Gisteren was het onafgebroken op de Thaise TV: De crematie van de immens populaire acteur Tridsadee ‘Por’ Sahawong (37). Por overleed aan de gevolgen van een dengue infectie die hij twee maanden geleden had opgelopen.

De ceremonie gehouden in de Wat Klang in Muang (Buri Ram) en begon in de namiddag toen het vuur naar de tempel werd gebracht. Dit vuur was ter beschikking gesteld door de koning. Een half uur later bracht de gouverneur monnikspijen en papieren bloemetjes gekregen van prinses Soamsawali.

Por speelde in rollen in zo’n dertig verschillende Thaise soaps. Hij stond bekend als iemand die goed was voor de armen zo hielp hij de boeren uit de omgeving.

In 2008 kreeg Por een onderscheiding van de National Council on Social Welfare of Thailand vanwege de dankbaarheid die hij zijn ouders betoonde. Por was ook ambassadeur van de World Society for the Protection of Animals en hij leverde een bijdrage aan tal van charitatieve initiatieven.

Dengue uitbraak

Momenteel worden er weer veel gevallen van Dengue-infecties gemeld. De afgelopen week is het aantal gevallen verviervoudigd. Vooral de provincie Bangkok wordt getroffen. Het ministerie van Volksgezondheid verwacht dat dit jaar het aantal knokkelkoortsinfecties met 16% zal toenemen. Vooral jonge mensen tussen de 15 en 24 jaar worden ziek van een besmette Aedes muggenbeet.

Dengue is momenteel ’s werelds snelst groeiende tropische ziekte. Ieder jaar worden 50 miljoen mensen getroffen door de ziekte die door muggen wordt overgebracht.

Symptomen van Dengue Fever zijn onder meer hoge koorts, hoofdpijn, pijn achter de ogen, misselijkheid, braken, huiduitslag en ernstige gewrichts- en spierpijn. De pijn is soms zo hevig dat patiënten denken dat hun botten gebroken zijn.

Toeristen en Thai in Bangkok, die zich bevinden in de wijk Watthana (van Nana naar On Nut) bij Sukhumvit, moeten extra voorzichtig zijn. Eind vorig jaar kwamen de meeste meldingen van Dengue Fever uit dit gebied.

Op de foto de weduwe van Por en hun tweejarig dochtertje.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Duizenden Thai nemen afscheid van, door dengue overleden acteur Por”

 1. Chander zegt op

  Als de artsen geen foute diagnose hadden gesteld, dan was hij waarschijnlijk nog leven.
  Toen ze ontdekten dat het om denge ging, was het al te laat.

 2. Thammy zegt op

  RIP.En sterkte voor alle nabestaanden.

 3. epie zegt op

  Chander, Er is geen antibiotica voor wel bloedcontrole en ondersteunede preparaten (vitamin e.d.), heb het zelf vorig jaar opgelopen in Pattaya ben er een maand zoet mee geweest, en daarna weinig weerstand, voel me nog steeds niet 100% fit bij elk virus a/d beurt.

  • Adeb zegt op

   Zoals gezegd : er is geen geneesmiddel tegen de ziekte , nog vaccine ,nog antibioticum. Iets voor de grote geneesmiddelen bedrijven ? Enige wat nu zou helpen is bestrijding van de muggen. Individueel en in het algemeen. Taak van de overheden in Thailand, Singapur en Indonesië ? Kijk naar Brazilië , hoewel dat over een andere infectie gaat.

  • NicoB zegt op

   Tegen Dengue is geen regulier medicijn beschikbaar, las eens op Thailandblog van iemand die Dengue had en door een Thaise arts veel Vitamines kreeg voorgeschreven en meen ik ook nog iets anders, wat weet ik niet meer.
   Epie, ben erg benieuwd wat jij deed tegen Dengue?
   Misschien dat Dengue bestreden kan worden met mms, als er niets anders meer is aan mogelijkheden zou dat wellicht kunnen helpen, zie de site http://www.jimhumble.is voor verdere informatie.
   NicoB

 4. Fransamsterdam zegt op

  Toen ik nog een klein jongetje was wilde ik voor geen goud naar verre vreemde landen. Al die enge beesten en hun gevaren dat zag ik niet zitten.
  Ik weet eigenlijk niet eens waardoor dat veranderd is, maar ik aanvaard die risico’s tegenwoordig.
  Soms zie ik wel mensen met kleine kinderen over de hele wereld slepen en dan denk ik, ach laat ook maar.

 5. Gerard zegt op

  Sterkte voor de Familie, ( R. I. P. )


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website