De hogesnelheidslijnen Bangkok – Rayong en Bangkok – Hua Hin mogen van de regering met privaat geld gefinancierd worden. Dat gebeurt onder de zogenaamde public-private partnership.

Deze week gaf premier Prayut zijn akkoord voor de PPP constructie. Bedrijven die zowel in de aanleg van de spoorlijn als de commerciële ontwikkeling van de grond bij de stations willen investeren, hebben de voorkeur. Volgens de directeur-generaal van het Office of Transport and Traffic Policy and Planning is de combinatie aantrekkelijk voor bedrijven die willen investeren.

De hogesnelheidslijn Bangkok – Chiang Mai, zal na verwachting gezamenlijk met Japan worden aangelegd en geëxploiteerd. In november is Japan klaar met een haalbaarheidsstudie. De lijn wordt in twee fases aangelegd: eerst Bangkok – Phitsanulok en vervolgens Phitsanulok – Chiang Mai.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website