De vereniging van minibus chauffeurs in Chiang Mai heeft een petitie ingediend bij de Provincial Transport Office tegen GPS-snelheidsdetectoren en vóór een hogere snelheidslimiet.

Petitie

Zo’n 50 vertegenwoordigers van de vereniging kwamen afgelopen maandag naar het Provincial Transport Office om sympathie op te wekken voor de petitie en hulp te vragen door ofwel de eis te annuleren dat de minibussen moeten worden voorzien van een snelheidsdetecterende GPS-apparaten óf de huidige snelheidslimiet van 90 kilometer te verhogen tot 110 km / h.

Soros Phromrak, de voorzitter van de vereniging van minibus chauffeurs, diende de petitie namens “duizenden” leden bij de waarnemend directeur van het kantoor, Pannee Phumpan.

Bekeuringen

De actie is het gevolg van vele bekeuringen, die de minibus chauffeurs oplopen voor overschrijding van de snelheidslimiet, hetgeen voor vele leden van de vereniging resulteert in het betalen van duizenden baht boetes per maand. Sommigen zijn zelfs hun vergunning kwijtgeraakt,  zei Soros.

Soros legde uit dat met veel van de wegen in de noordelijke regio bergachtig zijn en het daarom noodzakelijk is, dat bij bergop gedeeltes een hogere snelheid van ongeveer 100-110 km/u gedurende ongeveer een of twee minuten toegestaan moet zijn om andere voertuigen in te halen.

De tijden, dat die snelheidslimiet wordt overschreden, worden echter gecontroleerd en op basis daarvan wordt voor iedere overtreding een boete van 1000 baht opgelegd. Sommige chauffeurs moeten per maand wel 4000 baht aan bekeuringen betalen. De chauffeurs blijven de boete betalen voor het rijden boven de 90 km/u, omdat ze nog steeds de snelheidslimiet moeten overschrijden om voorbij langzamer rijdende voertuigen te komen, zei Samos.

Sympathie

“Wees alsjeblieft sympathiek met de chauffeurs van het openbaar vervoer, want we zijn ook onderdeel van de toerismebusiness en leveren diensten aan zowel toeristen als aan het grote publiek. Met zo’n snelheidslimiet moeten we deze verkeersboetes elke maand dragen, wat betekent dat we misschien uit de markt worden gezet “, zei Samos, eraan toevoegend dat rijden met minder dan 90 km / u bijdroeg aan reistijd , waardoor de chauffeurs uitgeput en slaperig geraken door de langere periode die ze achter het stuur moesten doorbrengen.

Belachelijk

In de titel van dit artikel heb ik het woord belachelijk gebruikt, want ik heb zelden zoveel onzin gelezen om maatregelen van de overheid, die pogingen doet de verkeersveiligheid te bevorderen, te betwisten. Er is geen enkel argument, dat hout snijdt en wat mij betreft mogen die maatregelen nog wel verscherpt worden, waarbij chauffeurs, die te vaak bekeurd worden, hun vergunning wordt afgenomen.

Bron: www.nationmultimedia.com/detail/breakingnews/30364739

4 reacties op “Belachelijke petitie van minibus chauffeurs in Chiang Mai”

 1. Daniel Vl zegt op

  Het is heel gemakkelijk om de boetes te vermijden. Houd U aan de regels, max 90.
  Gingen die vans ook niet uit het verkeer genomen worden wegens te onveilig en vervangen worden door een zwaarder type.?
  Ik weet niet of deze woordvoerder de lobeist was toen men het plan had het openbaar vervoer toe te vertrouwen aan een bedrijf dat zou gebruik maken van normale toeristenbussen zo als in Bangkok. Dat is toen onder druk van die chauffeurs afgeschaft. Nu zie ik regelmatig grote blauwe bussen rijden maar niemand weet welke omloop ze volgen en op welke tijden. Ik zie ze regelmatig aan promenada en night safari.

 2. l.lagemaat zegt op

  “Om in een bergachtig gebied met een hogere snelheid te mogen inhalen!”
  En dat wordt kennelijk nog serieus bedoeld ook!

 3. janbeute zegt op

  Verplicht en jaarlijks strikt gecontroleerd worden, snelheids begrenzers monteren op al die grijze Kamikaze Toyota busjes.

  Jan Beute.

 4. Rudy zegt op

  ze willen dat er nog meer doden vallen in mini busjes, dat is duidelijk…ze zouden beter medische keuring en speciaal rijbewijs examen voor hen invoeren…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website