Vijfjarenplan tegen HIV/Aids

Door Redactie
Geplaatst in Maatschappij
Tags: ,
2 december 2011

Thailand wil het aantal nieuwe HIV/Aids infecties in 5 jaar terugbrengen van het huidige aantal van 10.097 per jaar naar 3.000.

Deze ambitieuze doelstelling is vastgelegd in een strategisch plan opgesteld door het National HIV/Aids Committee. Het plan is in overeenstemming met de VN-campagne ‘Getting to Zero’, die tot doel heeft een eind te maken aan nieuwe HIV/Aids infecties, discriminatie en HIV/Aids gerelateerde sterfgevallen.

Thailand telt 481.770 personen met HIV/Aids; 283.612 personen krijgen anti-retrovirale therapie via drie landelijke ziektekostenregelingen. Alhoewel Thailand internationaal waardering oogst vanwege haar succes in het terugbrengen van het aantal nieuwe gevallen, blijft discriminatie een probleem, zegt Petchsri Sirinirand, directeur van het National Aids Management Centre.

Buitenlandse werknemers en drugsgebruikers die intraveneus spuiten, blijven verstoken van behandeling en begeleiding. ‘They are still stigmatised as illegals, criminals or drug addicts.’

Gisteren was het World Aids dag.

www.dickvanderlugt.nl

5 reacties op “Vijfjarenplan tegen HIV/Aids”

 1. hans zegt op

  De jeugd krijgt in ieder geval sexuele voorlichting over het condoom gebruik op de lagere school, daar kan het dus niet aan liggen.

  • Gringo zegt op

   Was dat maar waar, Hans! Lees het verhaal “Kaars in de regen nog eens” en constateer met mij, dat het juist aan voorlichting op lagere en middelbare scholen ontbreekt. Vroege ongewenste zwangerschappen en HIV/Aids zijn daarvan het gevolg!

   • hans zegt op

    Nou mijn vriendin vertelde zelf aan mij dat ze de grootste lol hadden met de condooms en die opbliezen als een ballon en de leraar kwaad werd.

 2. maria berg zegt op

  In Nederland krijgen kinderen goede voorlichting, dat is iets anders dan de praktijk, dan gebruiken veel van die voorgelichte kinderen toch geen condooms.

  • Dick van der Lugt zegt op

   Het effect van voorlichtingscampagnes wordt over het algemeen zwaar overschat. Ik weet niet of onderstaande cijfers nog steeds gelden, maar ze waren destijds wel verhelderend.

   Het helpt niks, zegt Durex over campagnes met als motto Vrij veilig. Al
   jaren schommelt de groei van het condoomgebruik onwrikbaar laag. De
   grootste groep vaste gebruikers zijn echtparen (Rotterdams Dagblad,
   10 augustus 1995).
   Nederlandse scholieren zijn de afgelopen vijf jaar niet meer condooms
   gaan gebruiken. Daarentegen is het aantal verschillende partners met wie
   ze het bed in doken, wel fors gestegen (Rotterdams Dagblad,
   21 september 1995).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website