Op weg vanaf Sri Racha naar het eiland Koh Si Chang, een tocht van 50 minuten, liggen er opvallend veel zeeschepen voor anker.

Deels al gelost gezien de “hoge” ligging op het water en soms aangebrachte markeringen. Op weg naar het eiland is Laem Chabang links aan het water te zien. Een plek waar olie terminals zijn. Kolen en containers gelost worden en soms de huisraad van Farangs uit Europa.

Echter wat gebeurt, als de schepen en met name olietankers gelost zijn. Deze worden met chemische middelen, die olie oplost en zeewater schoongemaakt en vaak in zee gedumpt.

De provincie van Chonburi heeft nu het marine departement opdracht gegeven zorg te dragen voor het zeemilieu rondom het eiland Koh Si Chang en illegale lozingen tegen te gaan om zo het ecologisch systeem en toerisme te beschermen. Door de golven bereikt het afval de kusten van Bangsaen en zelfs Pattaya. Deze vervuiling beschadigt het ecologisch systeem in zee.

Helaas heeft het eiland Koh Si Chang niet de juridische middelen om tegen deze vervuiling op te treden. De gouverneur van Chonburi Mr. Komsan heeft nu het marine departement opdracht gegeven om tegen deze illegale activiteiten op te treden en te vervolgen wegens het overtreden van de wet.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Illegale lozingen schepen bij Ko Si Chang bedreigen ecologisch systeem”

  1. T zegt op

    Hopelijk pakken ze het zo hard aan met boetes van miljoenen bth en eventuele beslag legging op schepen. maar ik vrees dat er mede door corruptie weer heel weinig van terecht komt. 🙁


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website