De Thaise krijgsmacht spreekt

Door Gringo
Geplaatst in Kort nieuws, Nieuws uit Thailand, Politiek
Tags: ,
22 november 2013

Een woordvoerder van het Thaise ministerie van Defensie trad vandaag voor de eerste keer naar buiten om rechtstreeks kritiek te uiten op de aanhoudende politieke onrust. Hij deed een oproep aan alle partijen om een einde te maken aan de uitbreiding en intensivering van het conflict in het land, voordat het uit de hand loopt en het te laat is.

Majoor-generaal Surachart Jitjaeng, woordvoerder van het Public Relations en Information Office van het ministerie, liet weten dat de politieke spanning is geïntensiveerd na de uitspraak van het Grondwettelijk Hof over de samenstelling van de Senaat.

“De onenigheid is overal, niet alleen bij politici maar ook in de media met een tegenstrijdige nieuws presentatie, verzinsels en vooroordelen. Men lijkt de mening van elkaar niet te accepteren, maar alleen uit te zijn op hun eigen gelijk slechts in het belang van hun eigen aanhang. Een dergelijke situatie kan de nationale veiligheid in gevaar brengen”, zo merkte hij op.

“De binnenlandse conflicten hebben zich in de afgelopen negen jaar  uitgebreid en geïntensiveerd. Het is nu de tijd om al deze conflicten te beëindigen; alle twistende partijen dienen op vreedzame wijze bij elkaar te komen om standpunten uit te wisselen. Wij gaan er van uit dat iedereen de gemeenschappelijke liefde deelt voor het welvaren van ons land.”

Hij herinnerde er aan dat het verleden bewezen heeft dat als het Thaise volk gedesintegreerd raakt. En als er wordt gestreden om de macht, daar steeds een ramp uit voortvloeit.

“Thailand wordt beschouwd als het ‘land van de glimlach’ en een land vol met gastvrijheid en cultuur, maar hij vroeg zich af of dit nu op dit moment ook nog wel geldt. Verder liet hij weten dat  de huidige politieke instabiliteit een ondermijning is van de nationale veiligheid: “Zonder veiligheid kan dit land niet overleven.”

De woordvoerder riep alle partijen op de individuele belangen opzij te zetten, te stoppen met het creëren van haat en te stoppen met het pijnigen van het land, maar te gaan voor het herstel van de vrede en het streven naar geluk.

” Thaise mensen houden van hun koning, houden van het land en hun religie. Daarom moet men tot elkaar komen om het land op te bouwen voordat het te laat is”, zo luidde het dringende advies.

Vertaald uit het Engels van de website van PBS News Network


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website