Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op 29-10-2021 het reisadvies voor Thailand aangepast. 

De tekst:

De kleurcode voor Thailand is oranje en een klein deel rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Het land is door het coronavirus een zeerhoogrisicogebied. Als u voor strikt noodzakelijke reizen naar Thailand moet gaan, moet u eerst contact opnemen met de ambassade van Thailand in Den Haag om te horen wat de actuele toelatingseisen zijn en of u toegelaten wordt. Zonder toelatingsdocument wordt u de toegang tot Thailand geweigerd.

Vanaf 1 november 2021 geldt een nieuw registratiesysteem voor Thailand (de Thailand Pass QR-code). U moet zich tenminste 7 dagen voor uw reis elektronisch registreren om een QR-code te krijgen. Deze QR-code heeft u nodig om Thailand in te reizen. Ook geldt vanaf 1 november 2021 voor volledig gevaccineerde reizigers uit Nederland geen quarantaineverplichting meer. Na aankomst in Thailand zal een COVID-PCR-test worden afgenomen. U moet het resultaat van deze COVID-PCR-test (het wachten daarop duurt 1 dag) afwachten in een vooraf door u geboekt en hiervoor aangewezen hotel. Na ontvangst van uw negatieve testresultaat kunt u zich vrij bewegen binnen Thailand. Er zijn speciale quarantainehotels in Thailand. Er kunnen regionaal, zoals in Phuket, andere quarantainemaatregelen gelden. Kosten zijn altijd voor eigen rekening.

Als u vanuit Thailand naar Nederland reist, moet u zich voor vertrek laten testen (ook als u gevaccineerd bent of een herstelbewijs heeft). Bent u volledig gevaccineerd? Dan hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine. Meer informatie over de in Thailand en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.25/5. From 8 votes.
Please wait...

9 reacties op “NL ministerie van Buitenlandse Zaken: Reisadvies Thailand gewijzigd op 29-10-2021”

 1. Jurgen zegt op

  Ik lees…: “Als u voor strikt noodzakelijke reizen naar Thailand moet gaan, moet u eerst contact opnemen met de ambassade van Thailand in Den Haag om te horen wat de actuele toelatingseisen zijn en of u toegelaten wordt. Zonder toelatingsdocument wordt u de toegang tot Thailand geweigerd.”

  Ik ben van plan om van 2 december tot 22 januari op vakantie naar Thailand te gaan. Dus mijn bezoek is niet strikt noodzakelijk. Ik zal maandag wel eens naar de Ambassade bellen.

  • Dat is een standaardtekst omdat alle landen buiten Europa op oranje staan. Je kan gewoon naar Thailand.

 2. Jaap zegt op

  Hier klopt niets van

  je kunt gewoon naar Thailand als toerist,zoals overal vermeld

  Ministerie zoals gewoonlijk weer in de war…

  • Rob V. zegt op

   Je kunt helemaal niet “gewoon nar Thailand”, er gelden allerlei bijzondere maatregelen en nog dagelijks komt daar via officiële en officieuze kanalen informatie (en misinformatie of verwarrende of onvolledige informatie) over naar buiten. In dat licht moet je dit lezen: let op, er gelden diverse voorwaarden, heen en weer reizen tussen Nederland en Thailand is gebonden aan diverse voorwaarden en vereist voorbereidingen, even een ticket boeken en naar ginder vliegen is er niet bij, check de website van de Thaise autoriteiten voor meer informatie. Reizen zo onder Covid heeft beperkingen en is aan verandering onderhevig. Daarom: code oranje.

 3. Gersto zegt op

  Nederland geeft aan Thailand is oranje , ik snap niet zoveel meer van de criteria die dat bepalen?

  Afgelopen 7 dgn gemiddeld per dag:
  Thailand 8.862 new cases / dat is op Thailands inwoners totaal 127 cases per 1.000.000 inwoners;
  Nederland 6.477 new cases/ dat is op Nederlnds inwoners totaal 925 cases per 1.000.000 inwoners;

  Dus als Nederlander loop ik, volgens mij, toch heel wat minder risico in Thailand om besmet te worden, of zie ik dat niet goed. ?

  • Rob V. zegt op

   De kleurcodes van Thailand e.d. slaan/sloegen in de eerste plaats niet op verondersteld Covid besmettingsgevaar maar boven alles op reisbeperkingen om de landen binnen te komen…

  • Gersto zegt op

   Sorry graag rectificeren aub
   Er staat eenmega rekenfout in 6477 : 17,1 = 379 en niet 925 sorry nogmaals

 4. Frank zegt op

  eerder las ik van iemand die op dit forum schreef dat er op het covid certificaat wat je moet overleggen voor de Thailand pas, dat er de nationaliteit en paspoortnummer op moet staan. Maar is die info juist? Want in het gestandariseerde antwoord van de ambassdade op die vraag stond dat NIET! Dus volgens mij hoeft je nationaliteit en paspoortnummer NIET in het covid certificaat te staan.
  Wie weet of ik het echt bij het rechte eind heb?

  • fred zegt op

   Ik ben onlangs naar Thailand gekomen en op mijn EU Covid certificaat staat helemaal geen paspoort nummer. Trouwens niet iedereen die zich laat vaccineren heeft een internationaal paspoort.

   Je kan na je vaccinatie ook al een nieuw paspoort hebben. Nationaliteit staat er ook niet op. Ik zie mijn naam mijn geboortedatum datums van vaccinaties en land waar het vaccin werd toegediend in mijn geval België als voornaamste gegevens.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website