(ferdyboy / Shutterstock.com)

Het is (nog) niet officieel maar geeft toch in grote lijnen weer hoe de Thaise overheid het opstarten van het openbare leven wil gaan aanpakken. Men gaat de opstartperiode onderverdelen in 4 fases en er een kleur aangegeven. Die kleur heeft dan weer een richtdatum. Die kan misschien volgens de lokale toestand afwijken.

1. White zone op 4 mei: kleine buitenwinkels, strandventers en verkopers die nodig zijn in het dagelijks leven, openbare parken en buitenrestaurants.

2. Green zone op 18 mei: kleine algemene winkels met airconditioning en buiten activiteiten.

3. Yellow zone op 1 juni: warenhuizen, winkelcentra, markten, kappers en schoonheidsklinieken, tandarts, badmintonveld en zwembaden.

4. Red zone op 15 juni: gebouwen met een hoog risico zoals bioscopen, massageshops, stadions, pubs, karaoke, gym, tutorial school, tentoonstellingsruimte, vergaderzalen enz.

In alle gevallen moeten de regels voor sociale afstand en hygiëne worden gehandhaafd.

Dit alles moet nog worden bevestigd. Neem het dus nog onder voorbehoud.

Bron: www.facebook.com/richardbarrowthailand/

No votes yet.
Please wait...

36 reacties op “Coronacrisis: Hoe gaat Thailand het openbare leven weer opstarten?”

 1. Wouter zegt op

  Dit doet Thailand prima. Een exit-strategie in fases, met tussenpozen van 14 dagen waarmee de situatie kan worden gemonitord. Twee zaken vallen mij op: 1- gelet op het kleine aantal besmettingen en slachtoffers afgezet tegen de ligging van regio’s en provincies zijn de maatregelen fors te noemen, en daarmee is aan de economie een forse klap toegebracht. 2- Niet duidelijk is mij geworden of in Thailand ook een soort coördinerend lichaam als het Nederlandse RIVM of zoals in Duitsland het Robert Koch Instituut f functioneert. Waar hebben ze in Thailand hun kennis vandaan? Heeft Thailand ook een team van virologen die adviserend of richtinggevend werkt? In Nederland heeft Van Dissel RIVM het roer overgenomen, maar dat laat Prayuth in Thailand toch niet toe? Ondertussen doet hij het wat betreft Corona-bestrijding niet verkeerd.

  • JM zegt op

   Thailand doet gewoon andere landen na.
   Fase 1 fase2 fase3.
   Maar hij vergeet dat de meeste Thai op hun tandvlees zitten.
   Hoelang nog voordat de bom barst?
   Velen hebben nog geen geld gezien en zullen het nooit zien.

 2. chris zegt op

  De overgrote meerderheid van de nieuwe besmettingen in Thailand komen via familieleden in hetzelfde huis. Omdat het virus ook niet goed kan overleven in hoge temperaturen (nu 34 graden bij mij) en bij grote luchtvochtigheid zou ik zeggen: allemaal een kapje op en open het land, zo snel mogelijk. Terug naar normaal en wel in 1 fase.
  Bang voor een tweede golf besmettingen? Laat me niet lachen. Met 3000 besmettingen in 3 maanden waarvan 2600 zijn hersteld en 54 overleden in een land van 69 miljoen inwoners is er nog niet eens sprake van een eerste golf. Kortom: er is hier HEEL maar dan ook HEEL weinig aan de hand behalve dan dat de strikte maatregelen voor dood en verderf zorgen, niet alleen nu maar ook voor de komende JAREN.
  Eerst regeerden hier de militairen, nu de doktoren, volgend jaar de bankiers. Het is eigenlijk een schande dat zo weinig mensen hun verstand gebruiken.

  • Tino Kuis zegt op

   Siam/Thailand werd en wordt geregeerd door de Kroon zoals je natuurlijk heel goed weet. Tegenwoordig wordt de Kroon op zijn Latijns uitgesproken al: Corona. Corona regeert het land op een manier zoals die al heel lang gebruikelijk is.

   Maar oké, ik vind ook dat Thailand zo snel mogelijk terug moet naar normaal Dat kan het beste met veel testen, traceren en isoleren. Elk land en gebied moet het op zij eigen manier doen waarbij deskundigen (dokters, economen, gedragswetenschappers) kunnen helpen. Maar de politiek bepaalt.

   Er komt hoogstwaarschijnlijk een tweede golf. Hoe groot die zal zijn weten we niet. We moeten blijven lachen.

   • Tino, er komt ook nog een derde golf: seizoensgriep. Gaan wereldwijd 650.000 mensen aan dood. Maar daar maken wij ons geen zorgen om want dat is geen onbekend virus, dus geen nieuws.

    • Tino Kuis zegt op

     Ja, goed gezegd Peter. We moeten ons véél meer zorgen maken over een onbekend virus. We weten er nog niet alles van. Er zijn berichten dat het virus ook bloedvaten aantast met stollingsstoornissen als beroertes, en ook het hart, de lever en de hersenen aan kan vreten .

     Ik wil geen paniek zaaien, alleen de waarheid vertellen. Altijd beter dan bagatelliseren.

     We gaan allemaal dood op een dag. Ik ben 76. Ik ben niet bang.

     • Dat klopt Tino, er zijn ook berichten dat mensen zo bang worden gemaakt door de overheid dat ze zich vrijwillig op laten opsluiten in hun huis. Daardoor hun baan en toekomst verliezen, met als gevolg armoede, huiselijk geweld, werkloosheid, depressies en zelfmoord. Weer anderen zijn zo bang dat ze feiten niet meer van meningen kunnen onderscheiden en alles geloven wat de overheid en de mainstream media ze voorspiegelt, al zijn het aantoonbare leugens.
      Wat ook gek is Tino, is dat roken aantoonbaar longkanker veroorzaakt, voor veel werkdruk in de ziekenhuizen zorgt, ook op de IC’s. En mensen toch blijven roken. Diezelfde overheid die nu iedereen beperkingen oplegt omwille van het virus, verbied het roken niet. Da’s toch vreemd.

      • Rob V. zegt op

       Kun je enkele van die aantoonbare leugens van de Nederlandse en Thaise overheid en ‘main stream media’ geven? Dat zou wijzen op wel bewust de mensen verkeerd informeren in tijden dat er nog veel onzekerheid en onduidelijkheid is.

       In deze tijden waar we nog lang niet alle feiten kennen is het belangrijk het hoofd koel te houden, nuchter te blijven, kritisch te blijven. Zowel bij officiële mededelingen (die kunnen ook fouten maken of zelfs een agenda hebben), maar we moeten nog een tandje kritischer zijn bij onbekende en officieuze bronnen (zowel van hen die claimen dat er niets aan de hand is of die de ondergang van de wereld verkondigen en alles er tussen in).

      • Pascal zegt op

       Eventjes aantonen dat dit niet vreemd is maar wel zeer hypocriet van elke overheid:
       Dit virus kost elke overheid een gigantisch fortuin die niet te overzien is.
       Toen ik verleden jaar naar Thailand reisde kocht ik in de luchthaven (Zaventem) 40 pakjes sigaretten (Bastos).
       In de winkel kost 1 pakje 8,50 euro.
       In de luchthaven kost hetzelfde pakje tax free 2,80 euro.
       Een verschil van liefst 5,70 euro per pakje x 40 = 228 euro.
       Die 228 euro spendeer ik liever tijdens mijn vakantie in Thailand, heeft er iemand ten minste nog iets aan.

     • chris zegt op

      Tja, mijn vrouw houdt ook vol dat het virus hele levers heeft aangetast omdat 1 dokter dat heeft gezegd. En daar zit wellicht wel wat waars in maar het vindt niet in duizenden mensen plaats.
      Waar enkele wetenschappers (niet virologen overigens) al decennia lang voor waarschuwen is dat het niet denkbeelkdig is dat op een dag een viris overslaat van kippen, varkens of mestkalveren naar mensen en dan zijn miljoenen mensen,met name in het westen waar de intensieve veehouderij is, in gevaar. Blijkbaar is dat niet interessant vanwege de economische belangen van de agrarische sector.
      Maar een vooruitziede regering zou korte metten moeten maken met de huidige manier waarop wij ons vlees produceren. Compromissen uitgesloten. Sluiten die hap……

      • Tino Kuis zegt op

       Helemaal eens met je laatste alinea, Chris. Ik eet vegetarisch behalve als ik ergens op bezoek ben. Ik ben niet fanatiek. We moeten ons bezinnen op de relatie tussen mens en natuur, ook in andere opzichten.

      • Wouter zegt op

       Dat gaat ook gebeuren, zoals nu het geval blijkt met de mens op dier besmetting in de nertsfokkerijen in Oost-Brabant. Ook een enkele katten zijn al besmet geraakt. De volgende stap is inderdaad een volledige besmetting dier-mens.

      • PEER zegt op

       Beste Chris,
       De meeste klachten na ‘n Covid-19 besmetting gaat niet de lever aantasten, maar de longen. Dus díé ene dokter heeft ‘t écht bij het verkeerde eind!
       En in het ergste geval worden de longen lamgelegd zodat de dood erop volgt. Met COPD of rokerslongen gaat het proces nog sneller.
       Peer

   • chris zegt op

    ‘hoogstwaarschijnlijk’?
    en waarom niet: “hoogstwaarschijnlijk niet”?
    En wat dan nog? 3000 besmettingen in de eerste golf, 2600 mensen genezen, warschijnliijk duizenden geheel of gedeeltelijk immuun…waar moet dat virus dan vandaan komen: weer uit Wuhan? Of uit de Golf van Thailand?

   • Klaas zegt op

    Waar baseer jij dat “hoogst waarschijnlijk” op?

  • Grappig is te zien dat een aantal Prayut haters het nu zo eens zijn met zijn beleid. Voor de coronacrisis vonden zij dat een generaal geen verstand had van landsbestuur en de economie. Nu vinden ze kennelijk dat Prayut wel verstand heeft van virussen. Het kan verkeren.

  • janbeute zegt op

   En zo is het Chris, waarom stoppen ze ook niet meteen al het gemotoriseerde verkeer hier in Thailand.
   Want er sneuvelen dagelijks nog steeds meer mensen door verkeers ongevallen dan door Corona.
   Om over de aantallen die hierdoor in het ziekenhuis belanden nog maar te zwijgen.
   Ik zie die hele Cvd 19 dan ook als een grote wereld wijde massa hysterie.
   En laten we het over de ziekte malaria dan nog maar niet eens over hebben.
   Daarkomt nog bij het aantal zelfdodingen neemt sterk toe, dagelijks nieuws op de TV alhier.
   Mensen hebben geen geld en uitzicht meer , zag vandaag op de TV al lommerts die gereedschap waaronder bushcutters en waterpompen en wat zoal niet meer als onderpand aan geboden krijgen, omdat vele en vele Thaise gezinnen droogstaan aangaande hun financieen , en dit wordt met de dag erger.
   Rijen mensen zag ik net die voor een 200 bath uren in de rij staan gegeven door een filantroop.
   En geloof me de elite en de top hebben hun natje en droogje nog wel optijd, en ik zie het haar op het hoofd van Prayuth nog niet al te lang zijn, eigen kappertje misschien.
   Jan Beute.

 3. l.lagemaat zegt op

  Op zijn minst zijn bij dit FB bericht wel en paar vraagtekens te zetten!

  Strandventers mogen weer aan de slag?! Op een leeg strand of mogen mensen daar dan ook weer naar toe.
  Dat wordt niet vermeld.
  Yellow zone: warenhuizen mogen open. Er mocht steeds voedingswaren verkocht worden, dus mag het warenhuis kennelijk verder open. De markten in Nongprue waren steeds open, misschien dat er nu andere spullen verkocht mogen worden zoals kleding, schoenen, e.d.

  De markt in Korat gaat morgen al open, maar met een beperkte looproute waar gecheckt wordt op temperatuur.
  Het moet nog allemaal bevestigd worden!

 4. Eric van Dusseldorp zegt op

  2. Green zone op 18 mei: kleine algemene winkels met airconditioning en buiten activiteiten.
  Lees ik dat goed? Is airconditioning een aanbeveling?
  Ik dacht het niet.
  In de eerste plaats zorgt airco voor luchtverplaatsing. Niet handig dus.
  Maar belangrijker is dat het virus juist goed gedijt in een koele omgeving, niet in een warme.
  Het moet m.i. dus precies andersom. Laat overal de airco uit (uitgezonderd de versafdeling) en doe alle zaken die redelijkerwijs open kunnen, open.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat gaat over het type winkel. Staat niet dat de airco aan moet of dat het een aanbeveling is….

 5. RonnyLatYa zegt op

  Lees (Strand)venters. …. zo beter ?

  Heeft de regering de stranden dan gesloten ?
  Ik dacht dat het de gouverneur van de provincie was. Indien zo dan is het ook aan hem om te beslissen of die stranden weer open mogen. De regering moet niks openen wat ze niet gesloten heeft. De regering zegt alleen dat (strand)venters hun werkzaamheden zouden mogen hervatten. Blijven de stranden gesloten dan zullen ze hun werkterrein moet beperken of verleggen.

  https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/nieuwe-maatregelen-in-pattaya-vanwege-de-coronacrisis/

  • RonnyLatYa zegt op

   Was een reactie op l.lagemaat

   • l.lagemaat zegt op

    Kwam de lock down dan niet van de regering?
    Dan zal ik het wel verkeerd begrepen hebben! Sorry!

    • RonnyLatYa zegt op

     Ja die tussen 2200 en 0400. Maar dan moet je binnen blijven en geldt voor gans het land.
     Andere beperkingen zijn volgens de beslissing van de Gouverneurs.

     Ik kan hier in Kanchanaburi mij vrij bewegen overdag. Na 2200 moet ik ook thuis zijn.

 6. jean pierre zegt op

  men spreekt alleen over de buitenrestaurants. wat met de andere restaurants?

  • RonnyLatYa zegt op

   Die zullen dan in de red zone vallen onder enz….
   Het zijn “grote lijnen”, geen details….

 7. teun zegt op

  White zone (4 mei): o.a. buitenrestaurants mogen weer open. Mogen die dan ook alcohol verkopen?
  En hoe wil men in yellow zone (1 juni) de regels voor sociale afstand en hygiëne handhaven? Kappers, tandartsen en schoonheidsklinieken.
  Geldt trouwens ook voor o.a. Red zone (15 juni) bij o.a. massage salons.

  Zit je net bij de kapper. Linker helft al bewerkt met tondeuse, komt er controle: probleem met hygiene of sociale afstand. Hup winkel dicht en jij loopt met half geschoren hoofd op straat. Zelfde als je voor een behandeling in schoonheidskliniek zit: borstimplantaat bijvoorbeeld. Een borst klaar, controle die vaststelt dat er probleem is met hygiene of sociale afstand. Hup, met 2 ongelijke borsten de straat op.

  Ik denk dat er weinig van controle terecht komt.

  • RonnyLatYa zegt op

   in “grote lijnen” is blijkbaar toch moeilijk te vatten …

   Het verbod van alcohol is trouwens een beslissing van de Gouverneurs.

   En als je verwacht dat er weinig controle gaat zijn, dan hoef je je toch geen zorgen te maken dat je maar half bewerkt gaat zijn met de tondeuse of dat je maar met een halve borst gaat buitenlopen

 8. RonnyLatYa zegt op

  En ik lees nu dit.

  Lokale media melden dat de gouverneur van Bangkok de volgende acht plaatsen vanaf vrijdag zal heropenen als ze de regels voor hygiëne en sociale afstand houden.
  De vergadering om dit te bevestigen is op woensdag.

  1. Restaurants, maar tafels moeten 1,5 meter van elkaar verwijderd zijn en geen alcohol
  2. Markten kunnen alle soorten goederen verkopen
  3. Sportcentra maar enkel voor contactloze sporten. Teamsporten zoals voetbal en basketbal zijn niet toegestaan
  4. Openbare parken om aan lichaamsbeweging te doen, maar niet in groepen
  5. Herenkappers en schoonheidssalons
  6. Dierenziekenhuis en pedicure voor huisdieren
  7. Medische diensten, waaronder klinieken en verpleeghuizen
  8. Golfbanen en driving range

  Er moeten voorzieningen zijn om handen te wassen, de temperatuur van klanten moet worden bepaald en iedereen moet een masker dragen

  Bron: กทม.ชงปลดล็อก 8 แห่ง ร้านอาหาร-ร้านตัดผม-ตลาด แต่มีเงื่อนไข https://www.matichon.co.th/news-monitor/news_2161018
  https://www.facebook.com/richardbarrowthailan

  • nicky zegt op

   Er staat openbare parken , maar wat met nationaalparken?

   • RonnyLatYa zegt op

    Over welke nationale parken van Bangkok heb je het dan ?

    Vandaag wordt over dit voorstel beslister. Misschien later meer en ook de details.

 9. Bob jomtien zegt op

  Buiten restaurants? Dus terras? En gewone restaurants en hotels?
  Komen in het stuk niet voor. Voor een restaurant gericht op farang gaat het een hele dobber worden zonder vliegverkeer en dus toeristen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Nogmaals, ….. in “grote lijnen” is blijkbaar toch moeilijk te vatten …

 10. KhunEli zegt op

  De Vpro heeft in maart een aantal uitzendingen gemaakt waar de effecten van Covid-19 belicht worden gerelateerd aan verschillende sectoren.
  Er is een uitzending gewijd aan “het virus van morgen”, waarin ook de ontwikkeling van dit virus aan de orde komt.
  “Corona crash” gaat over mensen die druk doende zijn om erg rijk te worden van Covid-19.
  Die is nogal schokkend.
  De laatste die ik jullie aanraad heet “Virus vergezichten” en behandelt de tijd na de quarantaine/lockdown.
  Hier is de link
  https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen.html

  Het heeft niet specifiek met Thailand te maken, maar ik kan iedereen aanraden om de uitzendingen te gaan bekijken. Het geeft antwoorden op veel vragen en ook nieuwe inzichten

  • Ger-Korat zegt op

   Las net in de Bangkok Post dat China, ja zij weer, Australiè dreigt met maatregelen indien dat land verder gaat met onderzoek naar het virus en verspreiding vanuit China, iets waar de VS ook al begin aan te roeren.. Het wordt tijd dat meer landen zich aansluiten om een blok te vormen tegen China en dan denk ik aan Europa, de VS en nog wat andere ontwikkelde landen welke de buik vol hebben van de misdragingen van China op diverse terreinen.
   Hoop dan mijn kritiek op China hier nog geplaatst wordt want straks als het 5Gnetwerk is uitgerold kan China straks besluiten selectief de berichten door te geven. Leve de Chinese techniek, maar niet echt.

 11. Herman van Rossum zegt op

  Cha Am. Hier zijn oa de Makro, Tesco Lotus en de meeste 7/11 open gebleven. Restaurants zijn nog dicht. Strand is ook open, S’Morgens op een enkele visser of wandelaar is het uitgestorven. S’Avonds is het iets drukker. Alle stoelen etc. zijn ook al zo’n 2 weken geleden weggehaald.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website