Drank maakt meer kapot dan je lief is

Door Gringo
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Opmerkelijk
Tags:
6 augustus 2016

Of er in Polen ook een dergelijke uitdrukking bestaat, weet ik niet, maar een Poolse man bracht dit ooit in Nederland veel gebruikte motto wel erg letterlijk in de praktijk.

Reeds ver over zijn theewater stapte hij eerder deze week een 7-Eleven winkel in de wijk Phaya Thai in Bangkok binnen voor drank. Hij zette een fles bier op de toonbank ter afrekening, de jonge verkoopster noemde de prijs en daarop begon de ellende.

Hij haalde een ijzeren staaf uit zijn rugzak en bedreigde de verkoopster in het Engels, wat zij niet verstond en hem niet-begrijpend aankeek.

De 42-jarige Pool werd daarop mataglap, sprong achter de toonbank en hield het meisje met de ijzeren staaf in een houdgreep. Hij duwde daarop het arme kind van zich af, die naar achteren vluchtte waar inmiddels de politie gewaarschuwd was.

De Pool richtte eerst een ravage aan van alles wat op de toonbank stond, stopte een aantal flessen drank en sigaretten in zijn rugzak en vluchtte de winkel uit. De Pool kwam niet ver door zijn laveloosheid en dank zij het gesloten televisiecircuit kon hij al snel ingerekend worden.

Hij wordt aangeklaagd voor roofoverval en zal alle tijd hebben om te ontnuchteren in een Thaise gevangenis.

Bron: Coconuts Bangkok

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Drank maakt meer kapot dan je lief is”

 1. erik zegt op

  Er zijn winkels die een verbouwing best kunnen gebruiken, een nieuwe en frisse blik nodig klanten uit, maar zoiets zou ik in overleg doen. Een winkelmeisje de stuipen op het lijf jagen is hoogst ongepast en ongevraagd verbouwen ook. Wat mij betreft laten ze die meneer eerst alles netjes dokken, dan de bak in, vervolgens een schop onder zijn hol, het land uit en nooit meer binnen. Dit soort lieden heeft Thailand niet nodig.

  • Slagerij van Kampen zegt op

   Het zal wel even duren voor hij het land wordt uitgeschopt. Naast de vernielingen wordt hij waarschijnlijk ook nog aangeklaagd voor mishandeling. Geen sinecure in Thailand. Weer iets ten nadele van de toch al twijfelachtige reputatie van “de farang”? Voor hen zijn Polen toch ook farangs? Hoewel, mijn vrouw heeft toch haar twijfels. “Ze zien er anders uit” Maar goed, iemand uit Zuid Italie lijkt ook niet altijd op een Nederlander natuurlijk. Of beter gezegd: Fransman. Daar ligt toch eigenlijk de herkomst van het woord?

  • ruud zegt op

   Zou hij een vergunning hebben aangevraagd voor die verbouwing?
   Maar goed, in Thailand heb je waarschijnlijk geen vergunning nodig als je wilt verbouwen.

   Hij zal waarschijnlijk wel in de problemen komen, als hij niet in het bezit is van een werkvergunning voor die verbouwing.
   Bovendien lijkt het mij werk, dat door een Thai gedaan zou kunnen worden, dus dat zou hij toch al nooit mogen doen.

 2. Michel zegt op

  Wat kan 1 man toch een gruwelijke ravage aanrichten zeg. En dat terwijl hij dronken is.
  Ik vraag me dan altijd af of dat werkelijk enkel onder invloed van alcohol is, of dat er nog andere middelen gebruikt zijn.
  Ik word juist rustig van alcohol. Bij grote hoeveelheden wil ik zo snel mogelijk horizontaal gaan staan met de ogen dicht.
  Kan me dus ook niet voorstellen waar iemand de energie nog vandaan haalt om zo’n ravage aan te richten.
  Van mij mag dit figuur zo lang dwangarbeid krijgen tot hij alle schade daarmee bij elkaar gewerkt heeft.
  Tegen een dagtarief van 300baht zie ik dan wel een jaar of 3-4 werk voor hem. Lijkt me behoorlijk gepast voor deze belachelijke vertoning.

 3. ferd zegt op

  ok, dit was dan een Pool. Maar er zijn hele volkstammen die geen Pool zijn en hetzelfde doen.
  Zwaar straffen. En niet de straf uit laten zitten in eigen land, maar lekker in een ” echte ” gevangenis aldaar.
  Ik woon zelf in Philippijnen en daar zijn de gevangenissen ook een ” verademing ” om je straf uit te mogen zitten.

  • rentenier zegt op

   zelfs bij een valse aangifte moet de Thaise politie een onderzoek starten en vastzetten en duurt het 12 dagen voordat je voor kunt komen. 12 dagen achter de tralies bij een politie bureau is geen pretje maar wel gemakkelijker om bezoek te krijgen. Spreek uit ervaring. Als de politie zegt dat het onderzoek nog niet is afgerond, dan kan hjet oeveloos met 12 dagen worden verlengd. Als er dan geen Engels sprekende addvokaat in de buurt te vinden is en je ambassade weet niets van je detentie (dat gaat de politie wel aan de ambassade doorgeven maar wanneer?) dan heb je heel grote pech. Als je dan nog meer pech hebt dat in de tussentijd je visum verloopt, brengt de politie je naar de Immigratiedienst met de bekende procedure….als je een ticket hebt, dan wordt je op het vliegtuig gezet (tenminste als je onschuldig was bevonden)
   Als je wel schuldig wordt bevonden, dan ga je na de uitspraak naar het gevangenis en is het zeker dat in tussentijd je visum gaat verlopen en wordt je als je een ticket hebt, gedeporteerd met een stempel in je paspoort waarin staat, hoe lang je niet mag terug keren. Maar de route loopt altijd via de Immigratiedienst die je documenten moet opmaken voor de deportatie.
   Nog even opmerken dat niet elke Pool hetzelfde is net zo min als dat iedere Nederlander vergelijkbaar is.
   Het advies is om gewoon uit de buurt van de politie te blijven wat in Thailand moeilijk is omdat ze overal zijn waar ze niet hoeven te zijn ha, ha…

 4. rentenier zegt op

  Zulke gasten kan niemand gebruiken. Waarom komen ze eigenlijk naar Thailand. Of is het uit pure frustratie wat ze doen? dan zijn er vele ‘doelloos’, raakt hun geld op, verloopt het ticket, lopen ze tegen de lamp met ‘overstay’ en worden opgesloten bij de emigratiedienst waar ze niet meer weg komen als ze niemand hebben die kan helpen met een ticket….veelal ellende die ze zelf veroorzaken. Thailand zit er vol van.

 5. Ronny L. zegt op

  De zoveelste “quality tourist”…Russen, Ukrainers, Polen… brutaal, ongemanierd, extreem luidruchtig of dronken, mogelijk in combinatie. We mogen ze niet allemaal over dezelfde kam scheren, doch ervaring leert dat er in de praktijk veel zijn die aan vernoemde profielen beantwoorden. Ze gaan er ook meteen van uit dat elke niet Aziaat een Rus is en spreken je in hun taal aan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website