De top van coffeeshopketen The Grass Company in Den Bosch en Tilburg is woensdag aangehouden op verdenking van het witwassen van meer dan twintig miljoen euro. Er zouden privé-inkomsten uit de coffeeshops zijn verzwegen voor de Nederlandse belastingdienst, meldt het Openbaar Ministerie.

Een van de arrestanten is de 58-jarige Frans van Laarhoven, die was ingeschreven in Luxemburg, maar in Tilburg woonde. Hij is de broer van Johan van Laarhoven (zie foto), die in Thailand vastzit voor het witwassen van miljoenen euro’s. Daarnaast is de 55-jarige eigenaar uit Tilburg aangehouden. Samen zouden zij aan de leiding staan van de criminele organisatie.

De twee broers beheerden via een schijnconstructie vier coffeeshops en enkele andere bedrijven. Zo zouden ze voor meer dan 10 miljoen euro hebben belegd in Thailand. Daarbij maakten ze gebruik van zogenoemde katvangers om hun inkomsten en bezit te verhullen.

De oprichter van The Grass Company zit in Thailand een straf uit van 103 jaar voor het witwassen van geld dat hij in Nederland had verdiend met de verkoop van softdrugs.

Het onderzoek naar de bende loopt al enkele jaren. In 2014 werden de vier coffeeshops van de broers en enkele woningen doorzocht. Daarbij werden onder meer hennep, nepwapens en contant geld in beslag genomen.

Ook is er beslag gelegd op banktegoeden en onroerend goed in Nederland, Luxemburg en Spanje. In Luxemburg zijn vorig jaar een advocaat en een belastingadviseur aangehouden. Zij zouden jarenlang de criminele organisatie hebben geholpen met hand- en spandiensten.

Bron: NOS.nl


» Laat een reactie achter


9 reacties op “Politie arresteert broer van Johan van Laarhoven in grote fraudezaak”

 1. Khun Peter zegt op

  Hoewel ik het dossier en de feiten niet ken, ontstaat bij mij toch de indruk dat de familie Van Laarhoven niet zo onschuldig zijn als lammetjes, zoals ze zelf doen voorkomen. Ik heb toch iets meer vertrouwen in het OM dan een verklaring van de betrokken verdachte/veroordeelde dat het hardwerkende ondernemers zijn die altijd belasting hebben betaald. Dat zal ook wel. Maar als je een deel van je inkomen buiten de boeken houdt dan is dat toch fraude.
  Soms zit het mee en soms zit het tegen….

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +18 (obv 18 stemmen)
  • Frans Nico zegt op

   Precies. Ook al zouden het hardwerkende ondernemers zijn, met werken verdien je geen tientallen miljoenen euro’s, wel met handel. Maar als je dan schijnconstructies gaat opzetten (al of niet met gebruikmaking van katvangers) om de inkomsten uit die handel voor de Belastingdienst af te schermen, dan is dat ook in mijn ogen niets anders dan fraude. Het is te gemakkelijk om op basis van “zielige verhalen” van de verdachten en hun advocaten kritiek te hebben op het OM. Met deze arrestaties komt de veroordeling van Johan van Laarhoven in een ander daglicht te staan.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
   • Hans zegt op

    Lekker vast laten zitten die ‘schijnheilen’… iedereen moet belasting betalen… en dus zeer zeker dit soort figuren…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 2. gerard jansen zegt op

  wie zijn kont verbrand moet in Thailand met de blaren op de betonnen vloer zitten. en dat doet pas pijn!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
 3. bram zegt op

  Dat is ook alles wat het OM wil. dit alles is gedaan om hun eigen straatje van het OM schoon te vegen. Want dat er in Thailand iemand in de cel zit kan ze geen reet schelen alleen maar roepen dat hun geen blaam treft.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. David H. zegt op

  Dit zal J.V.L.zijn hoger beroep hier in Thailand zeker geen goed doen., en mogelijk verder onderzoek naar die .”zogenoemde katvangers ” door deThaise DSI. Mogelijk Nedrlanders met “bezit “nader bekeken ….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 5. erik zegt op

  Beide heren van L staan voor de rechter en dan past terughoudendheid met een oordeel. Het is te gemakkelijk om nu de hele familie maar als valsspeler aan te wijzen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Peter zegt op

   Mijn gevoel zegt mij.. een boel jalozie…een boel heb er geen woorden voor. Vind het zo misselijk om er van te genieten als iemand zo gestraft word hier in thailand. Let wel vind de thc van tegen woordig niet heilig makend. Maar als het een harddrugs dealer in nederland is b.v. fam heineken dan is hij welkom op het koninklijk huis. Vind het allemaal discutabel. Maar vind je het gaaf dat iemand hier 100 jaar moet zitten dan ben je in mijn ogen niet een goed nadenkend persoon.

   Wat hier gebeurt is riekt smerig gelukkig is de officier van justitie pad ontmaskerd als misdadiger. Dit is toch echt waar. Goed dit stukje valt vast niet goed maar ook ik mag eerlijk zeggen wat mijn mening is.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  • ruud zegt op

   Een van de heren is al veroordeeld, ook al is er dan nog hoger beroep mogelijk.
   Op een forum deel je overigens meningen en geen absolute waarheden.
   Voor absolute waarheden heb je geen forum nodig, want daar hoef je niet over van mening te wisselen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website