Alle hotels stranden in Pattaya moeten sluiten op bevel van de gouverneur van de provincie om zo de verdere de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het maatregel van gouverneur Pakarathorn Thienchai, geldt voor de gehele provincie. Dit geeft Pattaya de bevoegdheid om de strandpromenades duidelijk tot verboden gebied voor iedereen te verklaren, om de zo samenscholing van expats en Thais tegen te gaan, die geen gehoor gaven aan de richtlijnen om afstand te houden.

Hotels die nog gasten hebben moeten de komende drie dagen laten weten of ze open blijven voor de huidige gasten. Werknemers kunnen echter nog niet vertrekken. Ze moeten zolang er gasten zijn in het hotel of in de buurt blijven, zodat gezondheidsfunctionarissen contacten kunnen traceren in het geval van Covid-19 besmettingen.

De aangekondigde hotelsluiting komt op verzoek van de Thaise Hotels Association Eastern Region. Sommige hotels bleven open omdat vrijwillige sluiting gevolgen zou hebben voor de werknemers die dan geen werkloosheidsuitkering zouden krijgen. Door de gedwongen sluiting krijgen full-time werknemers nu de helft van hun salaris tot 7.500 baht per maand gedurende drie maanden, terwijl tijdelijke werknemers 5.000 baht per maand ontvangen.

Chonburi zal de adviezen blijven opvolgen van de nationale regering met een avondklok van 22.00 uur tot 04.00 uur, maar voegde eveneens de benzinestations toe aan de lijst van bedrijven die moeten sluiten gedurende de nachtelijke uren. Tattoo en body-piercings shops moeten helemaal sluiten. Alleen markten zijn toegestaan, echter alleen voor de verkoop van meeneemvoedsel.

Degenen die de nationale avondklok overtreden kunnen tot twee jaar gevangenisstraf krijgen en/of een boete van 40.000 baht.

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Nieuwe maatregelen in Pattaya vanwege de coronacrisis”

 1. Rob zegt op

  Harde maatregelen, maar wat ik niet begrijp dat in hua hin en Buri ram, isaan niks gebeurd wat de veiligheids maatregelen betreft.
  Het wordt nóóit meer zoals vroeger. Misschien voor pattaya wel beter zo.
  Het liep goed uit de hand daar.
  We gaan het zien in augustus als ik kan vliegen ✈ tegen die tijd.
  Anders november!!

  • Johan van veen zegt op

   In Hua Hin is ook alles dicht en gelden dezelfde maatregelen !

  • William zegt op

   Waar heb je het over rob?
   Het is her in buriram misschien nog wel strenger,
   Alles dicht hier en wij hebben zelfs als 1 van de weinige steden een alchol erbod.

 2. Mike zegt op

  Ik zie hier in Pratamnak en Jomtien gewoon mensen op het strand en de boulevard. De strand sluiting is van 20:00 tot 06:00 en dat is al een week of twee zo.

  Verder wordt alles weer zoals normaal zodra het virus achter de rug is, simpel zat zo werkt de economie en laten we de psychologie niet vergeten. Mensen overdrijven nu eenmaal graag, zowel de positieve als de negatieve kant op. Nu is het “het einde van de wereld” over 2 jaar is het “wat was corona ook al weer”

  Take it easy.

 3. PaulW zegt op

  Strandpromenade verboden gebied?
  Ik maak zeer regelmatig een stevige wandeling langs de zee in Jomtien (Nu met maskertje). Is dat nu verboden? Zag gisteren genoeg mensen die hetzelfde deden.

  Enfin, niet echt een probleem, want ik heb een goed alternatief. Ik loop 10x rond m’n condo building en heb ook m’n target van +6000 steps. Niet zo gezellig natuurlijk, maar risico vrij, want ik ben de enige die dit doet.

  • l.lagemaat zegt op

   Pattaya Beach gaf problemen!

 4. Chris van het dorpje zegt op

  Bij ons ( in het randdorpje van Pakthongchai / Isaan )
  is net Policie langs geweest , omdat we net 10 dagen geleden
  van Hua Hin terug kamen en 14 dagen in het huis moeten blijven .
  Ze kamen kijken , of wij gezond waren , dat heet even met ons praten
  en kijken , of we happy zijn en gezond uit zien .
  Dan nog even fotos maken , ook van haar broer , die al erder
  van Pataya terug kam en al buiten het huis mag .
  Dit wordt door gegeven , na de grote baas in Khorat
  en die , geeft het weer door naar Bangkok .
  We hebben ook since 2 dagen een avondklok vann 22 uur tot 4 uur ochtends .
  Nou , Rob , je ziet , het gebeurd wel wat in Isaan voor de veiligheid ,
  misschien zelfs beter dan in Europa .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website