Met verwijzing naar het artikel van Gringo onder deze titel dd 2 maart jl. wil ik de lezers die daarop hebben gereageerd bedanken voor hun hartverwarmende reacties. Evenals de vele mails, posts, etc. die ik via andere wegen ontvang zijn deze mij zeer tot steun.

Inmiddels zijn we weer een paar maanden verder sinds mijn ‘kerstboodschap’. Er is sindsdien veel gebeurd, niet even makkelijk voor mij en mijn gezin. Laat ik het zo samenvatten dat ik met name de weken rond de jaarwisseling niet als de vrolijkste van mijn leven beschouw. De chemo therapie die ik moest ondergaan was, mede door enkele complicaties, zwaar, en heeft helaas ook niet het gewenste resultaat opgeleverd. Daardoor begin ik deze week aan een nieuwe behandeling, te weten immuuntherapie, toediening van medicijnen die het eigen afweersysteem versterken. Op hoop van zegen….Gelukkig heb ik de laatste tijd, na beëindiging van de chemo-sessies, weer energie bijgetankt en dingen kunnen doen die het leven de moeite waard maken.

De nieuwe behandeling betekent echter dat ik de eerstkomende maanden nog niet kan terugkeren op de post en dat betreur ik zeer. Ik was graag rond deze tijd weer op de bok gesprongen en doorgegaan met mijn prachtige werk op de ambassade in dienst van Nederland en de Nederlanders in Thailand. Gedurende mijn afwezigheid kan ik gelukkig vertrouwen op een geolied team en een ervaren ‘charge d’affaires’, Paul Menkveld.

Ik wens u allen aan het einde van het droge en koele seizoen alle goeds in Thailand en zal u van tijd tot tijd via Thailandblog op de hoogte blijven houden van het reilen en zeilen van uw ambassadeur.

Veel groeten,
Karel Hartogh

30 reacties op “Hoe gaat het nu met Ambassadeur Karel Hartogh?”

 1. Andre zegt op

  Ik wens u en uw familie veel beterschap toe.

 2. Rob V. zegt op

  Beste Karel Hartogh, bedankt voor deze update. Niet leuk om te horen dat het rond de feestdagen zo ontzettend zwaar was en zonder resultaat. Dat de nieuwe behandeling maar wel aan mag slaan! Sterkte en dat u maar voorspoedig mag herstellen en terug kan keren naar het mooie Thailand.

 3. Khun Peter zegt op

  Ik hoop van harte dat de immunotherapie zal aanslaan en de toekomst er zonnig voor u zal uitzien. Veel sterkte en beterschap toegewenst.

 4. chris de boer zegt op

  Gezond zijjn is zo gewoon totdat je echt ziek wordt of bent.
  Veel beterschap en hopelijk komt dat gewone weer snel terug.

 5. Cees 1 zegt op

  Ja , wat kun je anders doen dan wensen dat de nieuwe kuur aanslaat en die vreselijke ziekte verslaat.
  Ik wens u heel veel sterkte en beterschap. En hoop dat u gauw weer in Bangkok aan het werk kan.

 6. Wil en Marianne zegt op

  Wij wensen u en uw familie heel veel sterkte en beterschap toe. En hopen u weer spoedig terug te zien in Thailand

 7. Gerard Koppenhol zegt op

  Heel veel beterschap en sterkte de komende tijd

 8. Christiaan H zegt op

  Beste heer Hartogh,

  Ik hoop voor u, dat alles naar wens gaat en dat u terug kunt keren naar uw post in Thailand.
  Heel veel sterkte gewenst.

 9. Pascal Chiangmai zegt op

  Beste Karel Hartogh,,bedankt voor u bericht via Thailandblog,gaarne wil ik u vertellen dat ik met cannabis oil en het drinken van zuurzak thee,ben genezen van mijn prostaatkanker die niet goed bleek te zijn, helaas kan ik hier in Thailand deze cannabis oil niet kopen ,maar het is het proberen waard,ik wens u veel positive energie toe en gezondheid,vriendelijke groet, Pascal Chiangmai.

 10. Eddy van leeuwen zegt op

  Beste Karel
  Ten eerste ,het doet mijn zeer dat de eerste behandeling niet is aangeslagen.Ik hoop dat je met de volgende behandeling meer geluk heb.ook wij nederlanders in phuket leven met je mee.Helaas kan je er vandaag niet bij zijn .
  Bij de 6 Bitterballen borrel.In Eddy’s restaurant.Beste Karel hoop op een goed herstel en mazeltov met je gezondheid
  Heel veel sterkte ook voor je gezin Omijn.
  Groetjes Eddy’Restaurant
  Eddy van leeuwe.

 11. jasmijn zegt op

  Beste Karel, su su en dat de kuur moge aanslaan…

 12. Jo de Boer zegt op

  Veel beterschap en sterkte

 13. John zegt op

  Beterschap en snel weer op Uw post.

 14. colin de jong zegt op

  Ik heb een paar jaar geleden een verhaal gelezen ik dacht in het Amerikaanse Health Wire, waar men goede successen heeft geboekt met deze immuuntherapie voor kanker patienten.Echter wel voor patienten in een begin stadium, maar ook gecompliceerde en vergevorderde patienten scoorden steeds beter na eerst een chemo behandeling. In China zijn ze heel ver met prostaat kanker behandelingen, maar ook mijn buurman dr. William van Ewijk heeft met alternatieve methoden zijn prostaat kanker volledig onder controle gekregen na 20 jaar.Ook diverse patienten heeft hij kunnen genezen van prostaat en diverse andere kankers. Zie zijn site, en wens je heel veel kracht en sterkte toe met deze vervelende ziekte, en hoop je dit of volgend jaar weer fit en gezond te zien op de ambassade.

 15. Bert zegt op

  Kim en Bert wensen u veel sterkte toe de komende behandeling(en) en hopen u in gezondheid nog eens te mogen ontmoeten.

 16. thailand John zegt op

  Heel moeilijk voor u en uw gezin en familie .Maar het belangrijkste is dat U gesterkt en met een verbeterde gezondheid uit deze moeilijke tijd mag terug keren.We duimen daar voor.En hoop ook u in de toekomst eens te mogen ontmoeten op de Ambassade.
  Met vriendelijke groeten en beterschap.

 17. Facttester zegt op

  Nog niet zo lang geleden zag ik op BVN een documentaire over de nieuwste bestralingen, die niet meer “in het wilde weg” de kanker bestralen, maar op nano-niveau uiterst precies bestralen daar waar nodig, zonder omliggende weefsels onnodig te vernietigen.
  Ik wens u toe dat u de juiste specialisten weet te vinden die u op deze ultra nauwkeurige wijze weten te bestralen en te genezen! Eindelijk hebben we een “toffe” ambassadeur en dus willen we u niet kwijt!
  Moge God, Boeddha, Allah en het Universum u behoeden voor deze slopende ziekte en u een goede gezondheid bieden. “Uw geloof zal u redden” heb ik ergens gelezen… Heb dus geloof en vertrouwen. “Geloven” = aannemen zonder bewijs, maar er is ook echt bewijs dat de nieuwste technieken van bestralen succes hebben, misschien zelfs wonderen verrichten, dus geloof niet, maar weet het!
  Mijnheer Hartogh, weet dat een goede therapie ergens te vinden moet zijn en weet dat wij Thailandblog lezers u graag zo snel mogelijk terug zien op uw post.

 18. NicoB zegt op

  Ik wil niet muggeziften, maar ik weet niet beter dan dat de Ambassadeur in zijn bericht geplaatst op Thailandblog 2 januari 2017 er over sprak dat hij met chemotherapie behandeld zou worden aan blaaskanker en niet aan prostaatkanker.
  Helaas zonder resultaat, nu vingers crossed voor de immuumtherapie, het is echt te hopen dat die therapie wel aan slaat en tot genezing leidt. Het lichaam is heel sterk en heeft veel gereedschap in huis om problemen het hoofd te bieden, ondersteund met de immuumtherapie wordt dat gereedschap aanzienlijk uitgebreid, u zegt op Hoop van Zegen, mijn zegen hebt u en er is altijd hoop.
  Wens u en uw gezin veel sterkte.
  NicoB

 19. Han Meijer senior zegt op

  Gezond zijn is een zegen. Je immuunsysteem versterken door sporten en manier van eten is van groot belang. Een vriend van me kreeg twee jaar geleden te horen de kerst niet te halen. En dat in een vooraanstaand ziekenhuis in Amsterdam. Nu, twee jaar later, kreeg hij goede berichten en de artsen verbaasden zich over hem. Ik wens u hetzelfde geluk toe. mvg.

 20. edard zegt op

  sterkte en beterschap namens ons allen

 21. Leon zegt op

  Karel, ik wens je sterkte. Je gezondheid komt op de eerste plaats. Je taak in Thailand kan best even wachten.

 22. Ronald Schneider zegt op

  Ik hoop voor u en uw gezin en naasten dat u dit hele traject snel achter u kunt laten.
  Heel veel sterkte en beterschap toegewenst.
  Met vriendelijke groet,
  Ronald Schneider

 23. Marian & Hans Oranje zegt op

  Wij vinden het heel erg voor je dat de chemo niet het gewenste resultaat heeft gehad,hoop echt v ganser harte dat de immuun therapie wel goed zal aan slaan..
  Wij wensen je heel erg veel sterkte en hopelijk dat we je weer gauw mogen zien bij Eddy’s met de bitterballen borrel.
  Heel veel sterkte gewenst
  Marian & Hans Oranje

 24. Petervz zegt op

  Sterkte Karel

 25. George Sindram zegt op

  Het moet een zeer moeilijke tijd zijn om doorheen te komen. Toch heb ik uit eerdere berichten vernomen dat onze ambassadeur ondanks alle problemen de koers op positief houdt.
  Juist deze positieve houding zou wel eens zeer succesvol kunnen zijn.
  Veel licht en kracht voor onze ambassadeur in deze moeilijke tijd en dat wij hem zo spoedig mogelijk weer terug mogen zien op zijn post in Bangkok.

 26. Rob Urbach zegt op

  Helaas heb ik onze ambassadeur nog niet persoonlijk kunnen ontmoeten en leren kennen. Maar zijn bereidheid en openheid om zijn gevecht tegen zijn ziekte met ons te delen, zegt al genoeg over uit welk hout hij is gesneden. Hij is met zijn positivisme een man naar mijn hart. Ik hoop dat de a.s. kuur gaat aanslaan door de inzet van bekwame behandelaars en een beetje door alle gekruiste vingers van de betrokken mensen op dit blog.

 27. Karel Hartogh zegt op

  Wederom veel dank voor alle ondersteunende reacties en adviezen. We gaan het zien!

 28. hans hu zegt op

  Sterkte en heel veel beterschap….

 29. Gerrit ros zegt op

  Beterschap meneer Hartogh.

 30. jan van de weg zegt op

  All the best !!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website