Beste lezers,

Een vraag over een onderwerp wat wel eerder aan de orde is geweest, de zoon van mijn Thaise vriendin is 14 oktober jongstleden 17 geworden.

We gaan 2 januari naar Thailand en mijn vraag is, waar zou hij zich moeten (kunnen) melden i.v.m het trekken van een kaart voor wat betreft de militaire dienstplicht?

Bij voorbaat dank voor een paar nuttige antwoorden.

Hessel

7 reacties op “Lezersvraag: Waar kan de zoon van mijn vriendin zich melden voor militaire dienstplicht”

 1. Thai zegt op

  een vriend uit Thailand vertelde mijn dat militaire dienstplicht pas vanaf 21ste jaar is. rond 2007 geldt zelfde regels voor ladyboys als voor mannen en vrouwen. melden bij een reguliere militaire office ..men kan de dienstplicht afkopen ..prijzen variërende van 50.000tbaht en 30.000 tbaht. geen vaste prijzen erop te plakken.

  altijd kunt u meer informatie opvragen bij de Thai embassy of royal Thai minister of interior.

  • theoS zegt op

   Een Thai moet zich op zijn 17e jaar melden bij de Amphur waar hij ingeschreven staat voor registratie dienstplicht. Daar krijgt hij een inschrijvings bewijs en de mededeling dat hij op zijn twintigste een oproep krijgt om zich te melden voor dienaangaande loterij. Indien te laat voor inschrijving op zijn 17e krijgt hij een boete. Sinds kort zijn de Armed Forces op zoek naar hun die zich aan de dienstplicht proberen te ontrekken. Staat een gevangenis straf op van max. 3 jaar en verjaart pas na 10 jaar. Hoe het zit met in het buitenland wonende Thais is mij onbekend, vraag Ambassade.

 2. JACOB zegt op

  Goeden dag Hessel,aleereerst is het belangrijk een Thaise ID kaart te regelen voor de zoon,aanvragen in
  plaats van geboorte,zoon kan dan mettertijd zich aanmelden,meestal op of rond zijn 21ste.
  heb zelf een zoon welke vorig jaar op 21 jarige leeftijd,en wel op 1 november dienst is ingegaan,bij de luchtmacht in Udon Thani,zijn tweeling broer was vorig jaar te laat,dus kreeg een boete van 500 bath,werd dus dit jaar verwacht en had het geluk zich vrij te loten,reacties van afkopen enz,zijn in mijn ogen dom,er wordt ook meegelezen,dus dit is niet al te snugger,meestal tekenend voor degene die het plaatst.
  succes en maak je niet te veel zorgen,is hij te laat kost het 500 bath,mijn kinderen verbleven op hun 17de nog in Nederland,en kwamen op latere leeftijd.

  • Hessel. zegt op

   Bedankt, maar 21 jaar in dienst dat dacht ik al, maar het gaat mij er vooral om op welke leeftijd ze de kaart moeten trekken daar we volgend jaar january toch in Thailand zijn.( op 21 jarige leeftijd bedoel ik). 2 jaar is lang genoeg.

 3. Matta zegt op

  Zoals Jacob schreef,is het inderdaad juist dat je de Thaise nationaliteit moet hebben met andere woorden heeft hij een Thaise identiteitskaart? 2de punt staat hij ergens vermeld op een blauwe tabiaan baan?

  rond de leeftijd van 16 – 17 kan hij (indien geschikt na tests !) misschien meedoen aan wat ze noemen ROR DOR (ROTC) dat houd in dat hij in de vakantie gedurende 2 weken op kamp gaat en dit 3 jaar na elkaar en dan is hij vrij van legerdienst.

 4. Arie zegt op

  Soe wadi khrap,
  vlg mijn info,
  met 18jr melden bij de ampuur (gemeente) in Thailand daar waar het ‘famililie boekje’ is geregistreerd
  met 20jr is de looting, wel of niet de dienstplicht vervullen. de uitkomst hiervan word genoteerd
  loot hij zich vrij is hij klaar, loot hij zich erin is het melden voor de dienstplicht met 21jr.
  een uitstel van dienstplicht is mogenlijk als hij met zijn 21 bezig is met een studie die nog niet is afgerond.
  dit moet wel aangevraagd worden, waarschijnlijk dan dus in Nederland bij de Royal Thai Ambassy
  is hij klaar met zijn studie mag ie alsnog zijn dienstplicht komen vervullen.
  uiteraard kan het bij het bezoek/vakantie naar Thailand geen kwaat hier eens een morgen of middag aan te besteden bij de ampuur.
  grtn en geniet vooral van jullie vakantie.

 5. jacob zegt op

  Hallo Hessel wederom,kort berichtje,het lot trekken gebeurt op latere leeftijd,mijn zoon was in maart jarig werd 21 en ging daarna naar de (loterij) trok een lot om onder de wapenen te gaan en kreeg te horen dat ze per 1 november werden afgehaald,kreeg wel gelijk na het loterij gebeuren te horen waar hij gestationeerd zou worden,in zijn geval Udon Thani,redelijk gunstig hier vandaan 170 km,maar het is geen garantie waar of bij welk onderdeel men wordt ingedeeld,nou geniet van de vajantie en hoop op een goede afloop.
  groeten Jacob


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website