Sitthipong Pengjan / Shutterstock.com

Wie op zondag en maandag in Thailand een biertje wil drinken doet er goed aan om vandaag boodschappen te gaan doen, want vanaf zondag geldt er een tweedaags alcoholverbod vanwege religieuze feestdagen: Asahna Bucha Day.

Dit weekend geldt er een verbod van 48 uur op de verkoop van alle alcohol (5 en 6 juli 2020). Het betekent ook dat uitgaansgelegenheden, die na een sluiting van drie en een halve maand net weer open mochten, op zondag en maandag weer hun deuren moeten sluiten om de religieuze feestdagen in Thailand te respecteren. Overtreders krijgen een gevangenisstraf van maximaal zes maanden en/of een boete van 10.000 baht.

Alle verkoop van alcohol is verboden, wat betekent dat hoewel restaurants open kunnen zijn, ze geen alcohol mogen verkopen. Winkels en winkelcentra mogen ook niets verkopen. Er geldt geen verbod op alcoholconsumptie in  je eigen huis.

Bron: The Pattaya News

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Asahna Bucha Day: Twee dagen geen alcohol”

  1. A.J. Edward zegt op

    Kijk…dat zijn nou goede berichten! helemaal niet aan gedacht, ga gelijk ff de stad in voor een kratje Corona.

  2. fred zegt op

    Die alcohol verboden kennen we. Er wordt die dagen net zoveel Alcohol gedronken als andere met als enig verschil in een soort kop of glas in plaats van uit een fles.
    Eigenaardig dat de meeste mensen die zich geen dag zonder alcohol kunnen voorstellen net die mensen zijn die roepen hoe zeer zij wel Tegen drugs zijn. Hypocrisie ten top.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website