Duizenden dorpelingen uit twaalf dorpen in Bang Khla (Chachoengsao, zie kaartje) hebben gisteren in allerijl hun woning moeten ontvluchten, toen een grote hoeveelheid water het district instroomde. Velen werden door het water verrast en hadden geen tijd meer om hun eigendommen in veiligheid te brengen.

Het water, afkomstig uit de provincie Prachinh Buri, bereikte in korte tijd een hoogte van 3 meter. Tweeduizend gezinnen zijn gedupeerd. Tambon Pak Nam is voor 97 procent vernield, aldus burgemeester Amnart Prasert. Veel wegen die het dorp met de buitenwereld verbinden, zijn onbegaanbaar. Snelweg 319 liep gistermiddag schade op.

Het Siyad waterreservoir in Tha Takiap kan het water niet meer aan. Dagelijks stroomt er 3,36 kubieke meter water uit.

Midden volgende maand moet de ellende voorbij zijn voor de bewoners van de zwaar getroffen provincie Prachin Buri. Supoj Tovichakchaikul, secretaris-generaal van het WFMC-secretariaat (watermanagement commissie), verwacht dat de onder water staande akkers dan droog vallen. De industrieterreinen in de provincie lopen volgens hem geen gevaar, omdat er dit jaar driemaal zo weinig regen valt als in het rampjaar 2011. Bovendien zijn op de industrieterreinen voorzorgsmaatregelen genomen.

Honda Automobile (Thailand) gaat intussen rustig door met de bouw van een fabriek op het Rojana Industrial Park in Si Maha Phot (Prachin Buri). De bouw is voor de helft gevorderd; de opening staat gepland voor april 2015. Honda is niet bang voor overstromingen omdat het terrein 25 meter boven zeeniveau ligt en het omringd wordt door waterwegen. De nieuwe fabriek kost 17,2 miljard baht en is goed voor een jaarproductie van 120.000 wagens.

In 2011 werd de Japanse autofabrikant zwaar getroffen toen de fabriek in Ayutthaya onder water liep. De productie kwam pas weer in maart 2012 op gang en 1.055 beschadigde auto’s moesten vernield worden.

(Bron: Bangkok Post, 12 oktober 2013)

Foto homepagina: Industrieterrein Lad Krabang in Bangkok heeft geen problemen met de waterafvoer.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website