De seksuele voorkeuren van Thaise mannen en vrouwen zijn voor buitenlanders nogal eens verwarrend. Een cartoonachtige diagram dat duidelijk maakt hoe de seksualiteit in Thailand in elkaar zit, was dan ook een grote hit op sociale media.

Seksuele voorkeuren

In Nederland zijn seksuele voorkeuren minder gecompliceerd. Je hebt homo’s, lesbisch, biseksueel en hetero’s. Daar zullen nog wel wat afgeleiden van zijn, maar dan heb je het wel gehad. In Thailand zijn er duidelijk meer smaken en voorkeuren. Het diagram toon zelfs 11 seksualiteiten en 3 afgeleiden vormen daarvan.

Het merendeel van deze categorieën zijn eenvoudig, maar sommige van de termen zijn zeker nieuw voor ons. Bijvoorbeeld, een ‘Adam’ is een man die houdt van wildebrassen en is niet zo kieskeurig.  Hij doet het met ladyboys maar ook met een vrouwelijke Tom. Een ‘Cherry’ is een vrouw die houdt van homo’s.

Tom, Dee, Kings, Queens en Cherry’s

De rest van de mannelijke categorieën zijn hetero, bi, ladyboy en homo. Homoseksuele mannen in Thailand kunnen weer verder worden onderverdeeld in de subcategorieën van seksueel dominante ‘King’ (of ‘Rooks’) en seksueel onderdanig ‘Queens’ (of ‘Rubs’).

Voor vrouwen zijn er de categorieën: hetero, Tom, Dee, biseksueel, lesbisch, en Cherry’s. Het woord ‘Tom’ is waarschijnlijk afgeleid van het Engels woord ‘Tomboy’, maar in het Thais impliceert het een seksuele voorkeur voor Thaise vrouwen. Een ‘Dee’ is een vrouw die een relatie aangaat met een Tom.

Snapt u het nog?

8 reacties op “De 14 verschillende seksuele voorkeuren van Thaise mannen en vrouwen”

 1. hansgeleijnse zegt op

  Bij dit soort postings vraag ik me altijd af: wat is nou eigenlijk de boodschap? Iedereen naar Thailand want daar kan iedereen aan z’n trekken komen? Als ik naar ‘sexuele voorkeuren’ kijk denk ik dat zo’n soort sigarettenpakje-schema voor heel wat meer plekken op deze aardbol kan worden neergekrabbeld. Mocht dit thema echter suggereren dat Thai ook in hun sexuele voorkeuren uniek zijn of dat alleen in Thailand een uniek derde geslacht rondloopt, dan zeg ik: come up guys, kijk wat verder om je heen dan de beknellende grenzen van dit landje.

  • Khun Peter zegt op

   Het schema en de bijbehorende tekst was in het Thais opgesteld en is vertaald in het Engels. Het is vooral een ‘hot item’ bij de Thai op sociale media. Dus kennelijk vinden Thais dit soort onderwerpen erg vermakelijk.
   Overigens de Nederlandse lezers ook als je ziet hoe vaak het gelezen is…

   Zie hier de opmerkingen;

   Originally appearing on the forum Dek-D, the diagram provoked some humorous comments. A brief survey of the comments suggests that the diagram raises more questions than it answers.

   “I am confused with my sexuality,” wrote user Jutjutjut.

   “Which group do I belong to?” asked Jamiko.

   “Kids of the next generation might be profoundly confused given the large number of sexualities,” wrote user 555.

   Thankfully, plenty of only groups exist to clarify and support the smorgasbord of sexualities in Thailand.

   The mission of Boy’s Love is to “support Thai boys to love on another.”

   Similarly, the mission of the Lesbian Association (Men Not Welcome) [editor’s note: actual name] is to support Thai girls to love one another.

   The Tom, Dee, Lesbian and Bi Association of Thailand denies following the “trend of Tom and Dee” and “seriously and sincerely” want to be in relationships with females.

   The Association of Toms and Dees Who Hate Men takes a more militant stance due to frequent animosity between men and toms.

   Adams also have their own Facebook group, The Boys Love Tomboys.

 2. Khun Peter zegt op

  Misschien iets voor een volgende poll? Onder welke van de 14 groepen schaar jij jezelf?

  • hansgeleijnse zegt op

   Ik mis er een paar, dus van dit korte lijstje raak ik niet opgewonden. Beetje beperkte keuze hier, maar elk nadeel heeft z’n voordeel: voor beetje leuke sex moet je niet in Thailand wezen.

 3. Fred CNX zegt op

  Ik vind zulke postings wel leuk, we wonen in Thailand en je mag ook weten wat er speelt. De groepen verschillen niet veel met die van westerse landen, buiten het 3e geslacht dan, en hebben ook allemaal een (bij)naam maar niet specifiek als groep gekenmerkt zoals dit plaatje van de Thais.
  Fecebook….je ziet dat het leeft dus voor een grote bevolkingsgroep interessant.
  @Hansgelijense, je bent niet verplicht op een artikel te reageren hoor, als je er niks aan vindt sla je het gewoon over. Het is ook niet geplaatst om er opgewonden van te worden maar informatief. Ik weet wel bij welke groep jij hoort, jammergenoeg maar 1 ‘like’ voor jou, ik heb meer ‘likes’;)

  • LOUISE zegt op

   Moderator: reageer op het artikel en niet uitsluitend op elkaar.

 4. Jacques zegt op

  Moderator: wat u noemt heeft niets met voorkeuren te maken en is daarom niet relevant.

 5. Aart v. Klaveren zegt op

  Ik wist wel dat de sexuele voorkeur van de thai veel uitgebreider was dan de onze, in de thaise geschiedenis staat beschreven dan men zo`n 8 verschillende seksualiteiten had, maar dat het er zoveel geworden waren is nieuw voor mij.
  Interessant, zelf hou ik `t gewoon bij een straight woman.
  Dat is meer dan genoeg….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website