Kind aan huis

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand, Maatschappij
Tags: , , ,
14 maart 2021

Mijn buurman John uit Nieuw-Zeeland overweegt terug te gaan naar zijn eigen land. Dat zit zo: hij kwam als slager uit Auckland al heel vaak naar Thailand voor vakantie en dat beviel hem best. Hij leerde een Thaise schone kennen, die hij uitnodigde bij hem te komen wonen en samen runden zij de slagerij met veel succes.

Natuurlijk gaf hij haar geld om naar de familie te sturen, die ook voor de twee kinderen van het meisje Kham zorgden. Als zij samen op vakantie even terug in Thailand waren, zochten zij de familie en kinderen wel even op, maar John was toch eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in zijn “teerak”.

Tijdig vóór zijn pensioen koopt hij een huis bij mij in de straat om er “voorgoed” te gaan wonen, zodra hij is gestopt met werken. En dat is nu zo’n twee jaar geleden ook gebeurd. John is nogal zwaarlijvig, dus erg actief is hij niet, maar hij vermaakt zich met lezen, puzzelen, kijken naar de Australische TV en het drinken van Singha bier.

Dan, nu pakweg 6 maanden geleden, wordt er besloten om één van de zoons van Kham in huis op te nemen, zodat de jongen naar een goede school in Pattaya kan gaan. En daar zit John’s grootste frustratie.

Kind aan huis

John heeft in Nieuw-Zeeland zelf kinderen, die allang op eigen benen staan, sterker nog, John is al enkele malen grootvader. Hij krijgt er hier zomaar een zoon bij. De jongen gaat nu inderdaad naar een goede school, spreekt echter geen woord Engels en hoewel John daar voor openstaat, is communicatie met de puber van 16 niet mogelijk. De jongen wil het ook niet, hij wil eigenlijk niets met die farang te maken hebben. Hij gaat naar school, komt thuis en verdwijnt in zijn slaapkamer om (waarschijnlijk) huiswerk te maken, TV te kijken en spelletjes te spelen.

John heeft het niet echt (meer) naar zijn zin in Thailand, hij verveelt zich een beetje, heeft last van de warmte en het feit dat de zoon van zijn geliefde niets met hem te maken wil hebben en er dus een vreemde in zijn huis rondloopt, doet de emmer met frustatie’s bijna overlopen. Ik kijk er niet van op als John het opgeeft en – al dan niet met zijn Thaise partner – terugkeert naar zijn eigen land.

Thaise moeder

Het is een probleem, dat veel vaker in Thailand voorkomt, namelijk het kind of de kinderen van je Thaise partner. Want hoe gaat dat? Om wat voor reden dan ook, gaat een farang een relatie aan met een Thaise dame, prima! Daar kan vaak iets heel moois uit opgroeien, maar gaat niet zelden ook met problemen gepaard. In het begin zijn de problemen nog wel overzichtelijk en oplosbaar, maar de farang houdt lang niet alleen rekening met het feit, dat de Thaise partner al – vaak op jonge leeftijd  – moeder is. Kinderen krijgt de farang er zo maar gratis en voor niets bij en de vraag is dan hoe daar mee om te gaan.

Mia Noi

Een Engelse kennis van mij heeft een Thaise vrouw met kinderen en ook een Thaise mia noi met kinderen. Beide vrouwen weten van elkaars bestaan, maar hebben uiteraard geen contact met elkaar. De kinderen van zijn vrouw zijn al groot en zelfstandig, hij heeft er geen contact mee, maar zijn vrouw – die ook zijn zakenpartner is – zorgt goed voor ze, voor zover dat nog nodig is.

Mijn kennis zorgt goed voor zijn mia noi in alle opzichten, maar wil niets met familie of kinderen van haar te maken hebben. Hij geeft haar voldoende geld om de kinderen naar school te kunnen laten gaan, maar hij bemoeit zich nergens mee. Alle mogelijke problemen met die kinderen beschouwt hij als het probleem van zijn mia noi en niet van hem.

Autoverkoper

Een andere kennis, toevallig ook Engels, komt al jaren naar Thailand met vakantie, maar kan hier nog niet gaan wonen, omdat hij nog maar een goede veertiger is. Zijn Thaise partner komt regelmatig naar Engeland, waar mijn kennis auto’s in- en verkoopt en samen genieten ze in alle opzichten van hun relatie.

Nit uit de Isaan heeft wel een dochter van bijna twintig jaar, maar mijn kennis kent haar niet. Hij weet er van, maar is absoluut niet geïnteresseerd in de dochter. Hij is ook nog nooit bij de ouders van zijn partner in de Isaan geweest, die voor de dochter zorgen.

Financieel is het wel in orde, maar Billy wil niets met andermans kinderen te maken hebben. Hij heeft genoeg problemen met zijn eigen kinderen in Engeland gehad, dus kinderen is een afgesloten hoofdstuk voor hem.

Gringo

Ja, ik kreeg ook op gevorderde leeftijd zo maar een kind. In Nederland heb ik nooit kinderen gehad en hier in Thailand ben ik ineens vader geworden. Niet verwekt door mij, want mijn partner had die zoon al, toen ik een relatie met haar begon.

Aanvankelijk ging de jongen naar school in het dorp in de Isaan, maar mijn Thaise vrouw wilde graag, dat hij bij ons kwam inwonen. Zij heeft nooit de kans gehad om behoorlijk onderwijs te volgen (zie mijn eerdere verhaal “Een meisje uit de Isaan”) en wil voorkomen, dat haar zoon hetzelfde overkomt.

Lukin woont nu inmiddels vele jaren bij ons en ik beschouw hem als mijn zoon en hij mij als zijn vader. Wij hebben goed contact met elkaar, hij is inmiddels een tiener en spreekt redelijk goed Engels. Goed voor hem, dat er een vader over de vloer loopt en goed voor mij, omdat het een nieuwe dimensie aan mijn tweede leven als gepensioneerde geeft. Hij gaat naar een goede privé-school en in het weekend doen wij allerlei leuke dingen.

Hij heeft wel één groot gebrek: hij houdt niet voetbal!

Ik ben erg benieuwd naar andere ervaringen met “een Thais kind aan huis”.

– Herplaatst bericht –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

18 reacties op “Kind aan huis”

 1. MartinX zegt op

  Het risico van een B pakketje, vrouw met kind, vermoeilijkt door taal en cultuur problemen en dan gaat het vaak om oudere heren die ook nog eens de hele dag thuis zitten en geen of niet voldoende afleiding hebben. 24/7 zit je plots is een ongemakkelijke situatie die je ook nog eens zelf gecreerd hebt.
  Dat kan mis gaan, zuur maar een feit…

 2. Henk zegt op

  Inderdaad valt dat soms erg tegen, omgaan met de kinderen van je partner. In je verliefdheid denk denk je dat je het wel aan kunt. Mijn vrouw heeft twee zonen. Drama’s! De oudste wil helemaal niets, niet werken of leren, is 23, mijn vrouw heeft haar handen van hem afgetrokken. Heb het nodige met hem geprobeerd, zonder enig succes. Haar jongste is 21, zit nu in militaire dienst, wil niks weten van mij. Luistert ook niet naar zijn moeder. Heeft een relatie met een 10 jaar oudere vrouw met 3 kleine kinderen. Aartslui, zijn studie heb ik betaald, de laatste jaren, dankbaarheid nul komma nul. Ik heb afgeleerd om commentaar te geven, het is erg pijnlijk voor mijn vrouw, want ze neemt het toch altijd op voor ze. Vader van hun is gevlucht toen de kinderen klein waren naar een andere vrouw, heeft nog nooit een cent betaald voor zijn kinderen. Schijnt hier normaal te zijn.

 3. Leo zegt op

  Als ik zo rondom kijk dan zijn het meestal de zonen of aangenomen zonen met wie wij als buitenstaanders problemen hebben.

  • Ger zegt op

   Als ik zo om me heen kijk, de afgelopen jaren in Thailand dan zie ik vaak dat ook Thaise ouders soms problemen hebben met hun zonen.

   • Karel zegt op

    Ik ben – wonend in Thailand – nog steeds vrijgezel, maar mocht ik ooit in Thailand een vaste relatie aangaan, dan is er deze bepalende factor: een dochter erbij is oke, maar nooit zal ik een relatie aangaan met een vrouw die een zoon heeft.

 4. Slagerij van Kampen zegt op

  Andermans kinderen worden nooit je eigen kinderen. Niet in Nederland maar helemaal niet in Thailand. Zeker niet als de farang al meer een soort opa is in plaats van een vader. Groot leeftijdsverschil zal in Nederland al niet bevorderd werken, in Thailand al helemaal niet. Wordt zo een kind door vriendjes gezien met een soort poh yai farang die geen of gebrekkig Thai spreekt dan kun je je de schaamte van zo een kind voorstellen. Komt bij dat hij kan worden aangezien voor een mix, echt kind van de farang, en die schijnen een behoorlijk acceptatieprobleem te hebben lees ik overal. Vooral als ze jong zijn.Worden die kinderen ouder dan gaan ze ook nog menen recht te hebben op uw geld.
  Vandaar de hierboven vaak genoemde ondankbaarheid als u bv hun studie financiert.
  Verplichtingen naar zo een farang? Ho maar. Studie niet afmaken enz.
  Blijven vaak een probleem. Ook als ze 30 zijn komen ze nog aankloppen om geld als ze in de problemen komen, al dan niet door eigen schuld.

  • henk appelman zegt op

   Een 2 bath wegende ring doet wonderen……….gouden ring he?
   Een ketting valt niet op, geef wat de meesten van je denken, dan slaat schaamte snel om in jalouzie

 5. chris zegt op

  Uit de reacties hierboven blijkt al de grote verscheidenheid. Geen kind is hetzelfde, geen Thaise vrouw/moeder is hetzelfde en dat geldt ook voor de buitenlandse pseudo-vader. En daar komt nog eens bij dat elke situatie anders is en dat er een basaal verschil is in opvattingen over het opvoeden van kinderen.
  Het is dan ook niet goed mogelijk om algemene richtlijnen of adviezen te geven voor de situatie waarin een buitenlandse man gaat samenleven met een Thaise vrouw die uit een vorige relatie 1 of meer kinderen heeft en daar al dan niet (of soms wisselend) zorg voor draagt.
  Ik heb een dergelijke situatie 1 keer meegemaakt en met mijn Thaise vriendin een aantal gesprekken gehad over hoe zij, ik en wij zouden omgaan met haar dochter (en ook met mijn dochters) VOORDAT we gingen samenwonen. Ik heb me altijd voorgenomen om een relatie te stoppen (of niet aan te gaan) als ik het niet zou kunnen vinden met haar kind(eren) en/of omgekeerd. Dat mag hard lijken (ook voor jezelf) maar het is de enige manier om gelukkig te blijven.
  Er zijn duizenden Thaise vrouwen met wie ik zou kunnen samenleven en ik wil niet alleen haar, haar eventuele kinderen maar ook mezelf gelukkig maken.

 6. bona zegt op

  Stel jullie even het omgekeerde voor : Een Westers kind met een betrekkelijk jonge, goed uitziende, goed gebouwde vader, die plots een Aziatische, oude, omvangrijke vrouw met hangborsten als moeder voorgeschoteld krijgt. Daarenboven spreekt zij een onverstaanbare taal die het kind moet aanleren, ook het eten en de volledige levenswijze moet aangepast worden aan deze nieuwe moeder. Hoe zal het kind reageren ??? De verstandhouding met een doodgewone stiefmoeder is niet steeds vanzelfsprekend, wat met dergelijke situatie ???

  • Slagerij van Kampen zegt op

   Een heel pijnlijk punt inderdaad. Een farang van 67 met een vrouw van 37 is voorstelbaar. Een farang vrouw van 67 met een man van 37 wordt al een stuk minder voorstelbaar. Welke man (wie van ons) zou zo iets willen? Toch accepteren we met gemak het omgekeerde. Mannen met een vrouw van 20, 30 jaar jonger. Inderdaad is zo een wildvreemde eend in de bijt dan ook voor zo een kind maar moeilijk te accepteren. Brengt men het kind op jonge leeftijd naar Nederland dan zal farang pappa veel gemakkelijker worden geaccepteerd. Immers, het kind ziet dat de dominante cultuur hier die van zijn “nieuwe vader” is en niet die van zijn moeder. In Thailand zal het andersom zijn. de dominante cultuur is die van zijn biologische moeder en een reden om vader te begrijpen (behalve dat hij geld heeft) is er eigenlijk niet. Hij blijft een vreemde eend.

 7. Roel zegt op

  Hoi Albert,

  Ik kwam naar Thailand om mij te vestigen en vanuit Thailand diverse landen te bezoeken, dat was mijn oprechte bedoeling en keuze.
  Ook ik had al 2 grote kinderen in NL die zelfstandig konden zijn en wilden zijn.

  Alles ging goed totdat ik alleen in een restaurant wer aangesproken door 2 thaise dames die inmiddels waren aangeschoven aan de tafel naast mij. Om een lang verhaal kort te houden, met 1 van de dames ben ik na verloop van tijd een relatie aangegeaan, wat ik eigenlijk niet wilde, maar gebeurde gewoon. De klik was er ook wel van beide kanten en vooral wij konden heel goed communiceren over verschillende zaken en dingen. Zij was accountant op een groot kantoor, alwaar ik ook ben geweest en geluncht samen.
  Op den duur kwam ze bij mij wonen, ik wist toen dat ze een dochter had, leefde bij haar zus omdat haar ouders waren gestorven, ze had haar vader 5 jaar verzorgd en nadien gaan werken,eerst in bangkok en later overgeplaatst naar kantoor pattaya.

  Nadat de relatie vlekkeloos verliep heb ik op een gegeven moment gezegd dat de dochter bij haar moeder moest zijn, zo hoorde ze op te groeien, betekende wel voor mij dat ik mijn reisplannen in de koelkast moest zetten. Maar dat had ik er voor over. Op 4 jarige leeftijd kwam haar dochter, schuchter nog voor mij bij ons wonen, natuurlijk met de thaise cultuur, dat had ze geleerd al van haar nichtjes en neefjes, dus tv aan, zak chips op de bank en hup maar kijken.
  Dat heb ik nooit gewild van mijn andere kinedern in NL, dus nu ook niet. Gelijk beleid gemaakt, samen eten tussen 17.30 en 18.15, geen tv aan onder eten en chips alleen in het weekend, geen cola, maar vruchtesap of water.. Na 2 weken drukte de dochter zelf al de tv uit voor het eten gaan en vroeg in de weekends om chips.

  Op 7 jarige leefttijd voor het eerst in het vliegtuig naar Nederland, zo 1e week april. Het eerste wat ze zei toen ze in de trein zat, WAT IS HET HIER SCHOON. Dat kwam natuurlijk vooral door het frisse groen wat je op de weilanden zag, de blaadjes aan de bomen etc. Maar het zijn woorden die ik nooit meer vergeet.

  Heb haar niet op een private school gedaan, maar een Thaise staats school en daar beslist geen spijt van gehad, sterker nog ze leerden daar goede normen en waarden, het engels konden wij zelf wel bij brengen. Inmiddels zit ze in pattaya op school waar de meesten door gestuurd worden naar universiteiten, daar hebben wij een beetje geluk mee gehad dmv vriendschap met een thaise leerraar die haar er tussen heeft gezet zonder enige betaling.

  Inmiddels spreek ik ook over MIJN dochter, ze kent haar vader niet eens, nooit gezien, zegt ook pappa tegen mij en vraagt als ze iets wil of gedaan moet hebben. Ze is nu net 15 jaar en wij leven in goede harmonie, alles overleggend, beetje europese cultuur. Ze spreekt goed engels, nu met japanse taal aan het studeren, op school zeer bovengemiddeld, dus bemoedigend op een goede studie en werk later
  Ze is nu al vaker in Nedeland geweest, iedereen daar is dol met haar, volgend jaar gaan wij weer 1 maandje naar Nederland.

  Ik heb een fantastische vrouw en dochter waar ik nu met alle plezier mijn reisplannen heb uitgesteld.

  Groetjes,
  Roel

 8. rudy zegt op

  Hallo,

  Ik herken veel in dit verhaal.

  Ik woon nu al drie jaar samen met mijn Thaise vriendin hier in Pattaya.

  Mijn vriendin heeft haar enige dochter achtergelaten bij haar schoonzus toen ze drie was in Korat, en is in Bkk in een meubelfabriek gaan werken. Na een paar jaar is ze zoals velen naar Pattaya gekomen om in beerbars te gaan werken, alwaar ik haar iets meer dan drie jaar geleden buiten haalde. En hier komt de dochter in het verhaal.

  Mijn vriendin zegde me dat ze na al die jaren haar enige dochter dolgraag terug zou zien en of ze bij ons mocht komen wonen, haar dochter was toen bijna 16. Ik kon dat begrijpen, en liet dus haar dochter bij ons komen. In het begin liep dat vlot, ze sprak wel geen woord Engels, maar noemde me Papa, hing constant rond mijn nek, en was heel lief. En toen begonnen de problemen. Ik liet haar inschrijven in een dure privé school, want ik wou dat ze een betere opleiding dan haar moeder kreeg, en dus ook een betere toekomt. Die school, de uniformen, twee keer per jaar nieuwe schoolboeken, plus vervoer naar en van de school, plus vergoeding van het eten waren een serieuze aderlating in mijn karig budget, maar ik deed het uit liefde.

  Ze stopte met die school 6 maand voor ze afstudeerde, heeft dus geen diploma, spreekt nog altijd geen enkel woord Engels, dus al mijn geld is dus doodgewoon voor niks geweest. Op het onverwachts stond ze hier met een reusachtige tattoo op haar borst, die doorloopt tot in haar hals, dus een deftige job bij de overheid, in een hotel of zelfs een Family Mart of 7/11 kan ze ook vergeten, hier in Central Festival of een Big C vindt ze ook geen job. Ze staat ondertussen vol tattoo’s, doet geen klap, gaat elke nacht gans de nacht uit, en komt ‘s morgens laat in de ochtend weer thuis, ze slaapt de ganse dag, en komt enkel uit haar bed om te eten, en dan kruipt ze weer in bed.

  Ik heb geen enkel idee waar ze elke nacht zit en wat ze uitspookt, maar ik heb een donkergrijs vermoeden. Heeft ondertussen een nieuwe scooter gekocht, heeft elke week een nieuwe smartphone, en ik geef haar geen bath, dus dat geld moet van ergens komen. ik weet zeker dat mijn vriendin weet wat ze uit spookt, maar ze gaat me dat nooit vertellen.

  Zes maand geleden vond ze ineens werk in een hotel op Koh Larn. Ik was blij voor haar, en was het hier eindelijk rustig, we hebben haar in geen drie maand gezien, en drie maand geleden stond ze hier terug, stapte zonder boe of ba, zonder een woord te zeggen regelrecht naar de ijskast, vrat ze bijna gans leeg, en stapte weer naar buiten zonder een woord te zeggen. Ik keek vragend naar mijn vriendin, maar die haalde gewoon haar schouders op. Een week later stond ze hier terug, ze vloog rond mijn nek, gaf me drie zoenen, en met een stralende lach zegde ze good morning papa, alsof er niets gebeurt was!!!

  Sindsdien hetzelfde scenario, elke nacht weg en overdag slapen. Tot ik het twee weken geleden zo kotsbeu was dat ik mijn vriendin voor een ultimatum stelde, of je dochter buiten of ik ben hier weg. Toen we de volgende ochtend wakker werden was de dochter weg, en sinds twee weken is ze spoorloos. Mijn vriendin weet waar ze is, weet ik zeker, maar zegt er niets over tegen mij. Ze kan niet overleven zonder geld, ze is terug naar Koh Larn denk ik, en ik ben er bijna zeker van dat ze elke nacht tegen betaling klanten oppikt, en dat is nu net het enige waar ik haar voor wou behoeden!!!

  ik zit nu elke dag te wachten tot ze hier weer onverwachts opduikt, en ze komt terug, ben ik zeker van, en dan ben ik voorgoed weg, hoe graag ik mijn vriendin ook zie, want ik ben het echt kotsbeu.

  Rudy.

 9. Daniel VL zegt op

  Ik had me ooit voorgenomen als ik iemand zou ontmoeten met kinderen indien ouder dan tien niet mee aanvangen indien jonger OK. Eerste vaststelling, jonge kinderen is jonge moeder, en dat wenste ik niet. Oudere kinderen hebben reeds een eigen willetje en geen of slechte opvoeding. Dus heb het nu ik zelf op jaren ben opgegeven. Nu ben ik eerder op zoek naar iemand die voor mij kan zorgen nu de kwalen van de oude dag beginnen te komen. Ik kan maar besluiten met “kleine kinderen, kleine zorgen, … “

 10. stevenl zegt op

  Ik heb hier 2 kinderen, feitelijk de kinderen van de dochter van mijn vrouw. De oudste, een jongen, is bijna 12, woont bij ons sinds hij 1/2 jaar oud was, de jongste is nu 5 en woont sinds 2 jaar bij ons. Mijn vrouw heeft de voogdij over de jongen.
  Het zijn voor mijn gevoel mijn kinderen, en zo behandel ik ze ook.

 11. piet d v zegt op

  De verhalen gelezen , dan denk achteraf dat ik ben blij ben
  dat ik al opa was en mijn thaise vrouw al oma toen we elkaar leerde kennen,
  De kinderen van mijn vrouw zijn volwassen en gedragen zich
  Met respect tegen over mijn vrouw en ook tegen over mij.

  En toch kregen er nog een kleine meid bij,
  Achtergelaten door haar moeder als baby van drie maanden
  de moeder met de noorderzon is vertrokken
  nu acht jaar geleden. nooit meer teug gezien.

  Heb helemaal geen probleem om ze te zien als mijn dochter.
  Denk ook dat de meeste problemen komen in de leeftijd van vijftien
  Maar we zullen zien wat het over zeven jaar is.

 12. Thallay zegt op

  Ik woon nu ruim 8 jaar in Thailand, sinds 2 jaar getrouwd met een Thaise, die ik 8 jaar geleden heb leren kennen. Ze heeft twee dochters, ik een zoon. Drie jaar geleden hadden we het geluk een grote villa met tuin te kunnen huren. De dochters, één met partner, en een jeugdvriendin zijn bij ons ingetrokken. Mijn zoon die met zijn partner over de wereld reist komt regelmatig op bezoek.
  Ik vindt het een genot, we hebben het goed naar ons zin met elkaar en als mijn zoon met zijn partner op bezoek is worden zij gelijk in het gezelschap opgenomen. Over ouder-kind relatie hebben we het niet. We gaan gewoon puik met elkaar om, steunen elkaar in moeilijke tijden en maken vooral veel plezier met elkaar. Het is iedere dag een genot met elkaar, aangevuld met vriend(inn)en, te eten met een muziekje en een drankje. Ik geniet er van een hele familie erbij te hebben.

 13. Johnny BG zegt op

  Zelf heb ik geen probleem met het fenomeen dat je er kinderen of familie bij krijgt. Zie het als een uitdaging om het in het vat te gieten maar als dat niet lukt kan er inderdaad een probleem ontstaan. Het leven is toch niet uit te stippelen en neem het allemaal niet te serieus. In de 2e wereldoorlog gingen kinderen ook ergens anders heen en in Thailand ken ik zat verhalen dat kinderen her en der door familie zijn opgevangen vanwege problemen of studie. De gever kan een morele schuld bij een ander neerleggen maar dat zegt meer over de gever omdat deze er in feite moeite mee heeft maar niet de ballen had om het af te wijzen.
  Wellicht klinkt het raar maar ik heb ook mijn niet biologische zoon op z’n 8e verteld dat ik niet de vader ben net zoals ik de vader van onze hond niet ben. Deze duidelijkheid heeft niets veranderd tussen ons en het gaat erom wie er liefdevol als papa aangesproken wordt en is het dus in mijn hart mijn eigen zoon.
  Dat het anders kan gaan snap ik ook en het gaat er maar om hoeveel energie en geld je in zoiets wilt stoppen. Investeren in een kind of vrouw is altijd een ding waar de uitkomst onbekend is maar niet een heel groot probleem als er gepraat wordt.

 14. Leo Bosch zegt op

  Ik woon 18 jaar in Thailand ,17 jaar getrouwd met een Thaise vrouw die 2 dochters van 10 en 16 jaar in het huwelijk meebracht, en die we samen hebben opgevoed. Natuurlijk waren er wel eens strubbelingen, maar nooit zodanig dat het niet uitgepraat kon worden. Mijn vrouw en ik schelen 33 jaar in leeftijd, en ik had dus qua leeftijd hun opa kunnen zijn.
  We hebben hen allebei een Hbo-opleiding kunnen geven, en zij hebben nu allebei een goede baan en zijn inmiddels 28 en 34 jaar. Ik heb er nooit spijt van gehad. Integendeel, ik zou het zo weer doen, want het heeft mij een gelukkige oude dag bezorgt.

  Ik heb nooit iets gemerkt dat zij zich schaamden voor mij als oude farang. Zij beschouwen mij als hun vader en noemen mij pa, of pappa en ik beschouw hen als mijn dochters.
  Als zij zich voor mij hadden geschaamd, zouden zij geen vriendinnen mee naar huis hebben gesleept, thuis feestjes gegeven of mij mee gevraagd als er op school iets te doen was. Om hun waardering te tonen nodigen zij ons nu wel eens uit om te gaan eten in een fancy restaurant, dat doe je niet als je je voor je familie schaamt.

  Misschien heb ik het wel getroffen, maar ik kan me goed voorstellen dat het ook minder goed kan gaan.
  Ik ben het dan ook geheel eens met Chris, dat je niet één lijn kunt trekken omdat iedere situatie anders is.
  Maar ik heb wel moeite met sommige respondenten, die gespeend van enige kennis of ervaring allerlei stellingen poneren en onzin uitkramen waarmee ze willen aantonen dat het vaststaat dat situaties als de mijne gedoemd zijn te mislukken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website