De bewoners van het district Kabin Buri (Prachin Buri) zijn het slachtoffer van slecht waterbeheer, zegt Seree Supratid van het College of Engineering van de Rangsit University. Er valt dit jaar minder regen dan vorig jaar, maar de wateroverlast is de ergste van de afgelopen 25 jaar.

In het district staat sinds woensdag 4 meter water en aan de randen 1 meter. Dat water komt uit de provincie Sa Keao. Volgens Seree en ook volgens boze bewoners hadden de autoriteiten stuwen moeten openen om het water naar akkers af te voeren, maar ze durfden dat niet uit angst voor conflicten met boeren en andere bewoners.

De gedupeerde bewoners van Kabin Buri blokkeerden gisteren uit protest een weg in de stad Kabin Buri. Zij dreigen langs een irrigatiekanaal in tambom Wandan een weg open te graven zodat het water kan wegstromen.

Puntgewijs ander overstromingsnieuws:

   • In het district Si Maha Phot (Prachin Buri) steeg het water met nog eens 20 cm en begon Ban Khok Mai Dang te overstromen, dat nooit eerder overstroomd is geweest [Ben er niet zeker van of ’nooit’ klopt]
   • In Ubon Ratchatani zijn 16 districten tot rampgebied verklaard. Na dagen van zware regen zijn 2.000 huizen en 20.000 rai boerenland in 62 tambons onder water gelopen.
   • In de provincie Phitsanulok zijn vijf districten tot rampgebied verklaard. Daar staan 1.249 huizen en 4.721 rai boerenland onder water.
   • In de provincie Chaiyaphum is de rivier Chi gisteren buiten haar oevers getreden; drie waterkeringen zijn beschadigd en 300 huizen in tambon Thung Thong liepen onder water. Het water staat er 1,8 meter hoog. Het water verspreidde zich verder naar het district Chatturat, waar acht tambons overstroomden.
   • Terwijl hij aan het vissen was, is woensdagavond een 64-jarige bewoner van tambon Lahan met het water meegesleurd. Hij is vermoedelijk verdronken.
   • Het waterpeil in diverse waterwegen in Muang (Nakhon Ratchasima) stijgt. Eén kanaal overstroomde waardoor Ban Na Tom in tambon Nong Krathum onder water liep.
   • In de provincie Ayutthaya steeg de Chao Praya rivier 10 cm, waardoor ook het water in het distrct Bang Ban steeg.
   • De directeur-generaal van het Irrigation Department zegt dat de overstromingen in enkele noordoostelijke provincies waaronder Prachin Buri binnen een week minder worden.

(Bron: Bangkok Post, 27 september 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website