Een zin uit één van de liedjes van de Troubadour Gerbrand Castricum uit Limmen. Een bekend figuur in Pattaya, die een groot deel van het jaar daar verblijft. Gewapend met zijn gitaar brengt hij liedjes ten gehore over het broeierige (nacht)leven in de stad, die wereldberoemd is om haar vermaak voor volwassenen.

In ‘Alkmaar op Zondag’, een plaatselijke krant staat een interview met hem. Daarin vertelt hij over zijn passie voor Thailand en benadrukt de gastvrijheid en de mooie natuur in Thailand. Op zijn nieuwe cd met de titel ‘Allemaal anders’ staan nummers met een knipoog, de teksten gaan meestal over de Pattayaanse bargirls.

Tevens gaat er van zijn liedjes een boodschap uit. ‘Ze zijn mooi, lief en springen op schoot’, maar dat is niet geheel onschuldig. Hij wil dan ook nietsvermoedende toeristen waarschuwen . De meisjes zijn uit op Westers geld. Niet dat hij daar wat op tegen heeft, maar hij is graag recht voor zijn raap in zijn teksten.

Khun Peter: Ik ken Gerbrand niet persoonlijk, ik heb hem nooit ontmoet. Ik heb wel eens een YouTube filmpje van hem gezien. Het zijn wel grappige en gevatte teksten, alleen niet mijn muzieksmaak. Ook vraag ik mij af of zijn publiek die waarschuwingen wel nodig hebben. Volgens mij weten die heren wel hoe het werkt in Pattaya.

Wil je het interview met Gerbrand nog eens nalezen? Klik dan hier: Alkmaar op Zondag

Eén van zijn liedjes kun je horen in de onderstaande video.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op ““Zij houdt van mij oprecht, dat heeft zij mij na het pinnen nog gezegd””

 1. ThailandPattaya zegt op

  Ook niet helemaal mijn muziek, muzikaal gezien niet geweldig, wat geforceerde rijm maar ik kon er toch smakelijk om lachen en inhoudelijk is de tekst eigenlijk best goed.

 2. bkkhierregen nu zegt op

  die regen was gister-net voor de grote repetitie voor het Kratong rivier-vervuil-projekt.
  Maar het is toch altijd : Why you no like me you no give me no money??
  (als je zegt dat je van me houdt, waarom geef je dan geen geld/tang/satang/ngeun/zilver??

 3. jan maassen van den brink zegt op

  heel leuk muziekje

 4. Ferdinand zegt op

  Geen idee wie Gerbrand Castricum is. Maar een van de leukste zinnen die ik ben tegengekomen “ze houdt vanmij oprecht, heeft ze me na het pinnen nog gezegd”

  • chris zegt op

   kan er niet om lachen. Goedkope humor zoals we dat in Nederland wel meer tegenkomen. Gerbrand is zelf ook misschien wel alleen uit op poen.

 5. Robert zegt op

  Nog een reden om Pattaya te mijden als de pest!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website