Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alle Nederlanders alleen nog naar het buitenland te reizen als dat strikt noodzakelijk is. Alle vakantiereizen naar het buitenland worden afgeraden. Voor alle landen geldt vanaf nu minimaal code oranje: alleen noodzakelijke reizen.

Het nieuwe reisadvies volgt op het besluit dat de EU-regeringsleiders vandaag namen om de mogelijkheid tot reizen naar de Schengenzone drastisch te beperken.

Reizigers van buiten de EU worden alleen nog toegelaten als hun reis essentieel is. Het inreisverbod geldt niet voor EU-burgers en hun familie, mensen met een verblijfsvergunning, medisch personeel, vrachtwagenchauffeurs, diplomaten, bepaalde onderzoekers en grenswerkers.

Het ministerie vraagt iedereen met reisplannen zich af te vragen of de reis echt nodig is. Nederlanders krijgen het advies reizen waar mogelijk uit te stellen of te annuleren.

Mensen die al in het buitenland zijn, moeten nagaan of hun verblijf daar nodig is. Zo niet, dan moeten ze in overleg met hun luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie kijken of ze kunnen vertrekken.

Het ministerie zegt samen met de reisbranche te zoeken naar mogelijkheden om Nederlandse reizigers terug te laten keren naar huis.

De transportsector en het goederenvervoer kunnen gewoon naar het buitenland blijven reizen.

Bron: NOS.nl

2 reacties op “Reisadvies ministerie: Reis niet meer naar het buitenland voor vakanties!”

 1. don zegt op

  ‘Het ministerie zegt samen met de reisbranche te zoeken naar mogelijkheden om Nederlandse reizigers terug te laten keren naar huis.’

  Dat is een verstandig besluit.

  Nu nog een vervolg voor de Nederlanders die in het buitenland wonen

  • Cornelis zegt op

   Wat voor ‘gevolg’ verwacht je? Vele duizenden Nederlanders hebben bewust voor een ander woonland gekozen, met alle daaraan verbonden voor- en nadelen. Zou de overheid nu plotseling de zorgplicht op zich moeten nemen om hen terug naar NL te halen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website