De Nederlandse reiziger staat centraal op conferentie over de reisbranche. Hiervoor heeft minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) afgelopen woensdag, partijen uit de reisbranche uitgenodigd op zijn departement om te discussiëren over de zorgplicht voor Nederlandse reizigers. Daar onthulde hij ook dat reisadviezen duidelijker worden door te werken met kleurcodes.

Voor het eerst kwamen afgevaardigden van reisorganisaties, alarmcentrales, reisverzekeraars, toerismeopleidingen, luchtvaartmaatschappijen, Schiphol en het ministerie bij elkaar. ‘Als alle betrokkenen elkaar weten te vinden en online samen optrekken, staan we sterker’, aldus Timmermans op de bijeenkomst. ‘Nederlanders hebben zelf de verantwoordelijkheid om goed voorbereid op reis te gaan en problemen te vermijden. Maar het is onze rol om Nederlanders zo goed mogelijk te informeren en te helpen als ze in de problemen komen.’

De noodzaak van online communicatie is volgens de minister onbetwist. ‘Het is veel makkelijker dan 10 jaar geleden om de gekste plaatsen ter wereld te bezoeken. Je boekt online een ticket en de volgende dag ben je weg. Daarom moet het ook veel makkelijker zijn om snel online aan de juiste informatie te komen.’

Kleurcodes voor reisadvies

Minister Timmermans liet weten dat het ministerie van Buitenlandse Zaken in een reisadvies met kleurcodes gaat werken om zo binnen een land of regio gericht te kunnen aangeven voor welke gebieden het reisadvies geldt. Een voorbeeld hiervan is de slechte veiligheidssituatie in het zuiden van Thailand te weten de vier zuidelijke provincies Yale, Narathiwat, Pattani en Songkhla. Voor deze provincies zou dan een andere kleurcode gelden dan voor de rest van Thailand.

Met het nieuwe reisadvies wil men verwarring bij reizigers voorkomen. Via kleurcodes kan binnen een bestemming meer gericht een reisadvies worden aangeven. De nieuwe manier van werken wordt per 16 juli van kracht.

5 reacties op “Buitenlandse zaken komt met duidelijker reisadvies”

 1. khun moo zegt op

  Het zou mooi zijn behalve de kleurcode ook de reden aan te geven.

  Persoonlijk zou ik graag weten bij bijv. een code rood of dit door een uitbraak van bijv. typhus komt, malaria gevaar , politieke onrust, etnisch conflict, buitenlanders haat, oorlogs conflict of dergelijke zaken.

 2. RobN zegt op

  Lijkt me ook echt handig voor kleurenblinden onder ons of hoeven die niet geïnformeerd te worden? Voor de goede orde: ik ben NIET kleurenblind.

  • ruud zegt op

   Dan zetten we met groene letters het woordje rood in het rode vakje voor die kleurenblinden.
   Dan is het voor iedereen duidelijk.

 3. Jack G zegt op

  Wat veel reizigers graag willen is sneller mogen annuleren bij een calamiteit. Geen getouwtrek met reisorganisaties of boekingssites meer. Maar dat zal wel niet gaan gebeuren.

 4. Frank zegt op

  Leuk idee, maar hoop dat ze het op werkelijkheid baseren. Jammer dat er zoveel en zolang zo slecht geschreven is over Thailand, dat de kleine middenstand, zoals restaurantjes en barretjes, en ook guesthouses momenteel nog niet voor 20% gezet is. (reken zelfs mee dat het Low season gestart is) Zij zullen het niet overleven tot het hoog seizoen begint en dat alles door de negatieve info. Het is veilig !!
  Er is NIETS aan de hand op de 4 zuiderlijkse provincies na, dus pak je koffer en laat onze vrienden niet alleen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website