In deze video zie je een militair van de Thaise explosieven opruimingsdienst aan het werk, die probeert een autobom onschadelijk te maken. Tot grote ontzetting gaat een bom af op het moment dat hij het voorportier open maakt.

Dankzij zijn beschermde pak wist de man het overleven. De politie vond even later nog meer explosieven in de auto.

Het incident vond plaats in het diepe zuiden van Thailand in de provincie Narathiwat. De bom is waarschijnlijk geplaatst door militante moslims. In de aanloop naar de Thaise verkiezingen van morgen hebben moslims in het zuiden van het land verschillende aanslagen gepleegd.

8 reacties op “Zuid Thailand: autobom gaat af tijdens demontage (video)”

 1. Nok zegt op

  Wat moet die man het vreselijk warm hebben daar in dat pak. Toch vraag ik me af hoe de bom-experts uit Holland zoiets zouden aanpakken, zouden die ook gewoon de deur opendoen?

  • Lex zegt op

   Toen er nog geen geen robots waren, omdat voor ze te doen, deden ze het inderdaad precies op de zelfde manier en dat is nog niet zo lang geleden.

  • jakko zegt op

   jah inderdaad, die beste meneer had het waarschijnlijk heel erg warm, maar volgens mij liever dat dan je ingewanden uit je lichaam worden geblazen.

   probleem in zuid thailand, kan maar op 2 manieren worden opgelost, volgens mij. de eerste is afscheiden, en een grote muur er tussen zetten zoals in israel, en wie er overheen klimt, moet je hem metteen doorzeven. de tweede manier is dan alle moslims eruit/onklaar maken, klinkt hard, maar in nederland gaat het ook van kwaad naar erger.

   groeten

   • Wim zegt op

    Er bestaat al jaren voor deze situatie een klipje die je aan de deurklink bevestigt en met een touw op 25 of meer meter de deur opent. De ontsteking van de bom werkt op de schakelaar die de binnenverlichting aan doet. Maar ja,in Thailand lopen ze met alles achter.

 2. jansen ludo zegt op

  graag een opleiding met robbot aub

 3. Arnaud zegt op

  Noch de bommenlegger, noch de opruimer getuigen van veel professionaliteit.
  Als de bommenlegger goed zijn best gedaan had was de complete lading afgegaan, en de man die de bom onschadelijk moet maken behoort te weten dat je nooit en te nimmer een portier mag openmaken. De ontsteker is, zoals Wim ook al zei, in 99 van de 100 gevallen met de binnenverlichting doorverbonden. Maar die pakken werken wel zoals we zien…. de man loopt gewoon weg. Waarschijnlijk wel met ’tuitende’ oren.

 4. William zegt op

  Ontsteking doorverbonden met binnenverlichting… hmmmm…. in 99 van de honderd gevallen?… kan best,…maar, hoe kan dat als de deur aan de andere kant al open is???
  Zoals gewoonlijk staan hier de beste stuurlui weer eens aan wal.

  Mannen denk eens na voordat je wat roept.

  Net alsof er in nederland nooit een bom is afgegaan bij demontage!

  Graag een beetje meer respect voor mensen die hun leven wagen om mensen als U en ik te beschermen.

 5. Lex zegt op

  Als je goed kijkt, op deze video maar ook op foto’s die ik in diverse kranten gezien heb, staat de rechter portier al open, dus het doorverbinden met de binnen verlichting gaat in dit geval niet op, meer waarschijnlijk is dan een soort “trek mechanisme”
  De man heeft waarschijnlijk de ontploffing overleeft omdat het ander portier al open stond, dus de druk van de explosie kwam niet op 1 punt naar buiten.

  De oplossing van Jakko is ietwat drastisch, heel zuidelijk Thailand is overwegend moslim ( tot Phuket aan toe) maar Thailand heeft de 3 zuidelijke provincies waar het om gaat jaren geleden van Maleisie afgenomen en de extremistische moslim willen complete autonomie.
  In het zuiden leven overwegend moslims, mijn vrouw is er 1 van en ze willen niets met dit gedoe te maken hebben, er zijn bijna geen onderwijzers, artsen, verpleegsters etc. meer naar die gebieden toe te krijgen.
  Er lopen grote groepen extremistische moslims rond in zuid Thailand om zoveel mogelijk zieltjes te winnen, heel irritante mensen, maar over het algemeen, dit soort excessen komt niet van Thais zelf
  Het is een waanzinnig ingewikkeld verhaal waar de Thaise overheid vreselijk mee zit, Zelfs de Koning heeft zich er persoonlijk mee bemoeit, maar ondanks het respect dat hij, ook in deze provincies heeft, is hij niet tot een oplossing gekomen, mede omdat de aanslag plegers helemaal niet in Thailand zitten, op het moment dat ze hun rotzooi uitgehaald hebben zitten ze weer veilig in Maleisie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website