Het Thaise leger in Phitsanulok (deel 3)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Maatschappij
Tags: , , ,
5 februari 2013

De titel zou misschien beter als volgt zijn: “The Never Ending Story”. Neefje heeft een 8-tal dagen in zijn thuisstad Chiangmai kunnen doorbrengen met de familie.

Het enige positieve nieuws is dat hij na zijn dienstplicht waarschijnlijk na deliberatie zijn studie aan de ‘Far Eastern University’ kan voortzetten. Heb de indruk dat er wel medewerking is van de rector en zijn team, maar dat het ook een kwestie van centen gaat worden. Dit zal de toekomst wel verder uitwijzen.

Slechte leefomstandigheden dienstplichtigen

De kazerne zal voor sommigen wel zijn charme hebben, maar de levensomstandigheden voor de dienstplichtigen zijn beneden alle peil. Eten is bijna alle dagen hetzelfde, een soort rijstebrij met groenten en vlees of kip in heel kleine hoeveelheden. In deze soep een aantal vetogen/kringen die er volgens mij op wijzen dat dit potentie verlagende middelen zijn.

De meeste soldaten hebben nauwelijks gestudeerd, komen uit boerenfamilies en ondergaan zo hun lot. De enkelingen die wel wat achtergrond hebben, wordt het leven zuur gemaakt door de laagste rang, zeg maar de opleidingsdeskundigen en dit met goedkeuring van de hogere officieren. Zo houd men het systeem in stand voor de volgende generaties, dat is duidelijk.

Aanmerkingen mogen er niet of nauwelijks gemaakt worden en anders wordt je door deze omhoog gevallen korporaals voor de hele groep te “kakken”gezet. Dus mondje toe is hier de boodschap.

Geen toekomst

Neef is terug in de kazerne en heeft zijn “dienstplicht” hervat. Bij aankomst in de kazerne was echter zijn slaapplaats ingenomen door een andere dienstplichtige. De leiding had toch duidelijk voor de vakantie verteld dat er voor hem geen toekomst is in het leger en dat hij de boodschap precies niet begrepen had. Er is duidelijk een verschil in zienswijze. Wanneer iemand ontslagen wordt of zijn dienstplicht niet heeft vervuld is het in een later stadium bijna onmogelijk in de overheidsdiensten te worden tewerkgesteld. Uiteindelijk is dit na een nachtje op de grond slapen weer geregeld.

Dit is een van de redenen dat neef tegen wil en dank in het leger blijft voor zijn verdere termijn, hoe moeilijk het ook is. Trachten zoveel mogelijk, gezien zijn medisch verleden, deel te nemen aan de activiteiten is hier het beste om de leiding gunstig te stemmen.

Bij terugkomst was er een willekeurig medisch onderzoek om na te gaan dat er tijdens de vakantie geen drugs werden gebruikt. Dit schijnt ook daar een gigantisch probleem te zijn.

Er zullen wel meerdere negatieve verhalen te voorschijn komen, wij berichten in een later stadium wel verder.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website