Jong, slank, zware make-up, een minirok en sexy bewegingen. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van een zogenaamde Coyote danseres.

Amy staat klaar voor een optreden in een kleine discotheek achter Srinakarin Road in Bangkok. Ze danst graag, maar als een klant haar benadert voor seks loopt ze direct weg.

Erotische dansbewegingen

Het is vrijdagavond, er zijn nauwelijks bezoekers. Een paar mannen drinken bier aan de bar. De 21-jarige Amy begint aan haar werk: sexy dansen en entertainen. Ze komt met een paar andere meisjes het podium op en begint ritmisch te dansen. Haar dansbewegingen zijn vooral erotisch te noemen. Thaise Coyote danseressen vermaken de vooral mannelijke gasten van een bar of discotheek met sexy dansbewegingen.

De manager van de discotheek selecteert de meisjes op het uiterlijk. Ze moeten de juiste vrouwelijk vormen hebben en niet te dik zijn. Het dansen wordt desnoods aangeleerd. De manager vertelt dat een Coyote danseres goed kan verdienen. Het basissalaris is 8.000 baht. Daar komt 300 baht bij per drie rondes dansen. Wanneer een klant een drankje bestelt voor een danseres, ontvangt ze 100 baht per drankje. Daar komen ook nog fooien bij. Een goede coyote danseres zoals Amy verdient ongeveer 30.000 baht per maand.

Arm

”Met dat geld kan ik mijn moeder, grootmoeder, zus en mijzelf onderhouden. Het dansen betaalt goed; zeker voor een arm meisje zoals ik.”

Amy studeert nog en werkte hiervoor in een fastfood restaurant, maar stopte daarmee vanwege de lange werktijden en het lage loon. Ondanks dat Amy van dansen houdt, is dit niet haar droombaan. “Ik werk hier uitsluitend om mijn studie te betalen en mijn familie te ondersteunen.”

Eenmaal bezweet terug in de kleedkamer ziet ze er vermoeid en minder ‘glamorous’ uit dan op het podium. ”Ik haat het om bij klanten aan tafel te zitten. Ze proberen altijd om ons dronken te voeren’,’ zucht ze.

Seks

Soms voelt ze zich duizelig door de vele drankjes. “Ik loop dan naar het toilet en steek de vinger in mijn keel.” Ze wordt regelmatig lastig gevallen door bezoekers van de discotheek. “Ze grijpen me vast en willen me betalen voor seks”, laat Amy weten. “Daar ga ik niet op in. Ik verdien genoeg om van rond te komen. Ik ben aan het sparen om na mijn studie een restaurant te openen. Maar dat is nog ver weg. Ondertussen dans ik hier iedere avond om geld te verdienen.”

Bron: Bangkok Post

[vimeo]http://www.vimeo.com/20428783[/vimeo]

5 reacties op “Amy, een Coyote danseres in Bangkok: sexy maar geen prostituee (video)”

 1. rene zegt op

  ALs je er dan maar niet bergeet bij te vermelden dat de baas graag heeft dat zij 3 – 5 mal per maand mee met gaan met de klant. Die klant betaalt dan aan de bar 1000 baht vergoeding voor gebruik en ziedaar het loon is plots al terug betaald door de mannelijke bezoeker. Als ze haar quotum niet haalt gaat dat gewoon van het salaris af. Ik woon al jaren in Thailand – Bangkok en ik ken deze wanpraktijken maar al te goed. Schandalig meneer. Wat je er ook moge over denken

 2. Robert zegt op

  Ja, dat ‘geen prostituee’ van Coyotes moet je inderdaad met een pot zout nemen. Ze zijn er inderdaad niet voor het vlugge werk, maar ze hebben wel vaak vaste (Thaise) klanten. De G-clubs en Coyote clubs zijn wat meer upscale, dat wel. Kom er wel eens met Thais, vind er zelf weinig aan.

  Overigens is de grens tussen wel/geen prostituee zijn erg vaag in Thailand. Of het nou om GF, gigs. mia noi’s, bargirls, coyotes, college girls en soms zelfs office girls draait: vaak komt het er toch op neer dat geleverde lichamelijke diensten in directe verhouding staan tot geleverde financiele diensten.

  • Cornelis zegt op

   Over die vage grens tussen wel/geen prostituee zijn in Thailand – ik vraag me af of dat in onze westerse wereld wel zo heel veel anders is. Zouden, bij voorbeeld, die mooie vrouwen van veelverdienende beroepsvoetballers e.d. ook in de man geïnteresseerd zijn geweest als die nog gewoon timmerman was geweest en niet met een dikke bankrekening en bijbehorende creditcard had kunnen zwaaien? Het antwoord op die vraag zal best in sommige gevallen bevestigend zijn, maar ik denk dat in veel gevallen het geld toch een doorslaggevende rol speelt…………………

 3. Bert, khun Nok zegt op

  Typisch Thaise redenering, dansen om te kunnen studeren en daarna hopelijk een restaurant openen. Moet ik es goe mee lachen!!
  Grtjs,
  Bert.

 4. Ivan Dejeneffe zegt op

  Ik kan niet meer zeggen dan…. i respect her…

  weet je wel wat zij betekend voor de family????

  vele mensen denken aan hun eigen en zij offert haar eigen op voor haar family!!!

  ik wil da een Belgishe of een Nederlandse zien doen voor gans de familie!!!

  i lach me kapot nu al….

  Moderator: wilt u de volgende keer even naar uw spelling kijken?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website