles zegt op

  Waar maken we ons druk om? Toeristen en of expats die de correcte documenten bezitten voor een verblijf in Thailand hoeven feitelijk dan toch niets te vrezen.
  Visa die verlopen zijn behoren te worden aangepakt, terecht want bovendien willen we toch ook geen illegalen in Nederland.

  Kom ze dikwijls tegen in met name Pattaya voor een 7/11 die je aanspreken om zogenaamd even een praatje te willen maken of op een bankje zitten op Beachroad en in het verloop van het gesprek blijkt dat ze illegaal verblijven en hengelen naar een consumptie vanwege geldgebrek.
  Het zijn ook die lieden die op de (beer)bars afgaan die volgehangen zijn met ballonnen waar een buffetje is uitgestald, toch weer een gratis maaltijd gescoord…

 5. eduard zegt op

  hallo dat die visaruns afgelopen worden of zijn is begrijpelijk, maar ik lees dat je nu voor 1900 baht een 30 dagenverlenging kan krijgen, is dit eenmalig 30 dagen of kan je 12 keer achtereen 30 dagen halen.Er veranderd altijd zoveel in korte tijd gr.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Eduard De 7-dagen verlenging kon maar één keer, dus dat zal ook voor de 30-dagen verlenging gelden. Overigens: alle informatie over de wijzigingen t.a.v. visa wordt onder voorbehoud gegeven omdat informatie tegenstrijdig is en individuele ambtenaren van de regels kunnen afwijken.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Beste Eduard,

   Eenmalig.
   Kijk hier even want ik heb dat reeds in een eerdere vraag geschreven.
   https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/thaise-visa-regels-toerist-nog-hetzelfde/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website