Bar uitgebrand in Hua Hin (foto’s)

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws, Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
12 augustus 2013

Van een aantal lezers kregen wij de melding dat er een bar in het uitgaansgebied in Hua Hin was uitgebrand. Nu is Hua Hin niet zo groot en al rap ging dat bericht als een lopend vuurtje in de rondte onder de expatpopulatie.

Voor de insiders, het betreft hier een bar tegenover de Celtic bar naast de Jimmy bar in het Bintabaht gebied. Tevens werd er op sociale media en door sommige lezers al een mogelijk verband gelegd tussen een eerder bericht op Thailandblog van Hans Bos, waarbij Russen een dubieuze rol gespeeld zouden hebben (Russische maffia probeert in Hua Hin voet aan de grond te krijgen). Bareigenaren zouden onder druk worden gezet om beschermingsgeld te betalen aan de Russische maffia.

Nu lijkt het ons wat te prematuur om al conclusies te trekken uit deze brand. Vandaar de vraag of iemand weet wat er werkelijk gebeurd is? Kortsluiting? Een oververhitte frituurpan? Wie van de lezers kan er meer over vertellen? Wellicht kunnen wij dan wilde speculaties en hardnekkige geruchten de kop indrukken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Bar uitgebrand in Hua Hin (foto’s)”

 1. frans zegt op

  hello,
  Kan me iemand zeggen wat de naam is van de bar. Ik heb weet van een thaise die daar zeer onlangs een bar heeft geopend.

  • Johanna zegt op

   Volgens mij is/was dit de Viking bar wat ik gelezen heb.
   Voorheen heette het Cheers. Aldus streetview

 2. Hans Bos zegt op

  Volgens een bij de brand aanwezige is het een kwestie van kortsluiting. Boven de bar sliepen vier mensen. Die hebben zich allen in veiligheid weten te brengen. Een van hen, een ladyboy, heeft zich bij het springen bezeerd aan zijn benen. De bar moet sinds kort in andere handen zijn overgegaan. Dat de Russische maffia er achter zou zitten is vooralsnog ongegronde speculatie.

  • Khun Peter zegt op

   Ik had via de tam tam ook gehoord dat het om kortsluiting zou gaan. Waarschijnlijk iets met de airco of zo. Daar kunnen we de Russen niet de schuld van geven. Tenzij de airco is aangelegd door Russen, maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk 😉

 3. Mark zegt op

  er staat sinds gisteren 11 augustus een filmpje op youtube;
  http://www.youtube.com/watch?v=EMZeVRzwwKc&feature=player_embedded

  In de comments op collega forum http://www.huahinforum.com staat ook meer informatie (onder Board Index / after dark)

 4. hansgeleijnse zegt op

  Als vervolg op kroegpraat een vervolgstukje non-nieuws. De lokale theekransjes raken zo helemaal over hun toeren.

 5. RonnyLadPhrao zegt op

  Het verhaal van de Russen kan je natuurlijk niet uitsluiten maar dan zouden er wel meerdere plotseling afbranden denk ik, maar misschien is het wel een waarschuwing voor de omliggende bars wie weet….

  Kortsluiting of te heet frituurvuur lijkt me echter een nog meer aannemelijke uitleg.
  Ik ben eigenlijk nog steeds verbaasd dat, gezien de toestand van de elektrische leidingen en aansluitingen dat dit niet meer gebeurt in Thailand, en dit niet alleen bij bars maar ook restaurants, woningen, etc…
  Ook het wokken kan dikwijls veel veiliger waarbij het al eens snel mis kan gaan.
  Laat ze daar dan nog een emmer water op kappen om de brandende olie te blussen en je hebt de garantie dat gans het spul in een mum van tijd in de fik staat.

 6. colorwings zegt op

  Ik zie uit de bovenverdieping alleen vlammen komen, dit duidt er mogelijk op dat de brand ook boven is ontstaan en daardoor minder waarschijnlijk is aangestoken, aan de andere kant, er zijn tientallen andere scenario’s mogelijk….

  • colorwings zegt op

   Op de 2e foto ziet de inventaris er ook niet erg verbrand uit, alleen het plafond.

 7. Pim zegt op

  colorwings.

  Die tweede foto is van de avond voor de brand ,dat zie je zo .

  • kees1 zegt op

   Beste Pim
   Als die tweede foto van de avond voor de brand is.
   Dan gaven ze daar zeker erg wilde feesten. 555
   Ik zie duidelijk brand schade

  • colorwings zegt op

   Pim,

   Ik denk dat je gelijk hebt, het was me even ontschoten dat dit waarschijnlijk de nieuwe Thaise inrichtingsstijl is; n.l. “the burned ceiling look”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website