De tropische storm Haitang heeft het Noordoosten bereikt en de tyfoon Nesat bereikt binnenkort het uiterste Noorden.

De General Aptitude Test en Professional Aptitude Test-examens zijn een maand uitgesteld. Meer dan 329.000 leerlingen hebben zich ervoor opgegeven. Daarvan wonen 45.700 in provincies die door overstromingen zijn getroffen. Van de 236 examencentra staan 38 onder water.

Ander nieuws:

  • De Lop Buri rivier is buiten haar oevers getreden. Het Ban Phraek ziekenhuis in Ayutthaya is onder water gelopen, waardoor enkele patiënten geëvacueerd moesten worden. Operaties worden gehinderd omdat in sommige units de stroom is uitgevallen.
  • Pathum Thani. Boze boeren uit Nakhon Nayok hebben zandzakken weggehaald in de Khlong Sip Song stuw in Thanyaburi, die er lagen ter bescherming van Pathum Thani. De verhoging zou het waterniveau in Ongkharak (Nakhon Nayok) verhogen, waardoor hun akkers waren beschadigd. Volgens een functionaris is het water afkomstig van het Pasak Jolasid stuwmeer in Lop Buri, waaruit water is geloosd.
  • Spoorbanen in Pichit staan onder water. Dertien treinen uit Chiang Mai richting Bangkok kwamen niet verder dan Phitsanulok.
  • De bewoners van vier dorpen in het district Nam Pat (Uttaradit) zijn uit voorzorg geëvacueerd. Gevreesd wordt voor weer een grondverschuiving als gevolg van voortdurende regen in het Khlong Tron National Park. Het district werd op 9 september ook al een keer getroffen door een watervloed en grondverschuivingen.
  • Bangkok wordt nog steeds bedreigd.

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website